Gaziantep Kültürü Hamburg’a Taşındı!

Hamburg’da 7 ay önce kurulan,  „Kuzey Almanya Gaziantepliler Dayanışma ve Kültür Derneği“, Hamburg’un Bergedorf semtindeki Flamingo  salonunda düzenlemiş olduğu  “Dayanışma ve Kültür Şenliği” etkinliğinde Gaziantep kültürü  her yönüyle sergilendi.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Coşku ve heyacanın üst düzeye tırmandığı etkinliğe,  T.C Hamburg  Başkonsolosu Emine Derya Kara, Hamburg Eyalet Meclisi SPD Milletvekilleri Ali Şimşek ve  Güngör Yılmaz,  TGH başkanı Murat Kaplan, TGH yönetim kurulu üyesi Hakan Demirel, Kuzey Almanya Beşiktaşlılar derneği başkanı Mehmet Özlü, Almanya Yozgatlılar Federasyonu kurucu başkanı Salih Çelik, Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor Taraftarlar Derneği başkanı Ruhi Özer ile  başkan yardımcısı Salim Yıldız olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

ANTEPLİLER KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ YAŞATTILAR!
Gaziantep’in mutfak kültürünün de  yaşatıldığı kültürel etkinlikte derneğin çiceği burnunda ilk başkanı Vahap Döner, başkan yardımcısı Berrak Pişkin ve yine etkinliğin sponsörlerinden Antep’li iş insanları Nahsen Taş ve Mehmet Kıllı gelen misafirlerle tek tek ilgilendiler. 
Dernek başkanı Vahap Döner yaptığı açılış ve selamlama konuşmasında ilkini düzenledikleri etkinliğe katılan ve  destek veren herkese teşekkür ederek, „ Amacımız kendi kültürel değerlerimizi yurt dışında da olsa, yaşatarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir“ dedi.

İŞTE BAŞKAN VAHAP DÖNER’in KONUŞMASI

Sayın Başkonsolosum,

Sayın Sivil Toplum Kurululuşları  Başkanlarım ve Kurul üyeleri,
Saygıdeğer Basın mensupları,

Sayın İş insanları, Siyaset, Sanat, Eğitim ve Spor camiası mensupları,
Saygın Hanımefendiler ve Beyefendiler,

Tabii ki Geleceğimizin mimarları Sevgili Çocuklar.

Derneğizin Şenliğine Hoşgeldiniz diyerek hepinizi Sevgiyle ve Saygıyla Selamlıyorum.

Konuşmama başlamadan önce birkaç kelime ile bazı noktalara değinmek istiyorum:  istiyorum.

Öncelikle saygıdeğer Misafirlerimizin huzurunda, bu Etkinligimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm Yönetim Kurulu Üyelerimize..Bizlerden Desteklerini esirgemeyen Sponsorlarimiza ve tabii ki, bugün burada Etkinligimizin gerçeleşmesinde, Dernegimize Ev sahipligi yapma fırsatı sunan, Flamingo Dügün salonu yönetimi sayın Ahmet Kardeşim ve Ekibine sonsuz Teşekürlerimi sunarim.

Hepiniz Hoşgeldiniz, şeref verdiniz.

Bugün bu Etkinligimizin düzenlenmesinde çok önemli iki unsur yer almaktadır:

1.    Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olması ki bu en önemli olanıdır düşüncesindeyim, 
Avrupanın göbeginde Almanyanın Kuzeyinde bir ilki gerçekleştirerek, Gaziantep sevdalıları olarak biraraya gelme cesareti göstererek Dernekleşmemizdir.

2.    25 Aralık Gaziantep’in Düşman işgalinden Kurtuluşunun 102 Yıl  dönümü olmasıdır.
Şehitlerimizin kanlariyla sulanan bu topraklarda efsaneleleşen, Antep Halkı’nın direnişi Yurdumuzda da Örnek olmuş ve TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde Antep’e ,,GAZILIK’’ ünvanı verilmiştir

Bu vesileyle birkere daha,  Sütçü İmam’ın da çağrısıyla başlayan  bu direnişte şehit olan 6317 Vatan evladını ve yaklaşık 7000’e yakını da  Gazi olan Gaziantepli Vatanseverleri, bunun yanısıra Cumhuriyetimizin Kuruluşundan bu zamana kadar şehit ve Gazilerimizi de birkere daha minnet ve şükranla anıyor  Allahtan rahmet diliyorum

Ruhları şad Mekanları Cennet Olsun Inşallah

Saygıdeger Misafirler,
Büyük çabalar göstererek, benim için ve inaniyorum ki bu bir çoğunuz için de geçerli, bir Rüya gerçek oldu, Gaziantepliler Dernegimizi Kurduk.
Siz Saygıdeğer Gaziantep sevdalılarından ricamız, çıkmış olduğumuz bu yolculukda bizleri yanlınlız bırakmamanız ve Derneğimize üye olmanızdır.
Dernekler her zaman Üyeleriyle varolmuşlardır.
Şimdi huzurlarınıza Derneğimizin Kurucu olan Yönetim krulunu sahneye aavet etmek istiyorum:

Başkan yardımcımız
Berrak Pişkin Hanımefendi

Sekreterimiz
Şükran Tüter Hanımefendi

Muhasibimiz
Mehmet Hanifi Bayram Beyefendi

Basından Sorumlu
Mustafa Yazanoğlu Beyefendi

Kadın Kollarımız
Ülkan Bayram Hanımefendi

Gençlik Kolu Sorumlumuz
Uğur Erdem Kardeşimiz

Yönetim Kurulu Üyelerimiz:

Mehmet Salman Beyefendi
Nahsen Taş Beyefendi
İhsan Tüter Beyefendi 

Saygıdeğer Misafirler,

Onbinlerce yıllık bir tarihe sahio olup, Tatlısı, Yemişi ve Ana Yemekleriyle meşhur bu güzel şehrimiz için “Dünya bir ev olsaydı, mutfağı Antep olurdu” sözüyle sizleri selamlıyor ve neşeli saatler diliyorum.

BAŞKONSOLOS EMİNE DERYA KARA TEŞEKKÜR ETTİ
Kültürel Gecede bir konuşma yapan TC. Hamburg  Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara,  etkinliğe davetlerinden dolayı dernek yöneticilerine teşekkür ederek başladığıı konuşmasında, „ Antakya doğumlu biri olarak sizlerin kültürüne yabancı değilim. Kendimi bir hemşehriniz olarak hissediyorum. O yüzden burada sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir memnuniyet duyuyorum.
Yeni kurulan derneğinizin hayırlı-uğurlu olmasını, nice başarılı işlere imza atmasını içtenlikle diliyorum. Bu güzel organizasyon için de başta başkan Vahap bey  olmak üzere,  Nahsen bey ve  Berrak hanım ile bütün dernek yöneticilerine ve üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Bu soğuk kış akşamında  bu sıcacık ortamda sizlerle birlikte olmaktan gerçekten bir hemşehriniz olarak da memnunluk duyuyorum. 
Maalesef geçen yıl acı bir deprem talihsizliği yaşandı. Yaşanan bu deprem karşısında herkes kendi katkılarını sunmaya, depremin yaralarını sarmaya çalıştı. Derneğinizin de bu anlamda memleketinizin kalkınması için katkı sunmaya yönelik faaliyetlere devam edeceğini öğrenmiştim. Hepinize sevgilerimi-saygılarımı sunuyorum. İyi eğlenceler. Programa katkı sunan sanatçı arkadaşlarımada teşekkür ediyorum“
 diyerek sözlerini noktaladı. Başkonsolos Emine Derya Kara dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

AÇIK ARTTIRMA ve HASAN DUYMAZ’DAN BAĞIŞ JESTİ
Gaziantep derneğinin etkinliğinde  gelen misafirlere, içli köfte,  çiğ köfte, baklava olmak üzere yöreye ait yiyecek ikramlarında bulunularak,  Gaziantep damak tadı  lezzetleri sunuldu.

Derneğe katkı sunmak üzere HWG şirketi tarafından porselen yemek  takımı ve LYMPHA sirketi tarafından su arıtma cihazı açık arttırmaya sunuldu. Gaziantepli iş insanı Hamburg Altona  semtindeki ÇITIR Lahmacun salonunun sahibi Hasan Duymaz 650 euro ödeyerek kazandığı porselen yemek takımını,  yeni kurulan derneğe bağışladı.

ZENGİN SAHNE PROGRAMI DAVETLİLERİ ÇOŞTURDU!
Kültürel dayanIşma programInda sahne alan Grup Karizma, tüm etkinlik süresince başarılı sahne performansıyla davetlilerden tam not aldılar. Mannheim’den gelen Gaziantep Davul Zurna Ekibi ise, mükemmel bir programa imza atarak kitleyi coşkuyla ayakta tutmasını bildiler. Salonda bulunan konuklar kıpır kıpır folklorik oyun havalarına sahnede eşlik ettiler. Daha sonra sırasıyla sahne alan Deniz Ilgan, İbrahim Topal ve Tülay konukları  adeta mest ederek onlardan büyük alkış aldılar.  Sanatçı Tülay’ın annesinin yanına gelerek okuduğu,  „yalnızım dostlarım“ adlı parça bir anda salonda duygusal bir hava estirdi. Programın son sanatçısı olarak Türkiye’den gelerek sahne alan Gaziantepli Mehmet Yakar ise, yaptığı final programıyla geceyi unutulmaz kıldı. Mehmet Yakar’ın   özellikle okuduğu barak tarzı eserleri konuklar tarafından ayakta alkışlandı. Gecede sanatcının  yöresel türkülerine ise, misafirler de eşlik ettiler.

Gaziantep Kültürü Hamburg’a Taşındı!” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir