BENTOUR’LA GÜVENLİ YAZ TATİLİ

Türkiye ve Avrupa’nın sayılı turizm şirketlerinden Bentour Reisen, Avrupa’daki Türk Medyası’na yönelik bir basın bildirisi ile, “Türkiye’ye Güvenli Yaz Tatili”nin gerekçelerini açıkladı.

Ülkemize her yıl yüzbinlerce turist gönderen Bentour Reisen’in CEO’su Deniz Uğur’un görüşlerine de yer verilen açıklamada, Koronalı günlerin yavaş yavaş geride bırakılmasıyla birlikte açılacak Turizm sezonunda, Türkiye’ye Güvenli Yaz Tatili için Bentur Reisen olarak “Akdeniz Sahillerinde Güvenli Yaz Tatili”“Temmuz ayında start alıyoruz”, “Maksimum Güvenlik Konseptleri” gibi başlıklar altında sunulan imkanlar belirtildi.

Bentour Reisen’in CEO’su Deniz Uğur

İŞTE “TÜRKİYE’DE GÜVENLİ YAZ TATİLİ” AÇIKLAMASI:

2020 yılında „Akdeniz sahillerinde yaz tatili“ başlığı geçtiğimiz Nisan sonunda imkan dahilinde gözükmüyorken,  son gelişmeler sektör için daha umut dolu senaryoların oluşma ihtimallerini arttırdı.

“Temmuz başında start alıyoruz” diye cesurca bir öngörüde bulunan Bentour CEO’su Deniz Uğur Alman Seyahat Acenta Birliği (DRV) Siyaset ve Yurtdışı Kurulunun aktif üyesi olarak Türkiye’deki ilgili kurumlar ile yoğun görüşmeler sürdürmekte. Buna göre TC Kültür ve Turizm Bakanlığının oluşturmuş olduğu geniş kapsamlı tedbir planı ülkemize gelecek olan misafirlere maksimum güvenliği sağlayacaktır. Ayrıca Havayolu şirketlerinin de önümüzdeki yaz sezonu için iyi hazırlandıklarını belirten Uğur: „Havacılıkta uçak yolculuğunda güvenliği sağlayacak tam detaylı konseptler mevcut“ diye ifade etti.

Objektif bir bakış açı ile de Türkiye’deki koşullar, Deniz Uğur’un  yapmış olduğu değerlendirmelerin altını çiziyor. Örneğin ülkemizdeki tesislerin geniş alanlı inşa edilmiş olmaları sayesinde, „Sosyal Mesafe“ kuralı misafirlerin hareket alanlarını fazla kısıtlamadan daha kolay uygulanabiliyor.

Tesis altyapılarına son yıllarda sürekli yatırım yapılırken, sağlık standardı da diğer tatil ülkelerine göre daha yüksek. Tıbbi müdahale konusunda Türkiye en iyi 10 ülke arasında gösterilmekte.

Bakanlık tarafından açıklanan  Sağlıklı Turizm Sertifikasyon programı çerçevesinde otele giriş işleminden, odaların, havuzların ve restoranların yanı sıra animasyon, yiyecek/içecek, geri dönüşüm gibi konu başlıkları 130’u aşkın değerlendirme noktaları ile geniş bir yelpazede alınacak tedbirleri kapsıyor.

Düzenli olarak çeşitli alanların ve nesnelerin (restoranlardaki tablolardan odalardaki televizyonların da dahil olmak üzere) dezenfekte olmaları konusunda programda yönergeler belirlenirken, personeller için de maske kullanımı gibi bir çok kesin kurallar bulunmakta; örneğin personel lojmanlarında aile fertleri dahil olmak üzere dışarıdan kesinlikle misafir kabul edilmeyecek.

Deniz Uğur: “Havayolu şirketlerin, otellerin,  incoming  acentaların ve tabii bakanlığımızın da almış oldukları tedbir uygulamalarına baktığımız zaman, Türkiye’ye gelen misafirlerin bu yaz güzel ve dinlendirici bir tatil geçireceklerine inancım tam“ diyen Uğur, kendi tatil planlaması ile ilgili „Her yıl olduğu gibi bu yıl da ailem ile tatilimi Türkiye’de geçirmeyi planlıyorum“ diye umut dolu açıklamalarda bulundu.

Bentour Reisen yetkilileri ayrıca, özellikle Türkiye’ye bağı olan müşteri portföyü sahibi seyahat acentalar tarafından başta olmak üzere, Türkiye’ye olan taleplerde şimdiden bir artışın başladığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir