Beşiktaş 3 golle 9 puan kazandı

Süper Lig’in 4. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un aldıkları beraberlikler  sonucu Malatyaspor’u 3-0 yenen Beşiktaş, bu galibiyetle hem 3 puan, yarıştığı rakiplerinin 6 puanlık kaybıyla birlikte toplam 9 puan kazanmış oldu hem de averajla lider oldu. 

Yorumlar: Hakan Ortatepe

BEŞİKTAŞ’TA FARK YARATAN KADRO İLE FARKLI SONUÇLAR

Malatyaspor’un İstanbul’dan 3 golle uğurlayan Beşiktaş,  geçen sezon kaldığı yerden, hatta bir tık daha üstten yoluna devam ediyor. Yaptığı transferler ligimizin kalitesinin üzerinde ve bu da fark yaratıyor. Bu kadro farkı ile de, farklı kazanıyor.  Özellikle üç isim Pjanic, Alex Teixeira ve Batshuayi ligimize son dönemde gelen üst düzey isimler. Bu isimler de maça zaten damgalarını vurdu. Pjanic in ilk golde attığı pas ve Bathsuayi nin gol vuruşu ve ikinci golde Alex Teixiera’nın içinde olduğu pas trafiği bu oyuncuların farklarını ortaya koyuyor. Burda önemli olan Beşiktaş’ın bu oyuncuları bu düzeyde oynatmaya devam ettirmesi. Çünkü ülkemizdeki futbol, bu oyuncuların seviyesinde değil. İlerleyen haftalarda bu oyunculardan bu performansın devam etmesini hatta artmasını bekleyeceğiz ama bu oyuncular ligimizi öğrendikçe ve futbolun burada daha alt seviyede oynandığını gördükçe tersi bir durumlada karşılaşabiliriz. Maç için çok konuşmaya gerek yok. Beşiktaş üstün taraftı ve kazandı. Çok keyif alarak izlediğimiz bir maç oldu.

ASLAN FIRTINA’YA YAKALANDI : 2-2

Galatasaray’ı konuk eden Trabzonspor, 2-0  geriye düştüğü maçta, tekrar adeta küllerinden doğdu ve beraberliği sağlayarak 3 puana ortak oldu. Trabzonspor’un yapmış olduğu transferlerden özellikle Hamsik ligimize gelmiş üstdüzey oyunculardan biri ve bunu oynadığı futbolla da bugün gösterdi. MWakame yine tecrübesini konuşturdu. Abdullah Hoca’nın yenen iki golden sonra oyuna  yerinde müdahalesi, aslında geri dönüşün başlangıcıydı denebilir. Çünkü oyuna soktuğu Yusuf Sarı, gol çizgisini geçecek olan topa öyle bir müdahale yaptı ki, belki de takımı ipten aldı ve mağlubiyeti önledi. Trabzonspor daha etkiliydi 2. yarıda ve 1 puan almasına rağmen sevinen taraf oldu. Göze hoş gelen ve keyif veren bir oyun sergiliyor Trabzonspor.

Diğer yandan Galatasaray öne geçtiği maçta avantajını devam ettiremedi. Hemen hemen yenilenen kadrosu ile henüz oyun içinde devamlılığı sağlayamadığını söyleyebiliriz. Ancak Kerem – Halil ikilisi bu sezon çok can yakacağa benziyor. İlerleyen haftalarda orta sahada oynayan oyuncuların da takıma uyumlarının artması ile, çok daha farklı bir Galatasaray seyredeceğizi söyleyebiliriz. Genel anlamda doğru yolda olan bu takım için tek gereken şey “biraz sabırlı olmak”..

FENER BİR YANDI BİR SÖNDÜ

Kağıt üzerinde Fenerbahçe ile Sivasspor’un  kadrolarına baktığımızda arada büyük fark olduğunu görüyoruz. Ancak oyun olarak çokta büyük bir fark olmayan bir karşılaşma oldu, Fenerbahçe-Sivasspor maçı. Öne geçtiğinde ilk yarıda, seyredenler “tamam artık arkası gelir” diye düşündüler. Ancak hiç te öyle olmadı.. Milli takım kalecisinin yapmaması gereken bir hata yaptı Altay ve Sivasspor kazandığı penaltı ile skorda dengeyi sağladı. Akabinde Fenerbahçe’de bir şeyler bozuldu. Vitor Pereira bunu gördü ve aynı anda 2 oyuncu birden değiştirdi. Ama 59. Dakika da Valencia ile birlikte oyuna giren İrfan Can Kahveci sadece 14 dakika oynayabildi ve sakatlanıp çıktı. Böylece evdeki hesap çarşıya uymamış oldu.

Sonrasındaki çabaları yeterli olmayan Fenerbahçe sahasında 1 puana razı oldu ve böylece ligin 4. haftası itibari ile puan kaybetmeyen takım kalmamış oldu. Öte yandan tek gol yemeyen takım da, şu anda averajla lider olan Beşiktaş olarak kayıtlara geçti.

                                                   ***

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE BAŞLIYOR

Şampiyon Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk grup maçında 15 Eylül Çarşamba akşamı İstanbul’da Dortmund’la karşı karşıya geliyor.

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi fikstürü:

15 Eylül | Beşiktaş-Dortmund

28 Eylül | Ajax-Beşiktaş

19 Ekim | Beşiktaş-Sporting

3 Kasım | Sporting-Beşiktaş

24 Kasım | Beşiktaş-Ajax

7 Aralık | Dortmund-Beşiktaş

       ***

FENERBAHÇE VE GALATASARAY’IN UEFA MAÇLARI PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi fikstürü

16 Eylül 22.00 | E. Frankfurt – Fenerbahçe

30 Eylül 19.45 | Fenerbahçe – Olympiakos

21 Ekim 19.45 | Fenerbahçe – Antwerp

4 Kasım 22.00 | Antwerp – Fenerbahçe

25 Kasım 22.00 | Olympiakos – Fenerbahçe

9 Aralık 19.45 | Fenerbahçe – E. Frankfurt

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi fikstürü

16 Eylül 19.45 | Galatasaray – Lazio

30 Eylül 22.00 | Marsilya – Galatasaray

21 Ekim 22.00 | Lokomotiv Moskova – Galatasaray

4 Kasım 19.45 | Galatasaray – Lokomotiv Moskova

25 Kasım 19.45 | Galatasaray – Marsilya

9 Aralık 22.00 | Lazio – Galatasaray

Takımlarımıza başarılar diliyoruz!…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir