Galatasaray Şampiyon, Icardi Gol Kralı

Süper Lig’in önceki haftasında Fenerbahçe’nin lider Galatasaray’ı 1-0 yenmesi üzerine büyük önem taşıyan Konyaspor-Galatasaray arasındaki son maç, ikili averaj hesaplarına gerek kalmadan Galatasaray’ın 3-1’lik galibiyeti ve şampiyonluğuyla sona erdi.

HABER: Mehmet Atak / Fotoğraflar: Caner Suna ve XLVideo

Türkiye Süper Lig’de uzun süredir Galatasaray’la Fenerbahçe arasında süren liderlik yarışı, son maça girilirken aradaki 3 puanlık farka rağmen Fenerbahçe’nin ikili averaj avantajı ile iyice kızışmıştı. Ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor’un Galatasaray’ı yenmesi halinde Fenerbahçe’nin şampiyon olması gibi ihtimaller hafta boyunca gazete ve TV’lerde gündem olmuştu. Ancak, deplasmanda Konyaspor’u İcardi’nin 2 ve Berkan Kutlu’nun golleriyle yenen Galatasaray, bütün hesapları bozmaya yetti ve Galatasaray 102 puanla şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe ise, ligden düşen İstanbulspor’u 6-0 yenmesine rağmen ikinci olarak sezonu kapadı. Konyaspor mağlup olmasına rağmen ligde kalırken, İstanbulspor, Pendikspor, Karagümrük ve Ankaragücü Süper Lig’den 1. Lig’e düşen takımlar oldu.

HAMBURG’DA SARI KIRMIZILI TARAFTARLAR COŞTU

Altona semtinde Bahrenfelder’de Galatasaray taraftarlarının uğrak mekanı Vivo Bar’ın geniş alanına sarı kırmızılı forma, kaşkol ve flamalarıyla akın eden yüzlerce Galatasaray taraftarı, salondaki 3 TV’den yayınlanan Konyaspor-Galatasaray maçını sloganlar, marşlar ve alkışlar arasında baştan sona takip etti. Gerçekten görülmeye değer bir atmosferdi.

2001 yılında kurulan Galatasaray Hamburg derneğinin kurucu Başkanı Behçet Algan, yeni Başkan Volkan Varol ile eski başkanlar ve yöneticiler ile üyeler ve her yaştan taraftar topluluğunun doldurduğu Vivo Bar, yine Galatasaray’ın şampiyonluğuna sahne oldu. Bol bol hatıra resimleri çektirildi, zafer şarkıları söylendi, Icardi’nin golleriyle birlikte coşku doruğa çıktı. Maç sonunda, Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor taraftarlarının Facebook’taki tebrik mesajları ise, sporda dostluğun güzel örnekleriydi.

İŞTE HAMBURG’DAKİ ŞAMPİYONLUK MAÇI İZLEMELERİNDEN GÖRÜNTÜLER:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir