Duayen sanatçı Tahir Müjide son yolculuğuna uğurlandı

Bundan bıir süre önce evinde geçirdiği ani kalp krizi sonucu vefat eden, Almanya’daki yaşayan Türklerin çok yakından tanıyıp kendisinden sevgi ve saygıyla söz ettiği Diyarbakır’lı sanatçı ve iş insanı TAHiR MÜJİDE son yolculuğuna Hamburg’un Öjendorf  semtindeki Müslüman Mezarlığı’nda uğurlandı.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Ölüm son uyku değil, son uyanıştır. (Walter Scott)

Unut Beni ve Sevda Yollarında“ isimli başarıyla yorumladığı şarkıları hafızalara kazınan Tahir Müjide’nin ani ölümü, çevresindekileri üzüntüye boğmuştu. 78 yaşında hayatını kaybeden Hamburg’un sevilen kişiliği Tahir Müjide aile yakınları ve dostları son yolculuğunda yanlız bırakmadı.

Dört çocuk sahibi olan ve 2020 yılının Kasım ayında oğlu Erkan’ı kaybeden, onun acısıyla derinden sarsılan Tahir Müjide, bir dönemler tanınmış Tahir Müzikhol restoranı çalıştırmıştı. Müjide, Türkiye ve Avrupa sahnelerinde uzun yıllar Ud, ses sanatçısı, koro yönetmeni ve bestekr olarak isim yapmıştı.  Yıllardır yerleşmiş olduğu Datça’da arsa komisyonculuğu işiyle uğraşırken, bir yandan da teşkil ettiği Türk Sanat Müziği Korosu ve kursları ile müzik yaşamını sürdüren Müjide, kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavisine Hamburg’da devam etmekteydi. 

Her Zamansız Ölüm, Erken Gelen Ölümdür“

Tahir Müjide’nin zamansız gelen ani ölümü, başta hayat arkadaşı Sevgi hanım, kızları Tülay, Sevilay, oğlu Erdal ve yakınlarını derin üzüntüye boğdu. Tahir Müjide’nin oğlu Erkan Müjide yaklaşık 1,5 yıl önce, genç yaşta hayatını kaybetmişti. Kolay değildi elbet. Bir anne ve baba açısından, kendileri yaşarken evlatlarını toprağa vermek, dayanılması güç, zor bir andı.

Oğlunu kaybetmesinden dolayı derinden sarsılan Tahir Müjide’nin kalbi, daha fazla bu acıya dayanamadı. Yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra o da, 8 Mayıs pazar sabahı  Feldstr.’deki evinde kahvaltı esnasında hayata gözlerini yumdu .

HAMBURG YASTA!

Diyarbakırlı olan usta sanatçı, Müzik dünyasında başarıyla çaldığı ud’u ve ses sanatkarlığıyla tanınıyordu. Bir dönem onun Hamburg Bramfelderstr.’de işlettiği Tahir Müzikhol restoranda, bir çok müzisyen sahne almıştı.

Ve.. Hamburg’un Öjendorf mezarlığında güneşli bir günde ebedi yolculuğuna uğurlanan Tahir Müjide’nin cenaze törenine, başta eşi Sevgi, kızı Tülay, oğluErdal, sanatçı-müzisyen arkadaşlarından Abdullah Tan, Alev Tan, Nevzat Ok, Turan Vurgun, Şükrü Aktoprak, Cemal Malkoç, Olgay Sadak, Mehmet Emin Höke, Gökmen İnanır, Tuanan Baba, klarnet ustasıTunay, Aydın Eser, iş insanları Hulusi Işıtan, Mehmet Özlü, Necmi Ayhan, Ekrem Öztük, Mustafa Kartal, Abdullah Bozkurt, Sabiha Kobaş, Süleyman Erkan, Nevzat Mike, yanında eski çalışanı Sinan Aytekin, CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği  bölge başkanı Erol Buldak, gazeteciler Mehmet Atak, Namık Kemal Alıcı, Adil Yiğit, Naciye Aslan, Ali Akdemir ve kendisini yakından tanıyan çok sayıda vatandaş katıldı.

ALİ AKDEMİR’DEN DUYGULU KONUŞMA

Müjide‘nin tabutu başında bir konuşma yapan Sağlık ve Medya branşının tanınmış ismi Ali Akdemir, rahmetlinin kişiliği ve müzik dünyasındaki başarılı geçmişini dile getirerek, okuduğu şiirle de  insan yaşamının bu acı gününe yönelik duygulu sözler söyledi. 

Merhum Tahir Müjide’nin cenaze törenine katılan  vatandaşların hep bir ağızdan helâllik vermelerinin ardından, bedeni dualarla toprağa verildi. Daha sonra merhumun anısınan mezarlıkta lokma dağıtıldı. Cenaze töreninde çok üzgün görünen aile mensupları gelen taziyeleri kabul ettiler.

Hamburg’un önemli bir değeri ve kişiliği daha, böylece, ölüm denilen sonsuz yolculuğa sessiz bir şekilde uğurlandı. 

Her Şey Uzaktadır..

Uzaktadır her şey; gökyüzü, deniz,

Her an peşimizden koşan gölgemiz,

Özlenen limanlar, yanan yıldızlar.

Uzaktadır her şey; anneler, kızlar…

Uzaktadır her şey, hep… yalnız ölüm,

Her yerde, her an yakınımızda, ölüm. 

(Ahmet Muhip Dıranas)

***

 Ve.. SESSİZ GEMİ

Artık demir almak günü gelmişse zamandan
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol.

Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli,

Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.

Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
Bilmez ki giden sevgililer dönmeyecekler.

Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden,
Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden.

YAHYA KEMAL BEYATLI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir