DİTİB İftarında Toplumsal Huzur Mesajları 

DİTİB-NORD’un Hamburg’daki  La Mira adlı düğün salonunda düzenlediği İftar proğramında, 40 yıl önce kurulan Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği  DİTİB’in sunduğu hizmetler ile Almanya ve dünyadaki bazı gelişmelere karşı sergilenen duyarlılık dile getirildi.  Zengin proğramı DİTİB Bölge Müdürü Furkan Bağlama sundu.

Haber: Mehmet Atak/  Fotoğraflar : Rıza Atamtürk 

Ramazan ayı münasebetiyle Hamburg ve Schleswig- Holstein Eyaletlerini kapsayan DİTİ-NORD teşkilatı tarafından Hamburg’un gözde düğün salonlarından bir olan La Mira‘da düzenlenen İftar proğramında Başkonsolos Emine Derya Kara,  DİTİB Genel Bşşkanı Dr. Muharrem Kuzey, Bölge Başkanı Mehmet Gök,  Hamburg Senatosu adına Petra Lotzkat ile Çalışma, Ticaret, Din Hizmetleri ve Eğitim Ataşeler itirak etti. 

SalondaSTK, Siyaset, Medya ile  bazı  kurum temsilcileri ve DİTİB teşlilat mensupları da  olmak üzere 300’ü aşkın davetli hazır bulundu.

DİTİB -NORD BAŞKANI MEHMET GÖK :”Zalime karşı mazlumun yanında olmak!”

Başkan Mehmet Gök, tüm davetlileri selamlayıp, katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında  şunları söyledi: 

 Kıymetli misafirler, konuşmama bir genel değerlendirme ile başlamak istiyorum. Malumlarınız İslam üzere yaşamak
demek sadece bir dine mensup olmak demek değildir. İslami yaşamak, bize Hz. Kur’an’ın ve Peygamber Efendimizin öğrettiği üzere barış ve
huzur içinde bir toplumda yaşamak demektir. Din, dil, ırk veya mille gözetmeden, zulüm nereden gelirse gelsin her daim zalime karşı, mazlumun yanında durmak demektir.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, yani DİTİB Nord, Hamburg toplumunda çok etkin bir rol oynamaktadır. En büyük dini cemaat olarak üyelerimizi, yani Müslümanları temsil etmekle kalmıyor, aynı zamanda yaşadığımız topluma dinimizin temel değerlerini, yani barışı, huzuru ve kardeşliği aşılamaktayız. Kültürler arası barış ve dayanışma ortamını sağlıyoruz. Anlayışın ve birliğin bu kadar önemli olduğu bu günlerde, DİTİB ailesi var gücüyle bu uğurda hizmet etmeye gayret göstermektedir.

Bugün sadece iftar programımız vesilesiyle birlikteliğimizi kutlamıyor, aynı zamanda DİTİB kurumumuzun 40. yılına iştirakimizin sevinciyle sizlere sesleniyorum. DİTİB’in kırkıncı yıl karnesinde ise en güzel notlar ile topluma kattığımız değerler yer almaktadır. Toplumumuza kırk yıldır barışı, huzuru ve güven içinde yaşamayı aşılamaktayız. Sizlerin huzurunda bu vesileyle 40 yıldır hizmet veren derneklerimizin geçmişten bugüne kadar hizmet vermiş tüm din görevlilerine, yönetim kurullarına ve fahri gönüllülerine teşekkür etmek istiyorum.

Şimdi 40. yaş günümüzde, toplumumuz için hayal ettiğimiz geleceğe bir bakalım. Toplumdaki ırkçılığa karşı aktif bir şekilde hareket etmek bizim sorumluluğumuzdur. Özellikle Hamburg’da Müslümanların temsilcileri olarak, İslam karşıtı ırkçılığa ve Müslümanların her türlü dışlanmasına veya ayrımcılığına karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Irkçılığın, önyargıların, dışlamanın ve nefretin normalleşmesine izin vermeyeceğiz. Burada büyüyen ve bu ülkeyi sadece bir vatan olarak gören insanların, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı yoluyla Almanya’ya aidiyet duygularını kaybetmelerine izin vermeyeceğiz. Dini temel değerlerimize uygun olarak, toplumumuzdaki olumsuzluklarla mücadele ederek pozitif bir toplum için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu nedenle, siyasetten ve sivil toplumdan, her türlü ırkçılığın, özellikle de İslam karşıtı ırkçılığın mücadele edilmesinin birincil önemde olduğunu ilan etmelerini talep ediyoruz, böylece birlikte yaşamanın ve çalışmanın temelini birlikte atmış olacağız.

DİTİB’in, huzur ve barış içinde bir gelecek oluşturmak ve Hamburg’u olumlu yönde etkilemek için ilerleyen süreçte de önemli bir rol
oynayacağına inanıyorum.

Son olarak, şimdiye kadar gösterdiğiniz destek, güven ve katılımınız için hepinize teşekkür ederim. Bu iftar daveti, birlik, beraberlik ve sevincin vesilesi olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.
Çok teşekkür eder, saygılarımla hayırlı Ramazanlar dilerim.

BAŞKONSOLOS E. DEREYA KARA’DAN MESAJLAR

Davet ve bu güzel organizasyon için  DİTİB’e teşekkürlerini belirten Başkonsolos Emine Derya Kara, Ramazan ayını kutlayan sözlerini takiben, Devletimizin dünya ve Almanya’daki hassas dengeleri koruma yolunda attığı adımlarıa değindi. Gazze’deki üzücü durumun yakından takip edildiği ve  iAlmanya’daki vatandaşlarımıza da her yönden destek vermeye devam edileceğini ifade ederek, “Hayırlı Ramazanlar” dileğiyle sözlerini noktaladı. 

HAMBURG SENATOSU TEMSİLCİSİ  PETRA LOTZKAT’DAN MEMNUNİYE

İlk defa bir iftar proğramına katılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Petra Lotzkat,  Almanya’da “Demokratik tolerans” olarak nitelendirdiği bir bakış açısının önem taşıdığını ifade etti.  Lotzkat,  uzun zamandır dünya gündemini meşgul eden İsrail- Filistin arasındaki savaşın son bulması  temennisinin  dünya ganelindeki milyonlarca insanın da beklentisi olduğunu söyledi. 

DİTİB GENEL BAŞKANI DR. MUHARREM KUZEY’DEN  “858 CAMİ” AÇIKLAMASI

Davetlilere Almanca olarak hitab eden DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, oldukça kapsamlı konuşmasında Ramazan ayının insanlar için çok önemli saydığı  özelliklerini ifade ettikten  sonra,  DİTB olarak dünya genelindeki bazı olaylar ve savaşlar konusudaki görüşlerini  ifade ederken,  savaş karşıtlığının önemine dikkat çekti.

Geçen yıl Şubat ayında 15 ilimiz ile komşu ülke Suriye’yi de kapsayan bölgede yaşanan depremin yaralarının yaratığı üzüntülü günlere de temas eden Başkan Muharrem Kuzey,  40 yıl önce temeli atılan DİTİB’in bugün 848 Cami ve 30 bir görevlisiyle oldukça etkin bir teşkilat haline dönüştüğünü açıkladı.

   ***

NOTLAR:

İftar proğramındaki son konuşmayı yapan  Federal Kadın Birlikleri Başkanı ve DİTİB-NORD  2. Başkanı  Safiye Kılıç,, görüntüler eşliğinde sunduğu   Eyalet Birliği Faaliyet raporunda  özellikle “DİTİB Dış Yardımları, Depremzedeler için yapılanlar, Balkan ülkelerine yapılan Tekerlekli Araba desteği, Afrika Ülkelerine yapılan çeşitli yardımlar ve Kurban desteği, Almanya’daki Sel felaketi dolayısıyla yapılan yardımlar” gibi konularda açıklamada bulundu.

Ankaralı  Hafız Orhan Güngör’ün okuduğu Kuran-ı Kerim’le başlayan proğramda Müezzin  Davut Avcı,  Mustafa Alphayta  ile birlikte (Kaside), Ankaralı Nuh Büyük  (Kuran)  ve  Selami Secgin’in de  de  akşam Ezan’ı okumasıyla açılan zengin iftarn mönüsünde  Hurma,  Mercimek Çorbası,  soslu Tavuk  file  , İzmir Köfte, Pilav, Salata ve tatlı ikramı vardı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir