Müzisyen Sanatçı Tahir Müjide vefat etti

Türkiye ve Avrupa sahnelerinde uzun yıllar Ud ve ses sanatçısı olarak isim yapmış bestekâr Tahir Müjide, geçirdiği kalp krizi sonucu 78 yaşında hayata veda etti.

Haber: Mehmet Atak

2020 yılında oğlu Erkan’ın ani vefatı dolayısıyla oldukça sarsılıp kalp rahatsızlığı artan Tahir Müjide, geçirdiği kalp ameliyatından sonra  Hamburg Feldstr.’deki evinde tedavisine devam etti. Aslen Diyarbakırlı olan usta sanatçı, 8 Mayıs Pazar sabahı kahvaltı masasında çayını içerken gelen kalp sektesini atlatamayıp hayata gözlerini kapadı.

Müzik dünyasında  sanatıyla zirvede yer tutan ve sazıyla da konser etkinliklerinin  vaz geçilmez isimlerden bir olan bir isim olan Tahir Müjide, yıllar önce Bramfelderstr.’de açtığı Tahir Restoran’da ünlü sanatçılarla eşşsiz müzik proğramları gerçekleştirmişti. Daha sonra Muğla’nın Datça ilçesini de kendisine ikinci mekan olarak tutan Müjide, kurduğu TSM Korosu ile beğenilen konserlere imzasını atmıştı. 

Tahir Müjide’nin cenazesi, tıbbi araştırmalar ve resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra, muhtemelen bu hafta içersinde oğlu Erkan’ın da yapmakta olduğu Hamburg’daki Öjendorf mezarlığında toprağa verilecek. 

Merhuma Allah’tan bol rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlı günler diliyoruz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir