Yurtdışından Türkiye’yi telefon ile arama 40 kat daha pahalı

Yurtdışından Türkiye’ye yapılan aramalar normalden 40 kat daha pahalıya mal oluyor. Rekabetçi Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği, yurtdışı tarifenin yurtiçindekine eşitlenmesini ve aradaki büyük farkın giderilmesini istedi.

Turizm Avrupa‘nın Sözcü gazetesinden Veli Toprak kaynaklı haberine göre; Rekabetçi Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği, yurtiçinde aramanın maliyeti 2.5 kuruşken yurtdışından Türkiye’ye yapılan aramalarda dakika başı ücretinin 100 kuruştan başlamasına isyan etti. Dernekten yapılan açıklamada, yurtdışından gelen aramaların 40 kat daha pahalı olduğu, sektörel işletmeciliği bozan, hakkaniyete aykırı olan ve yurtiçi tarifenin 40 katını geçen bu tarifenin yurtiçine eşitlenmesi gerektiği belirtildi.

40 kat fark artınca dolandırıcılık da başladı

10 yıl önce yurtdışından Türkiye’ye dakikası 2.5 kuruşa aramanın mümkün olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Yurtdışı arama ile yurtiçi arama arasında 40 kat fark oluşunca dolandırıcılık da başladı. Sabit Telefon İşletmecileri (STH) olarak mevzuata uyabilmek ve imtiyazlı işletmecilerin hakkaniyete de sığmayan bu yurtdışı tarifelerinden para kazanmalarını sağlamak için işi gücü bıraktık dolandırıcıları önlemeye de çalışıyoruz. Hakkaniyete aykırı olan ve yurtiçi tarifenin 40 katını geçen yurtdışı telefon tarifesinin de BTK tarafından yurtiçi tarifeye eşitlenmesi zaruridir.” ifadelerine yer verildi.

(BY)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir