BERBERLERDE SOSYAL MESAFE NASIL KORUNACAK?

Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında berber ve kuaförlerde kapatılmış ve pek çok vatandaş berber ve kuaförler ne zaman açılacak? sorusunun cevabını merak etmeye başlamıştı. Berber ve kuaförlerin ne zaman açılacağı henüz netlik kazanmazken berber ve kuaförler açıldığında hijyenin nasıl sağlanacağı, sosyal mesafenin nasıl korunacağı sorularının cevapları merak konusu oldu. 

Yeniçağ Gazetesinden Tolga Şahin’in haberine göre Korona virüs tedbirleri kapsamında birçok kapalı mekanla beraber berber ve kuaförlerde kapatıldı. Pek çok vatandaş berber ve kuaförler ne zaman açılacak? sorusunun cevabını ararken şimdi de berber ve kuaförlerde hijyen nasıl sağlanacak? Berber ve kuaförlerde sosyal mesafe nasıl korunacak? sorularının cevaplarını merak ediyor.

VİRÜS 8 METREYE KADAR YAYILABİLİYOR

Amerika’da yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) önceden yayınlanan bir araştırmasında 2 metrelik sosyal mesafenin yeterli olmadığı, enfekte birinin hapşırması veya öksürmesi durumunda virüsün 8 metreye kadar yayılabileceği söylenmişti. 2 metre olarak değerlendirilse bile berber/ kuaför ile müşteri arasında bu mesafenin nasıl korunacağı ise kuşkulu.

Korona virüsün 14 gün kuluçka süresi olduğu göz bulundurulduğunda virüsü barındıran ancak belirti vermeyen bir vatandaşa karşı berberin / kuaförün güvenliğinin nasıl sağlanacağı merak konusu.

HİJYEN NASIL SAĞLANACAK?

Berber ve kuaförlerde ortak havlu, makas, tarak, ustura, makina vb. malzemelerin kullanıldığı bilinmekte. Havlular zaman zaman tekrar kurumasına fırsat kalmadan tekrar kullanılırken bazı berberlerde dışarıya asılan havluların hayvanlarla temas ettiğine şahit olunmakta. Bununla beraber ortak makas ve taraklar başta olmak üzere malzemelerin hijyeninin nasıl sağlanacağı da belirsizliğini koruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir