EC BOXİNG’DEN BAŞKONSOLOS E.DERYA KARA’YA ZİYARET

Devler liginde mücadele veren ve bugüne kadar dünya çapında altmışın üzerinde dünya şampiyonluk kemeri kazanan EC Boxing spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ceylan, Türk boks tarihinin ilk antrenörü Bülent Başer ve gelecekte dünya şampiyonu olmasına kesin gözüyle bakılan süper yetenek Volkan Gökçek, Hamburg Başkonsolosuluğuna atanan E. Derya Kara’yı makamında ziyaret etti.

Yaklaşık yarım saat süren ziyarette yaptıkları çalışmalar hakkında Başkonsolos Kara’ya bilgi veren başarılı promotör Erol Ceylan, kulüplerinde çok sayıda şampiyon boksörün bulunduğunu belirterek “Bunlar arasında Volkan Gökçek, Ali Eren Demirezen gibi çok sayıda genç ve başarılı Türk yetenekleri dünya boksuna kazandırdık. Ayrıca yine çeşitli ülkelerden şampiyon boksörleri de transfer ederek kulübümüz çatısı altında maçlara çıkarıyoruz. Boksu Türkiye’de sevdirmek ve Türk boksörleri dünya ringleriyle tanıştırmak amacıyla İstanbul’da temsilcilik açarak boks galaları düzenliyoruz. Planladığımız dört boks galasını pandemi tedbirleri dolayısıyla iptal etmek zorunda kaldık fakat en yakın zamanda yeniden dünya starlarını Türkiye’de ringe çıkararak, ülkemizdeki başarılı gençlerle maç yaptıracağız” dedi.

BAŞKONSOLOS KARA BOKS TURNUVASINA DAVET EDİLDİ

Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Ceylan, “Bünyemizde Rus ve Ukraynalı boksörlerimiz var. Bu savaş bizi de olumsuz etkiledi. Savaş başladığı hafta yapacağımız turnuvayı iptal etmek mecburiyetinde kaldık. Ukraynalı boksörlerimizin ülke dışına çıkışları da yasaklanırken Ukrayna’da vatanlarını savunmak için çatışmalara katıldılar” dedi. Erol Ceylan, 2 Nisan’da kendi kulüplerinde yapacakları boks galasına Başkonsolos Kara’yı davet etti. Başkonsolos E. Derya Kara, ise, “Başarılı boksörlerimizin ülkemizi dünya ringlerinde temsil ederek, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmalarından memnuniyet duyuyoruz” diyerek, fırsat bulursa maça katılacağını belirtti.

Haber: Vedat Alyaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir