Fenerbahçe Alagöz Holding 93-61 Valencia Basket

Grup maçlarının bitimine 2 hafta kala çeyrek finale yükselmeyi garantileyen Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar EuroLeague A grubu 13. hafta maçında İspanya temsilcisi Valencia Basket’i konuk etti. Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan mücadelede rakibini 93-61 mağlup eden Potanın Kraliçeleri üst üste 11. galibiyetine imza atarak A Grubu’ndan lider çıkmayı garantiledi.

‘Siyah’ forma ile mücadele eden Kadın Basketbol Takımımız; ‘Acımız Sonsuz, Türkiye’mizin Başı Sağ Olsun!’ pankartı ve ‘Türkiye İçin El Ele; Beraber Güçlüyüz’ tişörtleriyle parkeye çıktı.

Öte yandan deprem felaketinin yaşandığı illerin başında gelen Hatay’da faaliyet gösteren Hatay Fenerbahçeliler Derneğimizin Başkanı Mustafa Civelek ve dernek eski başkanı Mehmet Kıvrak ile aileleri misafirimiz olarak tribündeki yerlerini aldı.

Müsabaka öncesinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Takım kaptanımız Olcay Çakır Turgut rahatsızlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almadı.

Ekibimiz maça Emma Meesseman, Kayla McBride, Alina Iagupova, Breanna Stewart ve Courtney Vandersloot beşiyle başladı.

Maçtaki ilk basketlerimiz Breanna Stewart ve Emma Meesseman’dan geldi. Leticia Romero’yla ilk isabetini bulan İspanyol temsilcisine Vandersloot’la cevap veren Ekibimiz, 8-2’yi yakaladı. İlk beş dakikanın 8-4 üstünlüğümüzle tamamlandığı çeyrekte Kayla McBride da ilk sayılarını buldu (10-4). Son 1:30’luk bölüme girilirken kenardan gelen Merve Aydın ve Satou Sabally’nin skor yüküne ortak olmasıyla fark çift hanelere çıktı (17-6). Son saniyelerde serbest atış çizgisine gelen Satou Sabally, çeyreğin de skorunu belirledi (21-8). 

İkinci çeyreğe 9-0’lık seriyle etkili başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ilk dört dakikada skoru 30-8’e getirdi. İspanyol temsilcisi, bu skorla molaya giderken takımımız mola dönüşünde skor bulmaya devam etti (32-8). Konuk ekip bu çeyrekteki ilk sayılarını Lauren Cox ve Cristina Ouvina ile buldu (32-12). Savunma sertliğimizin arttığı bölümde rakibi top kaybına da zorlayan Kadın Basketbol Takımımız skorerleriyle 38-15’i buldu. Skor avantajını çeyreğin sonuna taşıyan Takımımız, soyunma odasına da 43-21’le önde girdi.

İkinci yarıda perde Breanna Stewart ve Cassidie Burdick’in karşılıklı isabetiyle açıldı (45-23). Devamında Emma Meesseman ve Kayla McBride’la rüzgarı arkasına alan Takımımız, 33 sayılık bir fark yakaladı (59-26). Çeyreğin ikinci yarısında Cristina Ouvina ve Angela Salvadores’le toparlanan Valencia Basket skoru 59-42’ye getirdi. Bu bölümde hızlı bir reaksiyon veren Ekibimiz, Kayla McBride ve Alina Iagupova gibi eli sıcak isimleriyle final çeyreğine 66-45 önde giren taraf oldu.

Satou Sabally, Courtney Vandersloot ve Ivana Raca’yla final periyotuna hızlı başlayan Kadın Basketbol Takımımız, son dakikalarda maçtaki en büyük farkı yakaladı (88-54). Skor avantajını koruyan Fenerbahçemiz, parkeden 93-61 galip ayrıldı.

Skorerler: Sabally 20, Stewart 19,  McBride 15, Meesseman 12, Vandersloot 11, Raca 6, Merve 4, Iagupova 4, Djordjevic 2.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir