Çorum Unutulmadı

Demokrat Çorumlular Platformu- Hamburg Derneği, katliamın acısının daima taze olduğunu basın açıklaması ile dile getirdiler.

BASIN AÇIKLAMASI

“Memleketimizin önemli bir seçimden geçti ve nr yazıkki beklentimizi karşılamadı. Umudumuzu asla yitirmeyeceğiz ve mücadelemiz memleketimiz Demokrasi değerlerini kazanana kadar kesintisiz devam edecektir.

Sene 1980 Mayıs ayında başlayan ve üzerinden 43 sene geçmesine rağmen üzeri kabuk bağlamış bu derin yara içimizde hâlâ kanamaktadır.

Bizler kanayan yaralarımızı sarmaya uğraşırken suçlular dünyanın her tarafında özgürce gezmekteler buda bizleri dahada incitmektedir. Senelerdir taleplerimiz karşılık bulmadı ama bizler genede:
 
“Bu katliamları ne unuttuk ne de unutturacağız”!
 
Ne zamanki gerçek suçlular cezasını alır ve katliamlarla yüzleşirlerse yaramıza su serpilir.

 
Resmi kayıtlara göre Çorum katliamında
57 – 60 kişi hayatını ağır işkenceler altında kaybettiği gibi, 300’ e yakın kişi yaralanmış ve binlerce kişi yerlerinden, yurtlarından göç etmek zorunda bırakılmışlardır. Yüzlerce ev ve işyerleri tahrip edilerek yıkılmış, yakılmışlardır. Gerçek rakamlar daha da vahimdir ve daha açıklanmamıştır. Bu katliam tüm katliamlarda olduğu gibi Alevi ve sol görüşlü olan kişilere, onların ev ve işyerlerine yapılan bir katliamlardır.
 
Demokrat Çorumlular Platformu-Hamburg derneği olarak bu yapılan zulmün unutulmaması için olaylarla ilgili soruşturmaların tekrar açılmasını,
gerçek suçluların tespit edilip cezalarını çekmelerini ve adil bir yargılama yapılmasını, böyle katliamların bir daha olmaması içinde tüm insanlık adına katliam Anıtının dikilmesini talep ediyoruz.

 
Öte yandan gelecek nesillere bunları doğru aktarmak bizlerin boyun borcudur.
 
Bizlerin Tarihinde, tarafımızdan yapılan hiçbir katliam yoktur, bizler kardeşçe bir arada yaşamak, eşitlik ve hoşgörüden yana olan, inancını özgürce yaşamak isteyen insanlarız ve bundan başka da amacımız yoktur.
 
Bu sebepten ötürü, tüm İnanç ve Etnik kökenlere karşı kin ve nefret söylem ve eylemleri hukuksal cezaya tabi tutulmalıdır. Tarihi ile yüzleşmeyen Toplumların gelecekleri ne aydın ne de parlak olur. İnsanlık, kendisine karşı yapılan suçları asla unutmamış ve unutmayacaktır.
 
Çorum katliamında ve tüm katliamlarda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor ve bunları yapanları da lanetle kınıyoruz.

Unutmadık unutturmayacağız!
 
 Bir daha böyle katliamları yaşamamak için…Tüm katliamların davaları yeniden görülmeli, ve tüm sorumlulardan hesap sorulmalıdır.
 
Onun için Hükümetten taleplerimiz şunlardır: 
 
-Tüm katliamlar için, yapıldığı yere bir anıt dikilmeli, dikilmelidirki insanlığa ibret olsun
-katliamı yapanların adelet karşısında adil yargılama ve suçluların cezalandırması
-Tüm etnik kökenlere eşit yurttaşlık
-Tüm inançlara saygı, hoşgörü ve eşit muamele
-Her türlü şiddete ve cinayete hayır
-Adelet, Özgürlük ve Barış
 
 “ Birlikten güç doğar “

Demokrat Çorumlular Platformu-Hamburg e. V.
 Birol Topalak


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir