Fenerbahçe Alagöz Holding, ING KBSL yarı final serisinde 1-0 öne geçti

Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu yarı final 1. maçında Galatasaray Çağdaş Faktoring’i konuk etti. Karşılaşmayı 84-60 kazanan Potanın Kraliçeleri, yarı final serisinde 1-0 öne geçti ve final için avantaj elde etti.

Kayla McBride kaydettiği 27 sayıyla maçın skoreri olurken; Breanna McBride 15, Merve Aydın 14, Emma Meesseman da 10 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

İki takım arasında oynanacak yarı final serisi ikinci maçına 20 Nisan Perşembe günü Ahmet Cömert Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Fenerbahçe Alagöz Holding bu maçı da kazanması durumunda adını finale yazdıracak.

Metro Enerji Salonu’nda taraftarlarımızın tribünleri tıklım tıklım doldurduğu karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Can Gebetaş, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın oyuncuları ve teknik heyeti ile sponsorlarımızdan Göksel Paslanmaz Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Selim Akgül de izledi.

Karşılaşma öncesi ısınma bölümüne EuroLeague kupasıyla çıkan Potanın Kraliçeleri, taraftarlarımızın yoğun tezahüratları ve sevgi gösterileriyle karşılandı.

Takımımız maça Olcay Çakır Turgut, Merve Aydın, Emma Meesseman, Kayla McBride, Breanna Stewart beşiyle başladı.

Breanna Stewart ve Kayla McBride ile maça hücumda agresif bir performans sergileyerek başlayan Takımımız, ilk periyodu 22-20 önde tamamladı. Dengeli geçen ikinci periyotta televizyon molasına 33-33 eşitlikle gidilirken soyunma odasına ise 45-42’lik skorla gidildi. Takımımız ikinci yarıda potasında sadece 18 sayıya izin verirken rakip potaya 39 sayı bıraktı. Üçüncü periyotta Stewart ve Alperi’nin basketleriyle farkı çift hanelere yükselten Fenerbahçe Alagöz Holding, final periyoduna 67-52 önde gitti. Karşılaşmanın dördüncü periyodunda hem hücumda hem de savunmada rakibini domine etmeyi sürdüren Fenerbahçemiz, mücadeleden 84-60 galip ayrıldı ve final için avantajı kaptı.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 22-20
2.Çeyrek: 23-22
3.Çeyrek: 22-10
4.Çeyrek: 17-8

Skor dağılımımız: McBride 27, Stewart 15, Merve 14, Meesseman 10, Olcay 8, Alperi 7, Stokes 3.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir