Hamburg’da 1 Mayıs’da 10 bin kişi sokağa indi!

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle Hamburg’da gerçekleşen mitinge yoğun katılım oldu. DGB Hamburg’da DGB sendikasının çağrısıyla bir araya gelen başta sendikalar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar bayramı coşkuyla kutladı.

DGB HAMBURG BAŞKANI CHAWLA: “KAMU İHALESİ ALANA TOPLU SÖZLEŞME ŞARTI”

“Dayanışmayı Kıramazsınız” sloganıyla U-Bahn Straßburger Straße’da toplanan yaklaşık 10 bin kişi Barmbek’de bulunan Museum der Arbeit meydanına kadar yürüdüler. Ekonomik kriz sonrası temel yaşam maliyetinin artığına dikkat çeken DGB Hamburg Başkanı Tanja Chawla, Hamburg Senatosunu çağrı yaparak kamu ihale alan şirketlere ön koşul olarak işçilerle toplu sözleşme hakkı getirilmesi gerektiğini söyledi.

MEHMET YILDIZ: MÜCADELEYE DEVAM

Hamburg’da her dönem işçi ve emekçilerin sesi olan Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız ise şöyle konuştu: “ Sevgili arkadaşlar 1 Mayıs İşçi ve Emekçi’nin dayanışma bayramıdır. Hepinizin 1 Mayıs’ını kutlarım. Daha iyi çalışma koşulları için, insanca yaşamak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Savaşların durduğu bir dünyada barış içinde yaşamak dileğiyle”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir