Türk Basın Birliği  tekrar “Atak” dedi.

Hamburg Türk Basın Birliği olağanüstü seçimli Genel Kurul toplantısında başkanlığa oybirliği ile Mehmet Atak seçildi. Ahmet Durmuş da Başkan Yardımcısı oldu.

Haber: Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)

Hamburg’da basın yayın çalışmalarını sürdüren Türkiye kökenli göçmenlerin kurmuş olduğu Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) seçimli olağanüstü Genel Kurul toplantısında yeni başkanını seçti. “ID Dıamond” salonunda  üyeler ve misafirlerin katılımı ile yapılan seçimli toplantı da Mehmet Atak tek aday olarak başkan seçildi.

Toplantıya katılan basın çalışanı üyeler ile misafirler Salih Demirci (Saadet Partisi Hamburg Bşk),  Yüksel Özkartal  (UID YK), Remzi Jasim (Irak Türkmenler Derneği Bşk), Ruhi Özer(Sivasspor Taraftarları Derneği Bşk), Özgül Karık (Hamburg Cesaretli Kadınlar Derneği Bşk), Rakıp Ayhan (Giresun Soğukpınar e.V Başkanı), Şenay Gemici (FB Hamburg ve Almanya TGH Yönetim Kurulu Üyesi), Vildane Uludağ (Uludağ Cenaze Şirketi ), Alev Tan (Alev Medya) katıldılar.

Kahvaltı sonrasında başlayan Genel Kurul’da, Hamburg Türk Avukatlar Birliği Başkanı  Kemal Su başkanlığa, Atiye Arslan ve İrfan Gündoğdu yardımcı olarak Divan Kuruluna seçildi. 23  üyenin hazır bulunduğu toplantıda Erdal Altuntaş faaliyet raporunu okudu. Esma Arslan’ın da  Mali  raporu okumasının ardından, Denetleme Kurulunun raporundan sonra aklanan eski Yönetim kurulu seçim için görevi divana bıraktı.

Tek aday olan Mehmet Atak açık oylama sonucu başkan seçildi. Ahmet Durmuş Başkan Yardımcısı, Bekir Tanrıkulu Sayman ve Yönetim Kurulu Üyeliklerine  Esma Arslan, Serdal Zeynel, Mehmet Uzun, Evrim Şendur  seçildiler. Hurşit Köse ve Bülent Kayaturan(Bedo) yedek üyeliğe getirildi.  Kemal Doğan, Erdal Altuntaş, Rıza Atamtürk Denetleme Kurulu olarak yeni görevlerini devraldılar.

Başkan Mehmet Atak: “Yapılacak çok iş var”

Salon sahibi İrfan Gündoğan ile  misafirler, Divan Heyeti , HTBB üyeleri ve basın mensuplarını hoş geliniz diyerek selamlayan Başkan  Mehmet Atak, ayrıca kendisine ve  arkadaşlarıne görev verdikleri için üyelere teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Bu önümüzdeki iki yıllık dönemde yapılacak iş çok işimiz var … Tüzük,, meslek ödülleri, TGH binasında etkinliklerimizin yapılması yönünde yetkililer ile görüşülmesi ve oraya sunacağımız delegelerin yeniden tespiti. Yönetim Kurulu karar alma şekli var. Daha önce dikkat ettim. Alınan her kararı sonraki kahvaltı toplantımızda oylamaya sununuyor. Bu yanlış bir sistem. Yönetim Kurulu iki yıl için seçiliyor ve ancak alınan kararları üyelere bildirmek durumundadır. Bazı ziyaretler, geziler, STK’larla görüşmeler, paneller, açık otorumlar da hayata geçireceğiz. Aramızda sadece Yönetim Kurulu değil, ayrıca teşkil edeceğimiz Komisyonlar ve Danışma Kurulu da bunlarda etkin olacak. Daha bir çok konu var. Bunları ilerleyen zamanda üyelerimize bildireceğiz.” diyerek, çalışma rotaları hakkında bilgi verdi.







Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir