Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya  Hamburg’da Gönüllere su serpti

Hamburg’da ST Organisation ve Asude Ajans’ın ortaklığında düzenlenen “Alişan Kapaklıkaya ile Kültür ve Aile Sohbetleri” programında Kapaklıkaya’nın anlatımları ilgiyle dinlendi.  Etkinlikte, Gazze’ye yardım amacıyla iki tablo açık artırmada sahiplerini buldu. 

Haber / Fotoğraf: Naciye ASLAN ( MANŞET)

Eğitimci, Yazar  Alişan KapaklıkayaAile Bağları, Çocuk- Anne Baba İlişkileri, Evlilik ve İnsan İlişkileri ile Hayata Dair konularının içerdiği sohbette dinleyicilerle buluştu. Hamburg’da, Wilhelmsburg semtindeki Class Hotel adlı düğün salonunda  gerçekleşen sohbet programının sunumu Ramazan Sarı ve Aziz Avcı tarafından yapıldı. 

Aile Bağları, Çocuk- Anne Baba İlişkileri, Evlilik ve İnsan İlişkileri ile Hayata Dair konularında sohbete başlayan ünlü Eğitimci- Yazar Alişan Kapaklıkaya, misafirliğin önemini anlatırken, “Ben buraya misafir olarak geldim. Kalbinizin kapısını tıklamak, gönlünüze bir misafir olmak isterim” dedi. 
Hayatında kendisini etkileyen olaylardan bahseden Kapaklıkaya, kızının psikolog olmak istediğin ve bunu başardığını, ancak kısa bir süre sonra hayatını kaybettiğini anlattı. Bu olaydan çok etkilendiğine değinen Kapaklıkaya, kızının ölmeden önce üç istekte bulunduğunu belirtti. 
Adım Alişan Kapaklıkaya, başka sıfatım yok ama aile ve milli değerlere hizmet vermekten huzur duyuyorum” diye konuşan yazar, insanların manevi değerlerini yaşamalarını çok önemli bulduğunu söyledi. 
Dünya ve İslam aleminin çok zor bir zamanı yaşadığına dikkat çeken Kapaklıkaya, “Filistin zaten yüreğimizi yakıyor” dedi. 

HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR
Karşısına hep acıların çıktığını, Allah neler öğretmek istedi diye kendine sorduğunu, her şerde bir hayrın olduğunu da bildiğini belitti. .. 
Kapaklıkaya çocuklarla ilgili, “Çocukları eğitmek istiyorsanız onların sizleri eğitmesine izin verin. Bizim zamanımızda bizi motive eden şeyler, bugünkü çocukları motive etmiyor” şeklinde konuştu.  
Türkiye’ye gidenler, geriye dönüşlerinizde acaba seneye anne-baba, eşi-dostu tekrar görebilir miyiz diye düşünüp, bir telefon gelecek diye yüreğiniz hopluyor mu?” diye konuşan Kapaklıkaya, “Beynim hopluyor, çünkü kızımı ben Almanya’da iken kaybettim” deyince,, salonda duygusal analar yaşandı.

Toplumun iki Tanrısı olduğunu, bunlardan birincisinin Allah, ikincisinin ise El Alem Tanrısı olduğunu söyleyen Eğitimci Yazar, “El ne der diye, sevgiyi görmeyen bir neslin tohumları olarak büyüdük. Anneler sevgi görmediğinden veremedi. Annelerimiz şu yemeği bu yemeği yapayım mı diyor, sevgiyi yemekle dolduruyor. Karnımızı doyurmayı sevgi zannediyorlar” dedi.

AŞIRI İLGİ ve SEVGİYE DİKKAT!

Almanya’ya gelenler ile ilgili konuşan Kapaklıkaya, “Traktör, araba, tarla alacaklardı. Tarlaları oldu ama bayramlarda geride kalan çocukların başını okşayacak kimse yoktu” şeklindeki konuşması salonda bulunanları bir hayli  etkiledi. 
Çocukken oyuncakları kendisinin yaptığını, arıza olduğunda tamir ettiğini açıklayan Kapaklıkaya şunları söyledi: “Biz tamir etmeyi öğrendik, ilişkilerimizde de tamir etmeye gittik. Çocukken yaşadıklarımız büyüdüğümüzde çok etkili oluyor. Bizim zamanımızdaki zorluklar okumamızı kolaylaştırıyor, şimdiki zamandaki çocuklara verilen kolaylıklar, onların okumasını zorlaştırıyor. Bugün çocuklar iki şeyden mahvoluyor. Birincisi ilgisizlik ve sevgisizlik; ikincisi aşırı ilgi ve sevgi”.

Programın ikinci bölümünde organizatörlerden Ömer Yıldız misafirleri selamlarken, “O kadar insanın katledildiği zamandan geçiyoruz. Bu dönemde kelimeler bile suç olmaya başladı” dedi. Gazze’ye nasıl yardım edilebilir konusunda düşündüklerini ve açık artırma ile yardım yapabileceklerini söyledi. 
Organizatör Sümbül Tarakçılar da, “Gazze’ye yardım göndermemiz çok zordu. Berlin’deki Islamic Relief ile açık artırmada elde edilen gelirin yerine ulaştırılacağını ve bunu sosyal medyadan bildireceğiz”  açıklamasında bulundu. 

GAZZE İÇİN 2975 EURO

Aziz Avcı açık artırmada sunumu yaparken,  HAT sanatçısı Emine Birinci’nin eseri “Fatiha” yazısının olduğu tablonun sahibi en son 1500 Euro ile Back-Lawa firması ortaklarından  Mehmet Ataş’in oğlu 15 yaşındaki Eren Ataş oldu. Ressam Şerife Atamtürker’e ait Arapça “Üzülme, rabbim bizimledir” yazısı olan ikinci tabloya ise, açık artırmasında  1.250 Euro ile Back-Lava firması Müdürü Mustafa Polat sahip oldu. Yardım kumbarasında ise 225 Euro toplandı. Programda Gazze için duyarlılık gösterildiği için, tabloları yapanlar ile alanlara teşekkür edildi. 

Bilet çekilişinin de  yapıldığı programda,  çekilen kurada bilet sahiplerine sponsorlardan çeşitli hediyeler verildi.  Lise ve Üniversite’de 15 yıl öğretmenlik de yapmış olan  ve TRT’de “Alişan Hayata Gülümse” adlı proğramları ile dikkat çeken  14 kitap yazarı  Kapaklıkaya, proğramın  son  bölümünde de beden dili, sorunların çözümleri ve beynin işleyişi konularında tafsilatlı bir konuşma yaptı ve ayrıca okurlarına kitaplarını imzaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir