CHP Hamburg Birliği’nden Coşkulu Emekçi Kadınlar Kutlaması

Dünya 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü CHP Hamburg Kadın Kolları’nın organizasyonu ile coşkulu bir şekilde kutlandı. Deprem Anma ve Farkındalık “18 Yolları Açan Kadınlar” Belgesel gösterimi konu başlığı altında hazırlanan program ilgiyle izlendi.

Haber:Salih Kartal (Gazetem.eu/Liman)

Dünya Emekçi Kadınlar Günü tarihçesi
Amerika Sosyalist Partisi, 28 Şubat 1909’da New York’ta bir “Kadınlar Günü” düzenledikten sonra, 1910 Uluslararası Sosyalist Kadın Konferansı her yıl bir “Kadınlar Günü” düzenlenmesini önerdi. 1917’de Sovyet Rusya’da kadınlar oy hakkı kazandıktan sonra 8 Mart ulusal bayram oldu. Kadınlar Günü, 1967’de feminist hareket tarafından benimsenene dek ağırlıklı olarak sosyalist hareketler ve komünist ülkeler tarafından kutlandı. 1975’te Birleşmiş Milletler tarafından kutlanmaya başlandı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 16 Aralık 1977 yılında aldığı kararı ile üye ülkeler kendi geleneklerine ve tarihlerine uygun bir günü Uluslararası Kadın Hakları ve Uluslararası Barış Günü ilan etmeye davet edildi.
Günümüzde Dünya Kadınlar Günü bazı ülkelerde resmî tatildir, bazı ülkelerde ise büyük ölçüde görmezden gelinir. Bazı ülkelerde protesto günüdür, bazılarında ise kadınlığı kutlayan bir gündür. (Kaynak:Wikipedia)

CHP Hamburg Birliği Kadın Kolları’nın göstermiş oldukları duyarlılık cevapsız kalmadı. “RÜYA Events” salonunda yapılan etkinlikte salon tamamen doldu. Deprem Anma ve Farkındalık “18 Yolları Açan Kadınlar” Belgesel gösterimi konu başlığı altında hazırlanan program ilgiyle izlendi.
Selamlama ve saygı duruşunu müteakip Nur Ilıcak tarafından sunulan program’a önceki dönem CHP Hamburg Birliği başkanı Erol Buldak , SPD Milletvekili Ali Şimşek,, STK temsilcileri, iş insanları, siyasetçiler ve spor camiasından davetliler katıldı. CHP Hamburg Birliğinin Başkanı Hulisi Işıtan’nın konuşmasından sonra söz alan konuşmacılar, CHP Hamburg Birliği Kadın Kolları Başkanı Eylem Doğan, Almanya Federal Meclisi ikinci Başkanı Aydan Özoğuz, Kişisel Gelişim uzmanı ve Yaşam Koçu Yasemin Gemicioğlu, Psikoterapist Dr. Ali Erdoğan günün anlamı ve depremin etkileri üzerine düşüncelerini paylaştılar.

CHP HAMBURG BİRLİĞİ BAŞKANI HULİSİ IŞITAN’DAN MESAJLAR
Saygı değer Misafirler, Alman Parlamentosu Milletvekili, Federal Meclis 2.Başkanı sayın Aydan ÖZOĞUZ, Sayın Konuşmacılar,
Çok değerli CHP Hamburg Birliği üyelerimiz, Kadın Kolları yöneticilerimiz, Basın emekçilerimiz,
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.. Hoş geldiniz.
Ülkemiz çok büyük bir felaketin içinde, Ve hâlâ enkaz altında insanlarımız var.

Bu vesileyle ile öncelikle Depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim
Ülkemizin başı sağ olsun.
Şunu da belirtmek isterim ki CHP Hamburg Birliğimiz olarak, planlamış olduğumuz bir çok etkinliklerimizi iptal etmiş bulunmaktayız.

Bu arada daha önce CHP Hamburg Birliği Gençlik kollarını oluşturmak üzere arkadaşımız sevgili Muhammed Eren Kul’u görevlendirdik.
Çevrenizdeki gençlerimize bilgi verirseniz seviniriz.

Ancak yaşam devam ediyor…

Bizler ise bu duruma duyarsız kalmadık ve yardım çalışmalarımız sürüyor
Hepiniz bildiği gibi deprem bölgesinde kullanılmak üzere dört bölgeye Mobil Mutfak konuşlandıracağız,ve bu yerler ile ilgili tespit çalışmamız Belediyelerimiz üzerinden devam ediyor..

Ayrıca aynı bölgelerde üç yüz kişiye hizmet verecek olan “Kalıcı Aşevi” projemizin hazırlıkları devam etmektedir.

Bu konuda Hamburg ve çevresinde bir çok STK’larla dayanışma içinde başlattığımız “Depremzedeler için yardım” kampanyamızı sürdürmekteyiz.

Son olarak hepinizin bildiği gibi Millet ittifakı ile yürüttüğümüz Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçim çalışmaları neticesinde Genel Başkanımız sayın Kemal KILIÇDAROĞLU 13.Cumhurbaşkanı adayımız olmuştur.
Bu uzun maratonda başta Hamburg ve çevresinden başlayarak el ele, omuz omuza vererek iktidara doğru yürüyeceğiz.

Sözlerimi daha fazla uzatmadan,
CHP Hamburg Birliği Yönetim Kurulu adına tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutluyor, Saygılar sunuyorum.

CHP HAMBURG BİRLİĞİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EYLEM DOĞAN’IN KONUŞMASI
Değerli başkanım, saygıdeğer vekillerim ve kıymetli misafirlerimiz,
Cumhuriyet Halk Partisi Hamburg Birliği Kadın Kolları Başkanı olarak, öncelikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesiyle
düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize HOŞ GELDİNİZ…
Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı, herkes gibi bizler de çok üzgünüz.. Türkiye’nin bu acılı ve zor günleri; birlik ve beraberlikle aşacağına yürekten inanıyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Tedavisi devam eden yaralılara acil şifalar diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Hamburg Birliği Kadın Kolları olarak bunu için dayanışmamıza devam edeceğiz.
Değerli yol arkadaşlarım,
Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi, “Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadınların eseridir”. Bizler CHP Hamburg Birliği Kadın Kolları olarak, kadının gücünün birlik ve beraberlikten geldiğinin bilincindeyiz.
Bugün yaşadığımız toplumda ve gönlümüzün bağlı bulunduğu Türkiye’de kadınlar olarak omuz omuza yürüttüğümüz her işte bu ortak bilincin gücüyle hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bu amaçla kadınlarımızı eskisinden daha güçlü ve örgütlü hâle getirmek için CHP Hamburg Birliği çatısı altında kadın kollarımızı kurmuş bulunmaktayız. Bugün birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için,
Kadın Kolları olarak sizlerle bir araya gelmek, tanışmak ve kaynaşmak istedik.
Unutmayın, siz olmadan bizler bir eksiğiz ve birlikte ÇOK GÜÇLÜYÜZ …
Hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyor ve Dünya Emekçi KadınlarGünü’müzü yürekten kutluyorum.

AYDAN ÖZOĞUZ
Aydan Özoğuz: “Toplumda kadınların karar alma süreçlerinde yer almaları toplumda daha fazla eşitlik ve adalet sağlayacaktır. Almanya’daki CHP örgütlenmelerine Kadın Kollarına çok önemli görevler düşüyor. Bir sonraki seçimde TBMM’deki kadın oranın artmasını umut ediyorum. Kadın adaylara listelerde daha fazla yer verilmeli. Bunun içinde sizin gibi güçlü seslere ihtiyaç var.” dedi.

Yaşam Koçu YASEMİN GEMİCİOĞLU
Deprem ve etkileri üzerine konuşan Gemicioğlu “Din, dil, ırk ayrımı olmadan hepimiz derinden yaralandık. Kadermiydi? Sorguladık… Ahlak sorgulandı, deprem ülkesinde yaşadığımız bilinciyle zemin etüd raporu sorduk mu? Hepimiz sorumluyuz. Değerli konuklar insanlar sevilmek ve anlaşılmak, eşyalar kullanılmak için yaratılmıştır. Geldiğimiz noktada eşyaları çok sevip insanları kullanmıştır. Oysa ki malın, mülkün, paranın yeri geldiğinde hiç olduğunu anladık. Aslında tüm bunlar bizi yine hayati olguya taşıyor, eğitim eğitim ve eğitim. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79 yıl önce kadınlara tanıdığı haklarla bu dinamikler oluşturulmuş olsa gerek. Bu hakların bazıları, Türk kadını çocuk yaşta evlenmeyecektir, ailesinden eşit şekilde miras hakkına sahip olacak, resmi nikah esas olacak kumalığı refüze edebilecek aynı zamanda boşanmada eşit mal hakkı edinebilecek. Türk kadının seçme ve seçilme hakkı olacak. Kadınlarımız 1934’de Genç Türkiye Cumhuriyetinde bu hakları elde ettiğinde avrupa kadınlarında durum hiç de böyle değildi. Ne yazık ki günümüzde çocuk istismarı ve kadına şiddette dünya sıralamasında ilklere girdiğimiz göz önüne alınırsa bu konularda kadınlara çok büyük görevler düştüğünün bilincindeyim. Çünkü bir erkeği yetiştiren büyüten yine bir kadındır.”

Dr. ALİ ERDOĞAN
“Hepinizin Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum. Kadın olmanın ne kadar zor olduğunu hele anadoluda analarla dolu olmasına rağmen kadınların her gün katledişini seyretmemiz beni üzüyor. Her gün resmi olarak bir kadınımız kadın cinayetine kurban gidiyor. Geçen sene resmi olarak 364 kadın cinayete kurban gitmiştir. Bunların çoğu yakın akrabaları yani kocaları, eski kocaları ve ya kardeşleri erkekler tarafından katlediliyor. Buna göz yummak istemiyoruz.” diye konuşarak devam ettiği konuşmasında kadınların insanlığın varoluşundaki önemi üzerine vurgu yaptı.

Program sonunda yeni üyeler tebrik edilerek rozet takdimi ile program bitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir