Dolar rekor kırdı, Ali Babacan’dan gece yarısı canlı yayın hamlesi geldi

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, sosyal medyadan yaptığı canlı yayında Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını değerlendirdi. Babacan “Bu ülke bu kadar kötü yönetilmeyi hak etmiyor.” dedi.

Merkez Bankası’nın faizi 2 baz puan indirme kararı almasının ardından Dolar/TL kuru yükselişe geçti. Gece saatlerinde 9,53’ü göstererek rekor kırdı.

Dolarda gece yarısı gelen yeni rekorun ardından sosyal medya hesabından bir canlı yayın başlatan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomik kadrolara ehil insanların yerleştirilmediğini vurgulayarak “Bugünkü iktidarın ekonomik krizlere çözüm bulması asla mümkün olmayacak. Bu iktidarın ülkenin ekonomik sorunlarını çözme ihtimali yoktur” diye konuştu.

Kendisinin bakanlık döneminde krizlerin çözüldüğünü vurgulayan Babacan, “Şimdi bu krizi çözme işi bize düşecek. Daha önce yaptık, yine yaparız. 2001 2002 krizinden sonra Türkiye daha kötü durumdaydı. Çok kısa bir süre içerisinde krizi çözdük, ülkeyi ayağa kaldırdık. Türkiye daha önce başardı, yine başarır” şeklinde konuştu.

Kaynak : https://www.yenicaggazetesi.com.tr/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir