Bülent Başer, Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı için Adaylığını açıkladı

Türk boksunun önemli isimlerinden Bülent Başer, Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı için adaylık başvurusunu resmi olarak açıkladı. Başer, uzun boks kariyerine mili sporcu olarak başlamış ve ardından Sinan Şamil Sam’ın ekibinde yer alarak dünya genelinde bir dizi başarıya imza atmış bir isim olarak dikkat çekiyor.

HABER/VEDAT ALYAZ

Başer, boksta hem sporcu hem de teknik adam olarak dünya çapında ringlerde görev aldığını belirterek, bu birikimini Türk boksuna aktarmanın vaktinin geldiğini ifade etti. Ülkede bol miktarda boksör potansiyeli olduğunu vurgulayan Başer, bu potansiyeli doğru yönlendirmek için güçlü bir ekip ve etkili bir organizasyonun önemine değindi.

Adaylığıyla ilgili görüşmeler yaptığını belirten Başer, boksun ilerlemesi için tecrübelerine duyulan ihtiyacın altını çizdi. Spor Bakanlığı’nda bulunan spor kökenli kadronun desteğine vurgu yapan Başer, boksa gerekli desteği verme noktasında adil ve doğru bir şekilde bu desteği kullanmanın önemine vurgu yaptı.

Başer’in hedefleri arasında boksu daha geniş kitlelere ulaştırmak, altyapıyı güçlendirmek ve Türk boksunu uluslararası alanda daha rekabetçi hale getirmek yer alıyor. Başer, başkanlık görevine gelmesi durumunda mevcut altyapıyı değiştirip, boksu daha etkili bir sistemle buluşturmayı planlıyor. Özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının sporu seçebilmesi için yerel yönetimlerle işbirliği yaparak, herkesin bu spordan pay almasını sağlamayı amaçlıyor.

,

Adaylık sürecinde tüm yolsuzluklara son vermek, sporcuların haklarını iade etmek ve özellikle amatör sporcuların maddi açıdan kazanç sağlaması için çaba sarf etmek istediğini belirten Başer, genç yeteneklere ulaşarak boksu daha popüler hale getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, iş adamlarını boksu desteklemeye teşvik ederek sporculara sponsorluk sağlama konusunda çaba göstereceğini ifade etti.

Başer’in basın danışmanı Vedat Alyaz, Başer’in dünya boksuyla iç içe geçmiş 24 yıllık bir kariyere sahip olduğunu ve Türkiye’nin başarı hikayesini daha da ileriye taşıyabilecek niteliklere sahip olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir