BİR BAŞARI ÖYKÜSÜNÜN KAHRAMANLARI „ÇAĞLAR“KARDEŞLER!

Almanya’ya 60 yıllık göç hikayelerinde başarılı olanlara yer verdiğimiz yazı hikayemizde bu kez, „Yapı iskelesi“ (Gerüstbau) alanında DEKAAN Gerüstbau GmbH firmasını kurararak azim ve kararlılıkla bugün iş dünyasında önemli bir yere gelen, koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Şenol ve Alper Çağlar kardeşler’in hızlı yükseliş öykülerine yer vermek istiyoruz.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Yaklaşık 20 seneye yakın inşaat sektörünün değişik kademelerde görev yapan ve 2020 yılının Nisan ayı başlarında, Schleswig- Holstein eyaletinin Pinneberg kasabasında Dekaan GmbH‘yi kuran (firma ismi kızı Deniz ve oğlu Kaan‘ın isimlerinin ön başlıklarından oluşan) ve 1 yıl sonra yanına ağabeyi Alper’i de alan Şenol Çağlar, Pinneberg doğumlu Türk kökenli bir ailenin çocuğudur.

SAMSUN’DAN PİNNEBERG’E UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜ!

Ailesi Almanya’ya Karadenizin şirin ili Samsun‘un ladik kasabasına bağlı, Budakdere köyünden iş göçüyle gelmiştir. Şenol Çağlar 1980 Pinneberg doğumlu, evli, 10 yaşında Deniz isimli kız ve 16 yaşında Kaan isimli erkek iki çocuk sahibidir. Yaklaşık şirketi kurduktan bir sene sonra iş ortağı olarak yanına aldığı Ağabeyi Alper‘in ise, İlayda isminde bir kız çocuğu vardır.

BAŞARIYA DEN YOLDA AZİM VE GÜVEN ÇOK ÖNEMLİDİR

10 kişilik ekiple birlikte yapı iskelesi alanında özen ve ciddiyetle hizmet veren Çağlar kardeşler, başarıya giden yolda azim, kararlılık, iş disiplini- iş ahlakının önemli olduğuna dikkat çekerek, „Biz iş yaparken, sosyal hayattan kopmak istemiyoruz. Çok fazla para kazanmak, çok büyümek gibi hedeflerimiz yok. Bir yandan para kazanırken diger yandan ailemize ve sevdiklerimize zaman ayırarak, sosyal-kültürel yaşantımızı normal seyrinde sürdürmek iştiyoruz.

Ama ticari hayatta her şeye de açığız. Ama aşırı hırs yaparak kontrolü kaybetmek istemiyoruz.“ dediler.

BEŞİKTAŞ-ÇARŞI SEVGİSİ BİZDE BİR TUTKU!

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği üyesi de olan iki kardeş, Beşiktaş’a olan sevgilerinin Beşiktaş Çarşı gurubuna duydukları ilgiden kaynaklandığını belirterek, „Beşiktaş ve Çarsı gurubu sevgisi bizde ailece bir tutku haline geldi. Siyah-Beyaz’a olan tutkumuzu, sevgimiz, aşk’ımızı arabamızda, motorumuza, ofisimizin dizaynında görmek mümkün. Ama spor dostluk, barış ve kardeşliktir. Birbirimize karşı saygı

duymak zorundayız.

„2023 YILI İNSANLIĞA BARIŞSEVGİ GETİRSİN!“

Yaşanılan pandemi sürecinde zor sıkıntılı anlar yaşadık. Bu yüzden 2023 yılı tüm insanlık için savaştan uzak, barış sevgi, ve sağlık dolu günler getirsin diyoruz. Umarım gelecek günler umut verici gelişmelere sahne olur.“ dediler.

Sohbetimizin Son Bölümünde İse, İskele Nedir?sorumuza ise,

„İskele inşaat yapımında bir yapının onarımı veya temizlenmesi sırasında işçileri ve malzemeleri yükseltmek ve desteklemek için kullanılan geçici platform; form ve kullanıma bağlı olarak, çeşitli destek yöntemleri ile, uygun boyut ve uzunlukta bir veya daha fazla plakadan oluşur.

Ana taşıyıcı (pano), yatay korkuluklar, çapraz bağlantılar, her seviyede tamamen güvenli çalışmayı sağlayan platformalar ve güvenli erişimin sağlanması için geçiş merdivenlerinden oluşmaktadır.

Kullanım alanlarına göre boya iskelesi, flanşlı iskele, asma iskele, cephe iskelesi gibi isimler almaktadır.“ diye yanıt aldık.

Çağlar kardeşlere başarılar diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir