Elif Ergün’e “En iyi Radyo Programcısı” ödülü

Hamburg’dan yayın yapan Radyo Metropool’un kurucusu ve yayın yönetmeni Elif Ergün, Esenler Belediyesi ve Esenler Radyosu’nun düzenlediği yarışmada “Yılın En İyi Uluslararası Radyo Programcısı” ödülüne lâyık görüldü.

Haber: Mehmet Atak

İstanbul Esenler Belediyesi ile Esenler Radyosu tarafından düzenlenen ve 2 aylık halk oylamasıyla kazananların belirlendiği Uluslararası Radyocu ve Sanatçılar Yarışması’nda aday gösterilen Hamburg Metropool Radyosu, kurucu Yayın Yönetmeni ve Programcısı Elif Ergün, 9 ülke arasında “En iyi Radyo Programcısı” seçilmesiyle çok önemli bir başarıya imza attı.

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde kalabalık bir davetli topluluğunun iştirak ettiği “Radyonun Yıldızları” Ödül Töreni’nde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da hazır bulundu ve konuşmasında radyo yayıncılığının önemini dile getirdi.  Tamamen Halk Oylaması ile 24 kategoride yapılan seçmelerde ödüller sahiplerini buldu.

RADYO METROPOOL 3 DALDA ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

6 ay öncesinde yapılan belirlemelere göre, Radyo Metropool  “En İyi Kadın Radyo Programcısı” ile “En İyi Uluslararası Radyo” ve “En İyi Uluslararası Radyo Proğramcısı” dallarında Almanya’dan Aday olarak gösterilen ve Elif Ergün- Emine Sonugür- Gülenay Ören üçlüsünün görev aldığı Radyo Metropool, son 2 ayda yoğun bir tempoda girişimlerde bulunarak, halktan destek beklediklerini  duyurdu. Ayrıca da Pazartesi günleri 8-10, Çarşamba günleri 10-12 ve Pazar günleri de 9-11 saatleri arasındaki radyo yayınları esnasında yapılan bağlantılarla İnstagram ve Facebook üzerinden dünyanın her ülkesinden yarışma için oy kullanılması talep edildi.

ADAY GÖSTERİLME SEVİNCİ

Radyo olarak 3 dalda Aday gösterilme haberini aldıktan sonraki hissiyatını dile getiren Elif Ergün” Ekip olarak çok mutlu olduk. Uzunca bir zamandır yayınlarımızda hep Almanya ile Türkiye arasında bir köprü görevi olacak türden konuları işlemiş olmamızdan dolayı, Aday gösterilmenin çok isabetli bir tercih olduğunu düşünmüştük. Yıllardır bu fahri görevde birlikte olduğumuz Emine Sonugür ile Gülenay Ören arkadaşlarımıza sonsuz minnet ve teşekkür duygularımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Elif Ergün Ödülüyle

“ÖDÜLÜMÜN MANEVİ DEĞERİ ÇOK BÜYÜK!” 

Törene iştirak etmesi konusunda tüm masraflarının karşılandığını belirten Elif Ergün, ödül töreninden bir gün önce Esenler Belediye Başkanı Tevfik Paksu ile Esenler Radyosu Programcısı Cenk Sarıkay’nın birlikte verilen  yemekte radyocularla bir araya gelindiğini ve Sırakaya ile Esenler Radyosu ile Radyo Metropool arasında bir ortak yayın yaptıklarını da söyledi. 

24 dalda ödüllerin sahiplerini bulduğu “Radyonun Yıldızları” Ödül töreninde Almanya’dan “En iyi Uluslararası Radyo Proğramcısı” olarak seçilen Radyo Metropool proğramcısı Elif Ergün, tamamen dolu olan salonda alkışlar arasında ödülünü aldı.

“Şahsıma verilen bu ödülün manevi değeri çok büyük” diyen Elif Ergün, “Bu ödül ayrıca Almanya ile Hamburg’a ve benim şahsımda ekip arkadaşlarıma da verilmiştir bence. Grurluyuz, mutluyuz” sözleriyle sevincini ifade etti.

TELAT YURTSEVER’İN ARDINDAN DUYGULU MESAJ

Başarılı radyo proğramcısı Ergün, önceki aylarda vefat eden Tiyatro Sanatçısı Yönetmen Telat Yurtsever için şu duygulu ifadelerde bulundu: “Benim bugünlere gelmemde çok büyük emek ve destekleri olan ve radyo proğramımızın başlatılmasına vesile olan sevgili arkadaşım Telat Yurtsever’e bugün de çok teşekkür ediyorum. Işıklar içinde uyusun!..” 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir