GALATASARAY ARALIK’TA SEÇİME GİDİYOR

Galatasaray Yönetim Kurulu, seçime gitme kararı aldı. Seçim tarihi, resmi siteden duyuruldu. Seçim kararının ardından iki isim adaylıklarını duyurduGalatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, oy birliğiyle 19-26 Aralık 2020 tarihinde yapılmak üzere seçim kararı aldığını açıkladı.

Kongre kararı, Galatasaray’ın resmi sitesinden “Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, oy birliğiyle 19-26 Aralık 2020 tarihinde yapılmak üzere seçim kararı almıştır. Pandemi nedeniyle, 7244 sayılı kanun ve bu kanuna istinaden çıkartılan genelge çerçevesinde başvuru yapılacaktır” şeklinde duyuruldu.

BURAK ELMAS ADAYLIĞINI AÇIKLADI

SÖZCÜ Gazetesinin haberine  göre, Galatasaray Kulübü’nün aldığı seçim kararının ardından, Özhan Canaydın döneminde futbol şube sorumlusu olarak görev alan Burak Elmas, adaylığını açıkladı. Sosyal medya üzerinden adaylığını açıklayan Elmas, “Galatasaray Yönetim Kurulu 19-26 Aralık 2020 tarihleri için seçim kararı almıştır. Ben ve yol arkadaşlarım Galatasarayımız’ın birliği ve geleceği için, Galatasaray değerleri çerçevesinde, değişimi sağlamak amacı ile yola çıkıyoruz. Camiamıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

METİN ÖZTÜRK DE ADAY

Burak Elmas ile birlikte 1905 Galatasaraylı Yönetici Ve İş İnsanları Derneği (GSYİAD) eski başkanı Metin Öztürk de Galatasaray başkanlığına adaylığını duyurdu. Öztürk, “Galatasaray Yönetim Kurulu seçim kararını açıkladı. Her zaman plansız ve baskın seçimlerin Galatasarayımıza zarar verdiğini düşündüm. Ben ve ekibim, gerek yaptığımız çalıştaylarla, gerekse yüz yüze toplantılarla son 14 ayda, 1.200 üyemiz ile bir araya geldik. Yüzde 40 değil, yüzde 100 hazırız. Sorunları biliyoruz. Güçlü ekibimizle ve camiamızın desteğiyle çözemeyeceğimiz sorun yok” sözleriyle yazılı bir açıklamada bulundu.

CORONA VİRÜSÜ ERTELETMİŞTİ

Mustafa Cengiz, 23 Ekim tarihinde yaptığı bir açıklamada, seçim yapmak istediklerini ve bunun için devletin gerekli organlarının talimatlarını izlediklerini söylemişti. Cengiz, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bize seçime gitmiyorsunuz diyorlar. Biz eylül ayında Dernekler Masası’na yazdık. Dernekler Masası bize direkt cevap veremedi. Sorduk, Ankara’ya yolladık dediler. Bir ay istişare ettiler ve yanıt geldi. Diyor ki; ‘Geniş katılımlı sivil toplum örgütlerinin genel kurullarına hükümet olarak 1 Aralık’a kadar izin vermiyoruz. Kesinlikle 1 Aralık’a kadar beklemeniz gerek. 1 Aralık’tan sonra hükümet ne der ona bakacağız’ dendi. Bunu Dernekler Masası’na özellikle yazdık. Bunu bahane gösterdiğimizi düşündüler, ona da yaralandık. Bu da bizi yaralıyor. Bunu görsünler. Biz seçim yapmak istedik, itiraz ettik; ‘Partiler nasıl yapıyor’ dedik. ‘Partiler anayasa gereği genel kurullarını yapmak zorundalar. Yapmazlarsa kapanırlar. Yardım alamazlar. Partiler farklı boyuttadır ve anayasanın garantisi altındadır’ dediler.

GAZETEM’İN NOTU: 

Son dönemlerde sağlık sorunları yaşayan Galatasaray Kulübü Mustafa Cengiz, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada “Kongrede  aday olacağım” ifadesinde bulunmuştu.

Böylece, kongre kararından hemen sonra  adaylıklarını açıklayan Burak Elmas ile Metin Öztürk ve  Mustafa Cengiz‘le birlikte Galatasaray’daki Başkan adaylarının sayısı daha ilk günden 3’ü bulmuş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir