Galatasaray’dan Manchester United deplasmanında tarihi zafer

Galatasaray, iki kez geriye düştüğü, bir penaltı vuruşundan yararlanamadığı karşılaşmada deplasmanda Manchester United’ı mağlup ederek tarihi bir zafere imza attı. Manchester United, Casemiro’nun gördüğü kırmızı kart sonrası maçı 10 kişi tamamlarken, Galatasaray resmi maçlardaki müthiş yenilmezlik serisini devam ettirdi.

SÖZCÜ Gazetesi’nin haberine göre;

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Manchester United’a konuk oldu. Old Trafford Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray, iki kez geriye düşmesine rağmen 3-2 kazanmayı başardı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Wilfried Zaha, 71. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 81. dakikada Mauro Icardi kaydetti. Manchester United’ın golleri 17 ve 67. dakikalarda Rasmus Hojlund’dan geldi. Galatasaray, 78. dakikada Mauro Icardi ile bir penaltıdan yararlanamazken, Manchester United 77. dakikada Carlos Casemiro’nun gördüğü kırmızı kart sonrası 10 kişi kaldı.

Zorlu deplasmanda aldığı tarihi zaferle Galatasaray, ilk kez bir İngiliz ekibini deplasmanda mağlup etmiş oldu. Resmi maçlardaki yenilmezlik serisini de 21 maça çıkaran Galatasaray, grupta 4 puanla ikinci sıraya yükseldi. Henüz puanla tanışamayan Manchester United ise son sıraya geriledi. Grubun diğer maçında deplasmanda Kopenhag’ı 2-1 mağlup eden Bayern Münih, 6 puanla haftayı lider tamamladı. Kopenhag ise 1 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun 3. haftasında sahasında Bayern Münih’i konuk edecek. Manchester United ise aynı tarihte Kopenhag’ı ağırlayacak.

PEŞ PEŞE GOLLER

Manchester United, Rasmus Hojlund ile öne geçti. Hızlı gelişen atakta Marcus Rashford’ın ceza alanında sağdan içeri çevirdiği ortasına yükselen Rasmus Hojlund’un altıpas üzerinden gelişine yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak Fernando Muslera’nın sağından ağlarla buluştu.

Galatasaray bu gole altı dakika sonra Wilfried Zaha ile yanıt verdi. Davinson Sanchez’in savunmadan gönderdiği uzun pasla ceza alanı içerisinde buluşan Wilfried Zaha’nın yaptığı vuruş, defansın da müdahalesi ile Andrea Onana’nın yetişemeyeceği köşeye giderek filelere gitti.

ŞANSIZ GOLE YANIT GECİKMEDİ

Galatasaray, ikinci yarıda şanssız bir golle maçta yeniden geriye düştü. Sergio Oliveira ile Davinson Sanchez arasındaki anlaşmazlık sonrasında sol kanatta topla buluşan Rasmus Hojlund, hızla ilerleyerek ceza alanına girdi. Rasmus Hojlund, sol çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Fernando Muslera’nın yanından ağlarla buluşturdu.

Bu gole Galatasaray’ın yanıtı gecikmedi. Hızlı gelişen atakta Barış Alper Yılmaz’ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, karşı karşıya pozisyonda yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Andre Onana’nın sağından köşede ağlara gönderdi.

PENALTIYI KAÇIRDI, KARŞI KARŞIYA KAÇIRMADI

Galatasaray, Carlos Casemiro’nun ceza sahası içinde Dries Mertens’e yaptığı faul sonrası penaltı kazandı. Carlos Casemiro, yaptığı bu faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Mauro Icardi’nin yaptığı vuruşta top kalenin solundan auta çıktı.

Penaltıyı kaçıran Mauro Icardi, karşı karşıya kaldığı pozisyonda Galatasaray’a galibiyeti getiren golü kaydetti. Davinson Sanchez’in kafayla defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Mauro Icardi, hızla ilerleyerek ceza alanına girer girmez yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Andre Onana’nın üzerinden ağlarla buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-2 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sona erdi.

AVRUPA’DAKİ SON 20 MAÇTA SADECE 1 KEZ YENİLDİ

Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı 12’si UEFA Avrupa Ligi, 6’sı UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri, 2’si de Şampiyonlar Ligi grup maçı olmak üzere toplam 20 karşılaşmada sadece 1 kez mağlup oldu.

Galatasaray, 28 Temmuz 2021 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda ekibi PSV’ye İstanbul’da 2-1’lik skorla kaybettikten sonra oynadığı 20 maçta 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir