Bünyamin Balat 5.Golle Ziraat Türkiye Kupası Gol Liste Birincisi!

2022-2023 futbol sezonunda Şanlıurfaspor’a transfer olan Hamburg’un renkli kişiliği Cahit Balat’ın başarılı futbolcu oğlu Bünyamin Balat, Türkiye Ziraat Kupası golcü listesinde 5. golle zirvede birinci sırada yer alıyor. Bünyamin Balat başarılı futboluyla göz doldurduğu Urfaspor’un Ziraat Kupası 5. turunda ki rakibi ise Beşiktaş oldu.

Haber: Ali Akdemir

Futbol Yıldızı Bünyamin Balat Başarılı Futboluyla Göz Dolduruyor!

2019-2020 Türkiye 3.lig takımlarından Bayrampaşaspor‘da başarılı bir sezon geçiren, Hamburg doğumlu orta saha oyuncusu Bünyamin Balat 2020-2021 Adanademirspor‘a transfer olur ve ardından Denizlispor‘a kiraya verilir. Burada bir yıl kaldıktan sonra, Şanlıurfaspor’a gelen Bünyamin’in başarı hikayesinden sizlere bahsetmek istiyorum.

DAHA 5. YAŞINDAYKEN FUTBOLA BAŞLAR!

Hamburg’un tanınmış renkli simalarından olan ve çevresinde oyuncu-iş insanı kimligiyle tanınan Cahit Balat‘ın oğlu olan Bünyamin Balat, her çocuk gibi sevdalandığı futbolla daha 5 yaşındayken Este kulubünde tanışır. Daha sonra Union ve Altona 93’de top koşturur. Sonrasında Harburg bölgesinin Süderelbe C Genç takımında başarıyla formasını terleten ve 14 asist ile 37 gol atarak adından söz ettiren Bünyamin Balat, daha sonra Concardia takımına transfer olur. Concardia takımından sonra, 2.lig takımlarından Holstein Kiel takımına transfer olur. Çok köklü bir geçmişe sahip olan, sayısız başarı ve şampiyonluklar yaşamış Holsten Kiel takımında U17 ve U19 katogorilerinde toplam 3 yıl top koşturan Balat bu süre içersinde toplam 60 kez maçlarda forma giyer, 1,5 yıl takım kaptanlığı yapar ve toplam 30 gol atarak, fileleri havalandırarak, başarılarını taçlandırır.

Bünyamin Balat Futbolda Kendine Özgü Bir Stil Yaratır!

Bünyamin Balat bu süre içersinde ayaklarının hakkıyla hak ettiği profesyonel futbolcu sözleşmesini bir türlü kulübünden alamaz. Yaşadığı bu haksızlıktan dolayı kulübüyle yollarını ayırmak zorunda kalır. Sonrasında, Türkiyeden gelen teklifleri değerlendirmek üzere, Malatyaspor ve Sivasspor’la bire bir görüşmeler yapar. Bu görüşmelerde işin ehli olmayan bir futbol menajerinin başarısız aracı girişimlerinin sonunda, bu görüşmelerden istediği sonuçları alamayan, futbol otoriterlerinin top cambazı olarak adlandırdığı Bünyamin Balat, hayal kırıklığı içersinde, Türkiye defterini bir süreliğine kapatarak, tekrar Almanya’ya döner.

Bir süre SV Drochtersen takımında oynayan Balat daha sonra, Oberliga takımlarından TSV Sasel takımıyla bir yıllık bir sözleşme imzalayarak orta sahada hucum oyuncusu olarak yeni takımında göreve başlar.

Şansızlıkların bir türlü yakasını bırakmadığı geleceğin yıldızları arasına kesin girecek gözüyle bakılan, Bünyamin Balat TSV Sasel takımında’da bir sakatlık geçirir ve bir süre çok sevdiği yeşil sahalardan uzak kalır. Elinden tutulduğu zaman, hakettiği daha iyi yerlerde futbol oynayabilecek bir yeteneğe sahip olan, genç futbolcunun örnek aldığı futbolcu ise, Mesut Özil‘dir.

Bünyamin futbolda kendine özgü bir stil yaratır. Ne rakipten, ne meşin yuvarlaktan korkan Balat, derinlik, genişlik, markaj, alan savunması, oyun kurucu özelliği ve hücumdaki yetenekleriyle adından son dönemler de sıkça söz ettirmeyi başarır.

Bünyamin antrenmanlarda en çok çalışanlardan, maçlarda bu çalışmasının hakkını verenlerdendir. Futbolculuğunda hakemlerden çok az kart gören ve bir nefer gibi üzerine aldığı görevi eksiksiz yertine getiren Bünyamin Balat, öne çıkmayı sevmeyen, karınca çalışkanlığında biri olarak tanınır. Balat topa en zor anlarda sahiplendiğinde bile sakin olmayı bilen, aklı ve yeteneğini birlikte kullanmayı başaran bir çok özelliğiyle dikkat çekmektedir.

Futbol’daki başarısında anne ve babasının verdikleri desteğinin önemli olduğunun altını çizen Bünyamin Balat, “hayalim bir gün Mesut Özil gibi futbol dünyasında kariyer yaparak, iyi bir takımda futbol oynamaktır” dedi.

20 ARALIK 2022’DE ŞANLIURFASPOR BEŞİKTAŞ’A KARŞI OYNAYACAK!

20 Aralık 2022 Salı günü Beşiktaş ile Türkiye Ziraat kupası 5.turunda İstanbul’da karşılaşacak olan Şanlıurfaspor‘da bu sezon top koşturan ve kupa gol sıralama listesinde 5. golle birinci sırada yer alan 25. yaşındaki başarılı futbol yıldızı Bünyamin Balat muhtemelen bu maçta on numaralı formayıgiymesi bekleniyor. Şenol Güneş hocanın çalıştırdığı Beşiktaş 4. turda Serikspor’u 3-1, Kemal Kılıç hocanın çalıştırdığı Şanlıurfaspor ise, Altaş Denizlispor‘u 5-0 mağlup etmişti.

Hatırlanacağı gibi, Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu Kura Çekimi, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde 11 Kasım günü gerçekleşmişti.

Karşılaşmalar yarı finaller hariç tek maç üzerinden oynanacak olup 90 dakikada eşitliğin bozulmaması durumunda 15’er dakikadan iki uzatma oynanacak ve yine eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışları yapılacaktır. Yarı final eşleşmelerinde deplasman golü kuralı uygulanmayacak ve 2 maç toplamında atılan goller eşitse uzatma oynanacaktır.

Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Eleme Turu’nda eşleşmeler şöyle:

Kasımpaşa – Ümraniyespor
Medipol Başakşehir – Göztepe
Beşiktaş – Şanlıurfaspor
Konyaspor – Bodrumspor
Kayserispor – Gençlerbirliği
Fatih Karagümrük – Uşakspor
Fenerbahçe – İstanbulspor
Giresunspor – Karacabey Belediyespor
Corendon Alanyaspor – Eyüpspor
Antalyaspor – Manisa Futbol Kulübü
Adana Demirspor – Çaykur Rizespor
Gaziantep FK – Boluspor
Sivasspor – Esenler Erokspor
MKE Ankaragücü – Tuzlaspor
Trabzonspor – Samsunspor
Galatasaray – Ankara Keçiörengücü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir