Beşiktaş Galatasaray’ı devirdi ama  en çok Fenerbahçe sevindi

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin galibiyeti ile birlikte Beşiktaş’ın Galatasaray’ı 3-1 mağlup etmesinin ardından zirve yarışı iyice kızıştı.

Geçtiğimiz hafta Süper Lig’de şampiyonluk yarışındaki 3 Büyüklerin maçlarını yorumlayan Spor Yazarımız Hakan Ortatepe, yine önemli tespitlerde bulundu.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kalan maçları! İşte ‘3 büyüklerin’ fikstürü

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin Sivasspor karşısında 3-1’lik  galibiyeti ile birlikte Beşiktaş’ın da Galatasaray’ı 3-1 mağlup etmesinin ardından zirve yarışı iyice kızıştı.

FENERBAHÇE BÜYÜK FİKSTÜR AVANTAJIYLA İLERLİYOR

Haftanın en kârlı çıkan takımı Fenerbahçe oldu. Önceki hafta İstanbulspor‘a karşı yapılan hatalardan  bu defa  ders çıkarmış bir Fenerbahçe vardı sahada. Zira  3-3’lük maçtaki o yanlışları tekrarlamayıp, sahadan üç puanla ayrılarak  sevinen taraf oldu. Sadece Sivasspor karşısında aldığı galibiyete değil, Galatasaray’ın Beşiktaş’a yenilmesine de en sevinen taraf Fenerbahçe‘ydi.  Geçen haftalara bakıp, kaybedilen puanlara “ah keşke” diyen taraftarlar için şampiyonluk adına yine önemli bir umut ışığı belirdi.

Son 2 maçta  tam 5 puan kaybeden Lider Galatasaray‘ın sadece 3 puan gerisinde olan ve Lig’de kalan 6 maç için çok önemli fikstür avantajına sahip olan Fenerbahçe, Hatayspor ve Gaziantepspor‘un deprem sebebiyle ligden çekilmeleri sonucu bu iki maçı oynamadan 6 puan kazanırken,  Giresunspor ve Galatasary‘a karşı  deplasmanda, Trabzonspor ve Antalyaspor maçlarını ise Kadıköy‘de oynayacak.

BEŞİKTAŞ 3-1”LİK  G.SARAY GALİBİYETİYLE TÜM ŞAMPİYONLUK HESAPLARINI  ALTÜST ETTİ

özellikle Şenol Güneş’in takımın başına gelmesinden sonra toparlanan  Beşiktaş, Lider Galatasaray‘ı 3-1 yenerek  ligdeki bütün dengeleri alt üst etti. Önce Fenerbahçe ile oynadı, geri düştü, sonra küllerinden doğdu ve geri geldi. Galatasaray ile oynadı, sanki iki maçın arasında kopya kağıdı konmuşcasına, yine geri düştü ve yine küllerinden doğup geri geldi. İlk dakikadan başlayıp golü bulana kadar üstün taraf Galatasaray’dı ve hatta seyredenler “böyle oynamaya devam ederse fark atar Galatasaray” diye düşünmeye bile başlamışlardı, ama ne olduysa, Galatasaray gol attıktan sonra oldu. Beşiktaş silkinip kendine geldi. İlk yarı berabere bitti ve herkes ikinci yarıda neler olacak diye merak ederken, Beşiktaş ikinci golü bulup maçın gidişatını belirledi. Son sözü de Aboubakar söyledi. Aslında Şenol Hoca “bu Aboubakar’ı neden bu kadar oyunda tuttu” diye soranlara da cevap oldu bu gol.

Oyuncularin kişisel hatalarını bir kenara bırakırsak, sakin kalabilen Teknik Adam’ın kazandığı bir maç oldu diyebiliriz. Okan Hoca mağlup duruma düştükten sonra strese girdi ve telaşa kapıldı. Onun bu hali, Galatasaray’ın oyununa da yansıdı ve aslında sonuç getirmeyen, dağınık ve bir o kadar da telaşlı bir oyun ortaya çıktı. Sahada koşan ama bir türlü organize olamayan telaşlı bir takım seyrettik.

Şenol Hoca’nın sakinliği maçın sonucunada aynı yönde pozitif etki etti. Maçtan sonra Okan Hoca basın toplantısında “dört maç üst üste kazanıp şampiyonluğa yürüyeceğiz, üzerinde baskı olan baskı olan takım biz değiliz, rahatız” diyordu ama bu sözleri aslında hiçte rahat olmayan vücut dili ile, çok ta bağdaşmıyordu.

Galatasaray, şampiyonluk yolunda zor bir viraja girdi. Ve durumunu zora soktu.  Galatasaray‘ın geri kalan 6 maçına bakacak olursak: Başakşehir, Sivasspor ve Fenerbahçe ile kendi evinde, İstanbulspor ve Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak. Hatayspor deprem sebebiyle ligden çekildiği için, Galatasaray bu maçı oynamadan 3 puan kazanmış olacak.

SPOR YAZARLARININ  BU MAÇLA İLGİLİ YAZI BAŞLIKLARI DA ŞÖYLE:

“Güneş varsa umut var”

“Hak eden kazandı”

“Doğru plan, doğru uygulama”

“Yeni denklem”

“Beşiktaş halletti”

“Derbi Avcısı”

***

Bir maç fazlasıyla Süper Lig’de 3. sırada  olan Beşiktaş’ın geriye son karşılaşmaları ise şöyle:

Antalyaspor, Adana Demirspor ve Kasımpaşa maçlarını deplasmanda, Konyasor maçını ise İnönü stadında kendi evinde oynayacak. Deprem  sebebiyle ligden çekilen Gaziantepspor maçında 3 puan Beşiktaş’a yazılacak.

Sonuçta, Beşiktaş da artık lige damgasını vurdu ve “şampiyonluk İnönü’den geçer”deyip kenara çekildi. Belki de aradan sıyrılıp şampiyon bile olabilir.. Ne dersiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir