HAMBURG PARLAMENTOSUNDAN NOTLAR 

SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, yıllardır  “Parlamento’dan Notlar” adı altında sürdürdüğü halkı aydınlatma açıklamalarında yine önemli noktalara değiniyor. 

 Aktüalite Saatinde akıllı ulaşım görüşüldü 

Hamburg Eyalet Parlamentosunun Aktüalite Saati kapsamında, geçen hafta Hamburg’da düzenlenen Dünya Ulaşım Kongresinde (ITS) tanıtılan şehiriçi akıllı ulaşım projeleri tartışıldı. Hamburg’un, şehiriçi kitle ulaşım araçlarında dijitalleşmeyi teşvik ederek, şehri akıllı ulaşım için örnek şehir haline getirmek istediği belirtildi. Hafencity’deki HEAT ve Bergedorf’ta başlatılan sürücüsüz eMoin adlı projelerle Hamburg‘un otonom araçlı ulaşım pro-jelerinde öncü çalışma yapıldığına işaret edildi. Alman Demir Yollarının 2030 yılına kadar Hamburg’daki tüm şehiriçi tren hatlarının ve raylı araçlarının dijital ve otonom seyir için hazır hale getireceği ifade edildi.. 

 Sosyal yapısı zayıf semtlerde daha iyi bir sağlık hizmeti sunulması için önerge 

 İktidar partileri sosyal yapısı zayıf semtlerde sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için eyalet parlamentosuna önerge sundular. Önergede söz konusu semtlerde yaşayan insanları, sağlık hizmetleri konularında detaylı şekilde aydınlatacak ve sunulan sağlık hizmetlerinden faydalanmalarında yardımcı görev üstlenecek olacak, Semt Sağlık Hizmetleri Merkezleri (İSGZ) kurulması öngörülüyor. Ayrıca kurulacak İSGZ’lerin semtlerde aile hekimleri, çocuk doktorları, branş hekimleri ve semtteki sağlık alanında hizmet veren kurumlarla ne şekilde verimli bir ortak çalışma yürütebileceğinin araştırılması planlanıyor. 

 Dijital ilçe meclisi toplantıları: SPD ve Yeşiller sürenin uzatılmasından yana

 Pandemi sürecinde de ilçe meclislerinin düzenli olarak toplantılarını yapabilmeleri için Eyalet Parla-mentosu 5 Mayıs 2020‘de “COVİD-19 pandemi sürecinde ilçe meclisi ve kurumlarının çalışmaları kolaylaştıran yasa“yı uygulamaya koymuştu. 31 Ekime kadar geçerli olan uygulamanın, pandeminin henüz bitmediği gözönünde bulundurularak 30 Nisan 2022’ye uzatılması, önergeyle talep edildi. 

Eşitlik Politikalarının Çerçeve Programı yeniden düzenlenecek 

Eyalet Parlamentosunda, Eşitlik Programı Çerçeve Programının (GPR) yeniden düzenlenmesi görüşüldü. Bilim, Araştırma, Eşitlik ve İlçeler Bakanlığı, eşitliğin farklı perspektiflerini gözeten, geniş katılımlı bir ortak konsept geliştirme birimi kurmayı planlıyor. Konuyla ilgili aktörlerin ve ilgi duyanların görüşlerinin alınacağı yeniden düzenlemeye katılım sürecine yakın zaman içinde başlanması öngörülüyor. Bu birimde elde edilecek sonuçlar yeni düzenlemeye işlenecek. Görüşmede son yıllarda kadın-erkek eşitliği için büyük çabalar verilip önemli adımlar atıldığı kaydedildi. Ancak pandemi sürecinin edinilen başarıların ne kadar kırılgan olduğunu da ortaya çıkardığı vurgulandı. Buna örnek olarak olarak evden çalışmaya (homeoffice) ek yük olan ev işlerini de yürütmekte kadınların yalnız kaldıkları gibi, yaptıkları minijob’u çok kez pandemi nedeniyle kaybettiklerine işaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir