Emre Çukur, WBA Kıtalar Arası Boks Şampiyonu

Profesyonel ringlerdeki yeni nesil boksörlerimizden Emre Çukur, Münih’te çıktığı Dünya Kıtalararası Şampiyonluk maçında güçlü rakip Fransız Matteo Hache’yi ezip geçti.

Haber: Vedat Alyaz

Eski dünya şampiyonlarımızdan Levent Çukur’un yönetitm kurulu başkanlığını yaptığı Lions Sport Promotion tarafından Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen dev boks galasında kıran kırana maçlar gerçekleşti. Dokuz sporcusunun katıldığı galada sekiz galibiyet ve bir de beraberlik aldıklarını vurgulayan Levent Çukur, ‘Müsabakalardaki iki altın kemeri de kendilerinin kazandığını vurgulayarak, Oğlum Emre ve başarılı boksörümüz Hector Hernandez, altın kemerleri kazandı. Her ikisi de yüksek performanslarıyla göz doldurdu. Emre, Karşılaşmanın ikinci raunduna kadar rakibini tartarak geçirirken, üçüncü raunttan sonra açılarak adeta rakibine ringe cehenneme çevirip, sekizinci rauntta yere yıktı ve gongun çalmasıyla rakip nakavttan kurtuldu. On rauntluk karşılaşmayı puanla kazanan Emre Çukur, (Dünya Boks Birliği) WBA Kıtalar Arası Altın Kemerinin yeni sahibi oldu’ şeklinde konuştu.

Ali Çıtak, ‘Yeni hedefimiz İngiltere maçı’

Emre Çukur’u bu maça hazırlamak için Türkiye’den gelen Fenerbahçe Boks Kulübü baş antrenörü Ali Çıtak, vize almasında sorunlar çıkınca maç günü ancak Almanya’da olabildiğini vurgulayarak, ‘Emre’nin tartı günü fazla kilosu vardı onu atmak için verdiği çaba kendisini yordu. Sporcumuz daha önceden rakibini nakavt edebilrdi ancak biraz da heyacan vardı. Tehlikeli hamleler yaptı ve çok iyi oynadı rakip te çok iyiydi, karşılaşma izleyenlere büyük heyecanlar yaşattı. Şayet vizemde sorun çıkmazsa 18 Aralık’ta İngiltere’de Jack Cullen, karşısında altın kemer maçına çıkacak olan Emre Çukur’u bu karşılaşmaya hazırlayacağız’ dedi.

Kulübün basın danışmanı Vedat Alyaz ise, pandemi kurallarından dolayı insanların bu tür organizasyonlara gitmekten imtina ettiklerini vurgulayarak, Pandemi ve yasaklarının  insanları bıktırdığını ve  Münih’te onca Türk derneği olmasına rağmen bu önemli karşılaşmalara yeterli desteği göremediklerini ifade etti.

CHP Münih Birliği Başkanı Gülbey Kılıç, T.C Münih Başkonsolosu Dr. Mehmet Günay, , Eğitim Ataşesi Mustafa Çakır, ve son Türkiye Şampiyonlarından Engin Albayrak da maçları izleyenler arasındaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir