TDU’dan ‘Seyahat uyarısını kaldırın’ mektubu

Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan, Alman hükümetinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Türkiye’ye yönelik yaptığı seyahat uyarısını kaldırma çağrısında bulundu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Seyahat uyarısının haksız ve siyasi bir karar olduğunu belirten TDU Başkanı Remzi Kaplan, şöyle dedi:

Kovid-19 nedeniyle AB ülkelerinin de turizm konusunda sıkıntılar yaşadıklarını biliyoruz. AB ülkeleri de ciddi zarar gördüğü için bu yıl turistleri kendi ülkelerine yönlendirmeye çalışıyorlar. Özellikle İspanya, Yunanistan ve İtalya’ya. Ancak Türkiye’nin turizmde ciddi yatırımları var. Kovid-19’la mücadelede de gayet başarılı. Türkiye’de tatil, diğer Avrupa ülkelerine göre hem daha kaliteli hem daha uygun. Almanya, seyahat uyarısını bir an önce kaldırmalıdır.”

TÜRKİYE’DE 7 BİN ALMAN ŞİRKETİ VAR

Seyahat Uyarısı kararının kaldırılması konusunda Türk ve Alman İşverenler Birliği olarak Almanya’da Başbakanlığa, Dışişleri ve Ekonomi bakanlıklarına birer mektup gönderdiklerini ve üzerlerine düşecek her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Berlinli işadamı TDU Başkanı işadamı Remzi Kaplan, mektupta iki ülke arasındaki yakın ilişkiler, ithalatta ve ihracatta Türkiye’nin, Almanya için vazgeçilmez bir partner olduğu gerçeği, Almanya’da istihdam sağlayan binlerce Türk iş insanının varlığı, Türkiye’de 7 bin Alman şirketinin iş yaptığını, Almanya’da yaşayan 3.5 milyon Türk ile Türkiye’de yaşayan on binlerce Alman vatandaşı olduğunu özellikle vurguladıklarını ifade etti.

Kaplan, “Bir karar verilirken, bunların dikkate alınmasını istedik. Alman iş dünyası da Türkiye’ye gitmek istiyor ancak uyarı nedeniyle çekimser kalıyor. Seyahat uyarısı turizm dışında faaliyet gösteren hem Türk hem Alman iş insanlarını olumsuz etkiledi.” ifadelerinin mektupta yer aldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir