Fenerbahçe Alagöz Holding, ING KBSL’de yarı finale yükseldi

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Beşiktaş’a konuk olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmayı 64-79 kazandı.

Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan serinin ilk maçını 90-70 kazanan Potanın Kraliçeleri böylece çeyrek final serisini 2-0’la geçti ve adını yarı finale yazdırdı.
 
Fenerbahçe Alagöz Holding yarı finalde Galatasaray Çağdaş Faktoring-Nesibe Aydın eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Galatasaray Çağdaş Faktoring’in 1-0 önde olduğu bu serinin ikinci maçı 7 Nisan Cuma günü oynanacak.
 
11 ribaund, 26 sayıyla oynayan Breanna Stewart ile 10 ribaund, 14 sayıyla oynayan Emma Meesseman double double yaptı. Courtney Vandersloot da 20 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
 
Beşiktaş Emlakjet Spor Kompleksi’nde oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da izledi.
 
Takımımız maça Courtney Vandersloot, Merve Aydın, Emma Meesseman, Olcay Çakır Turgut, Breanna Stewart beşiyle başladı.
 
İki takım da karşılaşmaya hücumda yüzdeli başladı. Takımımız boyalı alanda Meesseman ve Stewart ile etkili olurken ev sahibi ekip boyalı alanı Evans ve Billing ile domine etti. Televizyon molasının 11-14’lük skorla geçildiği ilk periyot, 16-16 eşitlikle tamamlandı. Fenerbahçemiz, istediği oyunu sergileyemediği ikinci periyodu 5 sayı geride tamamladı ve soyunma odasına 41-36 geride gitti.
 
Üçüncü periyodun ilk 2 dakikasında skor tabelasında 10 sayı geriye düşen (48-38) Takımımız Stewart ve Alperi ile farkı 3 sayıya indirse de televizyon molasına 52-47’lik skorla gidildi.  Mola dönüşü Vandersloot ve Meesseman ile skor avantajını eline geçiren Takımımız, final periyoduna 56-57 önde gitti. Dördüncü periyotta Vandersloot ve Meesseman kaydettiği skorlarla farkı 5 sayıya çıkaran Takımımız, rakibine mola aldırdı: 56-61. Bu bölümün ardından Meesseman ve Stewart’ın basketleriyle farkı çift hanelere çıkaran (56-67) Potanın Kraliçeleri, rahat oynadığı son bölümün ardından maçı 64-79 kazandı ve adını ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde yarı finale yazdırdı.
 
Çeyrek skorları:

1.Çeyrek:16-16
2.Çeyrek: 25-20
3.Çeyrek: 15-21
4.Çeyrek: 8-22

Skor dağılımımız: Stewart 26, Vandersloot 20, Meesseman 14, Stokes 6, Merve 5, İdil 5, Alperi 3.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir