Galatasaray, Beşiktaş’ı devirdi! 2-1

Galatasaray dev derbide gülen taraf oldu. 22 ve 32. dakikalardaki Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle Beşiktaş’ı 2-1 yendi.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda dünya devi Barcelona ile Camp Nou’da 0-0 berabere kalan ve gözünü lige çeviren Domenec Torrent yönetimindeki Galatasaray derbinin de kazananı oldu. Mücadele öncesinde olumsuz hava koşulları dolayısıyla erteleme tartışmaları yaşanmış ve gergin bir atmosfer oluşmuştu.  about:blank

Sarı-Kırmızılılar 22. dakikada parlayan yıldızı Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti. 10 dakika sonra ilk goldeki Mohammed-Kerem işbirliği bir kez daha yaşandı, Kerem kafa vuruşuyla bu kez Ersin’i avladı ve skoru 2-0’a getirdi.

Bu dakikanın ardından taraftar desteğini de iyice arkasına alan Galatasaray, Beşiktaş kalesinde 3’üncü golü aradı ancak istediğini bulamadı ve ilk devre 2-0 sona erdi. İkinci yarıda ise ilk devredeki kadar tempo olmadı.

Daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada 78’de Rıdvan Yılmaz oyuna girdi. 84’te genç sol bek kafa vuruşuyla şansını denedi, olmadı. Hemen bir dakika sonra ise sağ ayağıyla golü bulan genç oyuncu, Siyah-Beyazlılar’ı beraberlik için umutlandırdı. Kara Kartal deplasmanda baskılarını son anlarda artırsa da karşılaşmadan başka gol sesi çıkmadı ve Cimbom sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılarak, Barcelona maçı öncesinde moral depoladı.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 38’e yükseltti. Beşiktaş ise 45 puanda kaldı ve Şampiyonlar Ligi bileti konusundaki hedefi için ağır bir yara aldı. 

Kaynak:Fanatik

https://www.fanatik.com.tr/ozet-galatasaray-besiktas-mac-sonucu-2-1-2272040

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir