Cumhuriyet’in 100. yılında Hamburg futbol turnuvası ile şenlendi

Bu yıl 21. düzenlenen Cumhuriyet Kupası finalinde Galatasaray‘ı 1-0 mağlup eden Team ESSO, 100. yılda Hamburg‘da Cumhuriyet Kupası’nın sahibi oldu.

Haber : Hurşit KÖSE

Etkinliğe TC Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara, Hamburg Eyalet SPD Milletvekili Ali Şimşek ile Güngör Yılmaz, TGH Hamburg Başkanı Murat Kaplan ile yardımcısı Önder Zeybek, GS, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği, TS Dernek başkanları ile Hamburg’daki diğer Türk Dernek başkan ve yöneticileri ve Cumhuriyet’e gönül vermiş sporseverler katıldı.

12 takımın katıldığı müsabakalar keyifli, heyecanlı görüntülere sahne oldu.

12 sivil toplum kuruluşu ve taraftar dernek takımlarının salondaki karşılaşmaları heyecanlı geçerken, Hamburg Eyalet SPD Milletvekili Güngör Yılmaz’ın bayan takımları salondaki futbolu turnuvaya ayrı bir renk kattı.

Salonun iki ayrı futbol sahasında oynanan ön eleme karşılaşmalarında 74 gol ve yarı final maçlarında ise 6 gol atılırken, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlardan Team Esso-Bergedorf’u 3-1 ve GS ise penaltı atışları sonrası Hamburg Beşiktaşlılar Birliği’ni 2-0 ile geçti. Yarı finalinden sonra, GS HH ile Team Esso finale çıkarken, üçüncülük maçında ise direk penaltılar ile BJK HH Derneği 3.olurken, Bergedorf ise 4. sırada kaldı.

Abdullah Akar’ın konuşması alkışlandı

Milletvekilleri, dernek başkanları ve Eğitim Ateşesi Lütfü Dede’nin konuşmalarından sonra 2003 yıından itibaren Cumhuriyet Kupası’nın ilk yapanlardan olan GS HH Derneği’nin kurucu başkandan sonra ilk seçilen başkanı olan Akar yaptığı konuşmada,‘‘Cumhuriyet kurulduktan sonra diğer mazlum ülkelerinin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuştur.

Atatürk’ün 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir‘‘ diyerek büyük alkış aldı.

 Kupa töreninde Başkonsolos Emine Derya Kara sporcuları tebrik etti.

Müsabakalar tamamlanınca sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi. Dördüncü olan takımın kupasını Haydar Poyraz, 3. olanı ise Rajtim alırken, finalde kaybeden GS HH takım kaptanı Hakan Özdemir’e kupasını Caner Suna verdi  Kupa töreninde Başlonsolos Emine Derya Kara salonda kalan tüm sporcuları tebrik ederken, ilk kez şampiyon olan Esso’ya ise şampiyonluk ve dönüşüm kupasını verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir