CHP Hamburg Birliği’nden Depremzedelere “Mobil Mutfak” desteği!

Türkiye’de 6 Şubat günü 11 şehrimizde meydana gelen ağır depremden büyük zarar görenlere yardım amacıyla para ve eşya yardımları yoğun şekilde devam ederken, CHP Hamburg Birliği’nin başlattığı “Depremzedelere Mobil Mutfak” kampanyası da  hızla gelişiyor.

Haber: Mehmet ATAK (Gazetem.eu/ Liman)

6 Şubat depreminin enkaz kaldırma çalışmaları henüz  bitmemiş olmasına rağmen 45 bin ölü sayısının açıklandığı şu günlerde, gurbetçilerimizin organize şekilde topladıkları para ve eşya yardımlarına ilaveten, CHP Hamburg Birliği’nin “Depremzedelere Mobil Mutfak” adıyla başlattığı yardım kampanyası da hızla devam ediyor.

BAŞKAN HULİSİ IŞITAN: “HEDEFİMİZ 4 MOBİL MUTFAK!”

“Mobil Mutfak” yardım kampanyası hakkında medya mensuplarına açıklamada bulunan CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan, Türkiye’deki bazı Belediyelerin de afetzedelere sunduğu “Mobil Mutfak” uygulamasını benimseyerek, bazı STK‘ların da destekleriyle CHP Birliği olarak bir yardım kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Başkan Işıtan, sözlerinin devamında özetle şunları söyledi:

“Depremzedelere günde 3 öğün yemek hizmeti verececek ve her biri 15.000 Euro olan 4 adet “Mobil Mutfak” satın alıp, afet bölgesindeki insanlara yardım amacıyla bir kampanya başlattık. Şu an yardım hesabımızda 20 bin Euro toplandı ve kampanyamız kısa sürede düşündüğümüz rakama ulaşacaktır ümidindeyiz.”

MART AYINDA DEPREM BÖLGESİNE ZİYARET

Hulisi Işıtan, Mart ayı içersinde bir heyet halinda deprem bölgesine gideceklerini ifade eden Başkan Hulisi Işıtan, “Mobil Mutfak” uygulaması ile 1000 kişiye günde 3 öğün yeme içme imkanı sağlanacağını ve bunun kalıcı olacağını söyledi.  “Daha sonra da Belediyelerle görüşüp,  bu Mobil Mutfakların Belediyelerin kontrolünde birer “Aşevi” şeklinde hizmete devam etmelerini önereceğiz” diyen CHP Birliği Başkanı Hulisi Işıtan, “Aşevi” uygulamasının hâlen bazı Belediyelerce de uygulanmakta olduğunu sözlerine ekledi ve açlan  Banka yardım hesabına katkı sunulması çağrısında bulundu.

“BİR KİRA, BİR YUVA” KAMPANYASINA ŞAHSİ BAĞIŞTA BULUNDU

Öte yandan, devam etmekte olan “Bir Kira, Bir Yuva” yardım kampanyasına da şahsi olarak önemli bir miktarda bağışta bulunduğunu dile getiren Hulusi Işıtan “İmkanı olan herkesi kendi çapında bağış kampanyasına katılmağa davet ediyorum. Bu bir insanlık görevidir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir