Fenerbahçe Safiport, Kadınlar EuroLeague çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Euroleague çeyrek final ilk maçında Letonya ekibi TTT Riga’yı konuk etti. Mücadeleyi 21 sayı farkla 77-56 kazanan Potanın Kraliçeleri, çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti.

Satou Sabally kaydettiği 17 sayı, 10 ribaundla double-double yaptı. Kayla McBride 18, Alina Iagupova 15, Elizabeth Williams da 11 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
 
Serinin ikinci maçı 10 Mart Perşembe günü yine Metro Enerji Salonu’nda bu kez TTT Riga’nın ev sahipliğinde oynanacak. Saat 19.00’da başlayacak maç TRT Spor Yıldız’dan yayınlanacak. Fenerbahçe Safiport bu karşılaşmayı da kazanması durumunda adını Final Four’a yazdıracak.
 
Metro Enerji Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve Simla Türker Bayazıt ile eski basketbolcumuz Birsel Vardarlı Demirmen de izledi.
 
Takımımız maça; Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova, Satou Sabally, Elizabeth Williams beşiyle başladı.
 
Kayla McBride ve Sabally’nin üçlüklerinin ardından skor 9-4’e gelince Letonya temsilcisinden mola geldi (06:07). Agresif savunmasıyla rakibin pota altında oyun kurmasına izin vermeyen ve dış atışlara zorlayan Potanın Kraliçeleri, hücumlarını ise Sabally, Iagupova ve Elizabeth ile değerlendirdi ve ilk periyodu 19-13 önde tamamladı.
 
İkinci periyotta konuk ekibin Jasmine Thomas’la arka arkaya bulduğu basketlerle farkı 1 sayıya indirmesinin ardından Sabally’nin basket-faulüyle sessizliğini bozan Fenerbahçemiz, Alperi Onar’ın üçlüğüyle de rakibine mola aldırdı: 30-23. Kalan bölümde farkın erimesine izin vermeyen Takımımız, soyunma odasına 36-27 önde gitti.
 
McBride’ın basketlerle başladığı üçüncü periyotta fark da çift hanelere çıktı: 40-27. İlerleyen bölümde farkı 19 sayıya kadar çıkaran Takımımız, rakibine mola aldırdı: 49-30 (05:57). Karşılıklı sayıların ardından dördüncü periyoda 58-41’lik skorla gidildi.
 
Karşılaşmanın dördüncü periyodunda farkın erimesine izin vermeyen Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, mücadeleden 21 sayı farkla 77-56 galip ayrıldı.
 
Çeyrek Skorları:
 
1.Çeyrek: 19-13
2.Çeyrek: 17-14
3.Çeyrek: 22-14
4.Çeyrek: 19-15
 
Fotoğraflar: Burak Saltık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir