En zengin Almanlar belli oldu: Lidl’in sahibi tahtını kaptırdı….

Almanya’nın en zenginleri belli oldu Lid’in kurucusu tahtını başkasına kaptırdı.

ARTI49’un Haberine göre;

Almanya’nın en zenginleriyle ilgili Manager Magazine güncellenmiş bir liste yayınladı. Buna göre birincilik değişikliği yaşandı. Lider artık 84 yaşındaki Lidl kurucusu Dieter Schwarz değil.

Ortak birincilik Bavyeralı otomobil devi BMW’nin iki büyük hissedarına gidiyor : Susanne Klatten ve Stefan Quandt kardeşler.

Ekonomik krize rağmen, BMW’nin büyük hissedarları Susanne Klatten ve Stefan Quandt kardeşler gibi çok sayıda büyük servet son on iki ay içinde muazzam bir şekilde arttı

Rapora göre Klatten ve Quandt’ın tahmini toplam serveti 40,5 milyar Euro. Manager Dergisi , görünen ticari sicil kayıtlarının veya şirket değerlerinin kaynak görevi gördüğüne dikkat çekiyor. Klatten, BMW AG’nin yüzde 19,1 hissesine sahip. Kardeşi Stefan Quandt ile birlikte Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft’ın hisselerinin neredeyse yarısına sahipler.

Lidl ve Kaufland’ın sahibi: Dieter Schwarz en zengin Almanlardan biri olmaya devam ediyor. Klatten , holding şirketi SKion aracılığıyla kimya şirketi Altana AG gibi birçok başka şirket türüne yatırım yaptığı için muhtemelen önemli ölçüde daha fazla varlığa sahip. ABD’li iş dünyası dergisi Forbes’a göre , bu yılın başında kişisel serveti 27,2 milyar dolardı; bu da yaklaşık 25,7 milyar Euro’ya denk geliyor.

Manager Magazin’e göre , Ekim 2023’ün başı itibarıyla Klatten ve Quandt, BMW hisselerinin sağlıklı gelişimi sayesinde son on iki ayda toplam 7,2 milyar Euro’luk bir servet artışı kaydetmeyi başardılar. Schwarz Group’un (Kaufland/Lidl) sahibi olan Svabyalı girişimci Schwarz’ın 39,5 milyar Euro olarak tahmin edilen özel varlıkları var. Raporda Klatten ve Quandt’ın mal varlıklarının toplandığı dikkate alınırsa, Heilbronn yerlisi hâlâ en zengin Alman özel kişisi konumunda.

Merck ailesi ve HSV yatırımcısı Kühne zirvede
Üçüncü sırada ise 32 milyar Euro’yla aynı adı taşıyan ilaç ve kimya şirketinin sahibi Merck ailesi yer alıyor. Darmstadt merkezli şirket, ilaç üretiminde bir dev. Reimann ailesi 30,5 milyar Euro’yla dördüncü sırada yer alırken, beşinci sırada ise ikinci lig futbol takımı Hamburger SV’deki rolüyle tanınan Hansa lojistik girişimcisi Klaus-Michael Kühne (28,5 milyar Euro) yer alıyor.

1. sıra: Susanne Klatten ve Stefan Quandt ; BMW ve diğer holdingler; 40,5 milyar euro

2. sıra: Dieter Schwarz ; Lidl , Kaufland; 39,5 milyar euro

3. sıra: Merck ailesi ; farmasötikler; 32 milyar euro

4. sıra: Reimann ailesi ; JAB Holding; 30,5 milyar euro

5. sıra: Klaus Michael Kühne ; Lojistik, oteller, Lufthansa ; 28,5 milyar euro

6. sıra: Albrecht ve Heister aileleri ; Aldi ; 26,5 milyar euro

7. sıra: Porsche ailesi ; Otomobil; 23,8 milyar euro

8. sıra: Theo Albrecht’in küçük ailesi ve Babette Albrecht ailesi ; Aldi Nord ; 18,4 milyar euro

9. sıra: Henkel ailesi ; tüketim malları; 15,2 milyar euro

10. sıra: Otto ailesi; posta siparişi; 13,7 milyar euro

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir