Çalışmayan Emekliler nasıl “Enerji Ek Yardımı” alabilir ?

Çeşitli konularda Almanya’daki mevzuat sistemini en iyi bilenlerden biri olan Mesut Sipahi, “Enerji Yardımı” alabilme hususunda yol gösterici bir yazı kaleme aldı.

İşte Mesut Sipahi’nin o yazısı:  

Alman Devleti bu sene yükselen Enerji Fiyatları nedeniyle her şekilde gelir elde eden, çalışan ve/veya vergi ödeyen kişilere bir defaya mahsus 300 Euro yardım parası ödeyecek. Ödeme Mayıs 2023’de yapılacak. Ancak, Hükümet 21 Milyon Emekliyi bunun dışında bırakmış.

Halbuki CDU Federal Parlamento Üyesi Antje Tillmann’ın açıklamasına göre, Emekli olup da çalışmayanların da bu yardımı legal şekilde alabilmeleri çok basit ve mümkün.

Nasıl mı ? Şöyle;

Mesela, asgari 12 Euro saat ücreti karşılığında bir gün torunuma baktım veya bir arkadaşıma evinin badanasına yardım ettim, buna mukabil şu kadar para aldım diye imzalı bir belge alıp, “Minijob, Mini Erwerbstätigkeit veya als Einkommen aus Selbständiger Arbeit” şeklinde deklare ederek, bunu 2022 sene sonunda ilave gelir olarak Vergi Beyannamesine işlemeniz yeterli..

Ücretin banka yoluyla havale edilmesi ve tam olarak hangi tarihte ve hangi işin yapılması karşılığında ücret ödemesi olduğu da mutlaka bertilmelidir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir