Avrupa Denizli Alaatinliler Birliği’nden geleneksel İftar proğramı

Kısa adı ADAB e.V olan Hamburg’daki   Avrupa Denizli Alaatinliler Birliği’nin Armada Düğün salonunda düzenlediği geleneksel İftar Programına yaklaşık 300 kişi iştirak etti. 

Haber: GAZETEM (Özel)/ Fotoğraflar: Ahmet Durmuş (Hamburg Haber) 

T.C. Hamburg Konsolosu Cemal Alsulu, T.C. Hamburg Başkonsoloslu Eğitim Ataşesi Lütfi Dede, DITIB Nord Eyalet Birliği Başkanı Mehmet Gök, UİD  Hamburg Başkanı Ali Ekinci’, BIG Başkanı Mehmet Karaoğlu, Ditib Merkez camii, Ditib Sultan Ahmet cami, Ditib Kocatepe cami yönetimleri, TGH Yönetim Kurulu üyesi Şuayip Karakuş’, SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, Fenerbahçe ve Beşiktaş  dernek temsilcileri, Türk Okçuluk ve Güreş kulübü yönetim, İşadamları ve Basın mensuplarının katılmış olduğu 300 kişilik iftar propramını Armada düğün salonunda  gerçekleştirildi.

BAŞKAN SÜLEYMAN ÇEVİK’TEN RAMAZAN AYI MUTLULUĞU İFADELERİ

Derneğin Basın Sözcüsü Gazeteci Yaşar Yıldırım‘ın konukları selamlama konuşmasıyla açılan Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İftar öncesi bir konuşan ADAB e. V Yönetim Kurlu Başkanı Avukat Süleyman Çevik, , Ramazan-ı Şerif’in, içinde bulunduğumuz bu zor günlerde hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve katılımlarından dolayı tüm misafirlerimize teşekkür ederek, devamla şunları söyledi:

“Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bereket ve rahmet ayı olan Ramazan ayında bu tür birlik ve beraberliklerimizi pekiştirmek ve dostluklarımızı güçlendirmek hepimizi mutlu ediyor. Ülkemizde meydana gelen yüz yılın depremi ve sel felaketleri hepimizi derinden üzdü. Ama biz güçlü bir milletiz ve güçlü bir devletiz. Devletimiz bu kadar felaket karşısında yılmadı dik durdu ve her şeye yetişti. Her mazluma elini uzattı. Bu sebeple Allah’ın izniyle bu felaketleri aşıyoruz ve aşacağız. Çünkü biz güçlü bir milletiz.”

Konsolos , Eğitim Ataşesi ve Ditib Nord başkanının yapmış oldukları konuşmaların akabinde Ditib Sultan Ahmet Camii imam ve hatibi Ünal Kısım bey ve Ankara Ahmet Akseki camii İmam ve Hatibi hafız Mansur bey Kuranı Kerim ve kasideler okudular. İftar davetine  icabet eden bütün konuklarıa  ve profesyonel hizmette marka olmuş Armada düğün salonu sahibi İrfan Gündoğan’a ve ekibine teşekkür edildi ve hayırlı Ramazanlar temennisinde bulunuldu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir