Beşiktaş-Adana Demirspor Maçında Son Saniye Şoku! Müthiş Tempo, İnanılmaz Geri Dönüş

Beşiktaş nefes kesen bir mücadeleye sahne olan maçta Adana Demirspor ile berabere kaldı. Beşiktaş, üç farklı öne geçti, Adana Demirspor pes etmedi. Yüksek tempoda oynanan ve seyir zevki yüksek karşılaşmada skoru uzatmanın son saniyesinde gelen gol belirledi.

Süper Lig’in 6. haftasında Beşiktaş ile Adana Demirspor arasında Vodafona Park’ta oynanan karşılaşmada izleyenler tam altı gol gördü. Oldukça yüksek tempoda geçen ve bol pozisyonun yaşandığı karşılaşmada birbirinden güzel goller, gözlerin pasını sildi.

Beşiktaş 3-0 öne geçtiği maçta avantajını koruyamadı ve son saniyede yediği golle sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı. Ligde 27 yıl sonra karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesi nefes kesti. Adana Demirspor, son yarım saatte muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

Beşiktaş’ın golleri Montero, Josef ve Rıdvan’dan gelirken, Adana Demirspor’un gollerini Vargas, Balotelli ve Assombalonga kaydetti. Maçın 90+7. dakikasında gelen golle Adana Demirspor, zorlu deplasmanda 3 farklı yenik duruma düşmesine rağmen bir puanı kurtarmayı başardı.

MÜTHİŞ TEMPO

Orta sahanın çabuk geçildiği, iki takımın da dikine paslarla sürekli hücumu düşündüğü karşılaşmada tempo, 90 dakika boyunca neredeyse hiç düşmedi. Bol pozisyonlu ve gollü geçen karşılaşma, izleyenlerin keyifli bir maç seyretmesini sağladı. Son son saniyede gelen gol, Beşiktaş’a şok yaşatırken, Adana Demirspor’un İstanbul’dan puanla dönmesini sağladı.

Josef’in ilginç, Rıdvan’ın savunmadan gelen attığı goller, Vargas ve Balotelli’nin harika vuruşları, son saniyede gelen beraberlik maçta hafızalara kazınan anlar oldu. Altı gollü nefes kesen maç oldukça keyifli bir mücadeleye sahne oldu.

Maça iyi başlayan Beşiktaş, 20. dakikada Montero’nun golüyle öne geçti. Josef’in 43. dakikada yaptığı ortaya hem kaleci hem de savunma dokunamayınca fark ikiye çıktı. İlk yarı 2-0 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sona erdi.

SON SANİYE ŞOKU

İkinci yarıda Rıdvan Yılmaz, 52. dakikada Beşiktaş’ı 3-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Adana Demirspor’un golleri geldi. Karşılaşmanın 60. dakikasında kullanılan serbest vuruşta Vargas, muhteşem bir gole imza attı. İki takımın da karşılıklı atakları ile geçen maçta beşinci gol, 79. dakikada geldi. Balotelli’nin ceza sahası dışından çektiği sert şut, ağlara gidince fark bire indi.

Son saniyede kullanılan kornerde Adana Demirspor, Assombalonga ile beraberliği yakaladı. Geçtiğimiz hafta Antalya deplasmanında 2-0 geriye düşen ancak maçı 3-2 kazanmayı başaran Beşiktaş, benzer bir senaryoyu bu kez sahasında, tersten yaşadı.

Bu beraberlikle Beşiktaş puanını 14’e, Adana Demirspor ise 6’ya yükseltti.

27 SEZON SONRA KARŞI KARŞIYA

Süper Lig’e uzun yıllar sonra yükselen Adana Demirspor’u konuk eden Beşiktaş, rakibiyle 27 sezon aradan sonra ligde karşı karşıya geldi.

Sezon başında Adana’da oynanan hazırlık karşılaşması 1-1’lik beraberlikle sonuçlanırken, iki takımın oynadığı son resmi karşılama ise 2014-2015 sezonunda Türkiye Kupası’ndaydı. Adana Demirspor ilk maçta rakibini deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başarırken, Beşiktaş rövanş maçını deplasmanda 4-1 kazanarak tur atlayan taraf olmuştu.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

  • 16′ Vargas’ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Bjarnason’un kafa vuruşu yan ağlarda kaldı.
  • GOL! 20′ Pjanic’in sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Montero’nun penaltı noktası üzerinden gerçekleştirdiği kafa vuruşu savunmada Samet Akaydına’a da çarparak ağlara gitti. 1-0
  • 26′ Ghezzal’dan aldığı pasla sağ kanatta hareketlenen Rosier’in ceza alanına girmeden çizgi üzerinde arka direğe yerden ortasında Larin’in vuruşu filelerle buluştu. Ancak gol, ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.
  • 30′ Pjanic, ceza alanı içinde pasını sağ tarafındaki Ghezzal’a verdi. Ghezzal’ın rakibini çalımlayıp ön direğe yaptığı ortada Batshuayi’nin vuruşunu kaleci Ferhat kornere çeldi.
  • GOL! 43′ Josef de Souza’nın rakip yarı sahadan ceza alanına gönderdiği uzun topta Batshuayi’nin de araya girmesiyle Deli ile kaleci Ferhat arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meşin yuvarlak filelerle buluştu. Hakem Ali Palabıyık önce faul düdüğü çalsa da VAR uyarısıyla gol kararı verildi. 2-0
  • GOL! 52′ Ghezzal’ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Larin’in üzerinden atladığı topu arka direkte Rıdvan Yılmaz aldı. Bu oyuncunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruş ağlarla buluştu. 3-0
  • GOL! 60′ Matias Vargas’ın ceza yayı içerisinden kaleyi sol çaprazdan gören noktadan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 3-1
  • 78′ Assombalonga’nanı pasında topla buluşan Balotelli’nin ceza sahası dışı sağ tarafından kaleye yaklaşık 20 metreden çektiği sert şutta savunmadan da seken top ağlarla buluştu. 3-2
  • GOL! 90+7′ Kazanılan korner atışında Balotelli’nin indirdiği topa son olarak Assombalonga dokundu. Bu pozisyonda top filelere gitti. 3-3

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir