DDDMO “Umuda Yolculuk” için okudu

Dr. Durlanık Dil ve Müzik Okulu (DDDMO) Korosu, Hamburg’da Arsuz’a destek için yardım gecesinde THM’den seçme parçalarla büyük alkış topladı.

Haber : Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)


6 Şubat depremi, üzerinden aylar geçmesine rağmen hâlâ  sarılamayan yaraların etkisini taşıyorken, depremde büyük hasar gören Hatay’ın Arsuz ilçesine Dr. Latif Durlanık yönetimindeki Dil ve Müzik Okulu (DDDMO) korosu kayıtsız kalmayarak, yardım amaçlı bir Kültür Akşamı  bağış düzenledi. Repertuarında hüzünlü türkülerin yer aldığı programı, Koronun İletişim Müdürü Engin Birsen Çelik anlattı.

Hamburg’un Bramfeld semtindeki ASB Seniorentreff salonunda  düzenlenen etkinlikte Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Ertaş Akçelik, Rock müziği sanatçısı Murat İnce, organizatör Sümbül Tarakcılar ve sanat severler hazır bulundu.  Birsen Çelik DDDMO hakında bilgi vererek, THM Korosu olarak yaptıkları düzenli çalışmalar ve ilkbahar aylarında geniş katılımlı bir konser planlarının olduğunu söyledi. Deprem bölgesindeki tanıdıkları ile yaptıkları görüşmelerde bölgedeki durumun aylar sonra bile içler acısı olduğunu görüp çeşitli projeler ile yardım ettiklerini  ve hâlihazırda aylık olarak para desteği  yapıldığını anlattı.

“UMUDA YOLCULUK”
Umuda Yolculuk” Projesinin içeriğini anlatan Çelik: “Bu proje ile psikolojik eğitim alan gençleri Arsuz’a göndererek kurmayı planladığımız bir merkezde psikolojik destek vererek yardımcı olmak istiyoruz. Bu bağlamda bu gecenin yardımı çocuklar için olacak. Gençlere ve çocuklara önem vermeliyiz ” dedi.


Arsuz‘da yaşayan Psikolog Serkan Yıldız, gönderdiği video mesajında öncelikle desteklerini esirgemeyen E.Birsen Çelik, Serap Çelimli ve Pınar Değirmencioğlu‘na teşekkür etti ve  Arsuz’un son halini ve oradaki maddi ve manevi yıkımı yaşamış birisi olarak anlattı. “Maddi kayıpların yanında psikolojik bozuklukların daha etkili olduğunu insanlara psikolojik desteğe ihtiyacı olanlara yardımcı oluyoruz.” dedi.

DUYARLI ÖĞRETMENLER
Meslek lisesi öğretmeni Serap Çelimli,projelerde aktif olarak öğrencilerinin verdiği destekleri ve bağış kampanyası hakkında bilgiler verdi. İlkokul öğretmeni Özcan Üşendi ilkokul öğrencilerinin hazırladığı “Gemiler” projesini kısa bir film ile tanıttı. Film’de öğrencilerin hazırladıkları grafiklerde gemiler ile taşınan yardım teması konu edilirken “Bu gemiler size ulaşana kadar asla batmayacak” sloganı ile 15 Ekime kadar yardımları toplanacağını paylaştılar.

AKŞAMIN YILDIZLARI
DDDMO kurucusu ve yönetmeni Dr. Latif Durlanık yönetimindeki mini koro Türk Halk Müziğinden geceye özel repertuar ile dinleyenlere duygusal yoğunlukta bir gösteri sundular. “Gül Kuruttum, Ey Güzel Karım” diğer sevilen parçaların seslendirildiği proğramda,  Sazlar, Dr. Latif Durlanık (Saz), Çetin Kova (Ney), Onur Balaban (Rtim), Mutafa Eren (Ud/Akkordeon), solistler, Engin Birsen Çelik, Nermin Topoğlu, Pelin Ferah, Sedef Alşan, Osman Deniz, Bahattin Dedeler, Recep Kaprol, Özcan Üşendi yer aldı.  Serap Çelimli‘nin şiirle süslediği Program sonrası geniş müzik yelpazesi ile Dr. Latif Durlanık izleyicilerin müzik isteklerini çalarak programı genişletti. Gecenin toplam gelirinin 1746 Euro olduğu açıklandı ve katılanlara teşekkür edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir