Geldi 23 Nisan, Neşe Doluyor İnsan!!!

Hamburg Türk Toplumu’na (TGH) Üye Dernekler ve üye olmayan 5 derneğin iştirakiyle Hamburg Başbakanı ve T.C. Başkonsolosluğu himayesinede TGH bahçesinde  düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  kutlama etkinliğine her yaştan 5 bini aşkın kişi katıldı.

Haber: Salih Kartal  / Yorumlar:  Mehmet Atak  (Gazetem.eu/ Liman)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hamburg‘ta büyük bir coşkuyla kutlandı. Hamburg Türk Toplumu parkında günler öncesinden hazırlanan plan çerçevesinde bayraklar ve balonlarla süslenen bayram yeri,

Türkiye‘dekileri aratmayan cinstendi.. Çocuklar için kurulan oyun yerleri, sahne ve yiyecek standlarının yanı sıra  İtfaiye aracı ilgi odağı oldu. Havanın günlük güneşlik olaması ve bayramın hafta sonuna tesadüf etmesi ile birlikte bayram yerine akın edenlerin sayısı 5 bin dolayında olarak açıklandı.

Saygı duruşu ile Türk ve Alman Milli Marşların okunuşu ile başlayan programda konuşmacılar günün anlam ve önemi üzerine düşüncelerini paylaştılar.

TGH  BAŞKANI MURAT KAPLAN : “ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR!”
Ev sahibi olarak TGH Başkanı Murat Kaplan Almanca olarak yaptığı selamlama konuşmasında “Bugün, dolayısıyla bu bayram bizim için çok özeldir. Neden önemli olduğuna gelince.. Bugün, Türkiye’de 103 yıl önce Millet Meclisinin kurulduğu gündür. Atatürk bu günü Çocuklara armağan etmiştir. 23 derneğin katılımı ile çok renkli, katılımcılar ve misafirlerle bugün burada bu bayramı kutluyoruz. Bütün katılımcılara teşekür ederim. Bütün dünyada çocuklar bizim geleceğimizdir. Biz beraber barış ve dostluk içinde yaşamak istiyoruz.” ifadesinde bulundu. Kaplan, gelecek kutlamalarda Belediye Başkanı Dr. Peter Tchentcher‘i de aramızda  görmeyi umut ettiğini dile getirdikten sonra, “Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!” diyerek sözlerini bitirdi.

EĞİTİM ATAŞESİ LÜTFİ DEDE: “BUGÜN 2 BAYRAMI KUTLUYORUZ”
Organizasyonda 23 derneğe ve emeği geçenlere teşekkür ederek misafirleri selamlayan  Eğitim Ataşesi Dede, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden şehitleri ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere rahmet dilediğini belirterek “Bugün iki bayramı birarada kutluyoruz. Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı tebrik eder, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve huzurlu nice bayramlar dilerim. Hamburg Eğitim Ataşeliği olarak öncelikli görevimiz Hamburg’ta geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, gençlerimizin anadilimiz Türkçemizi öğrenmelerini sağlamaktır. Eğitim Ataşeliği olarak bu bizim, aynı zamanda veliler olarak sizlerin asli görevidir.” dedi.

BAŞKONSOLOS EMİNE DERYE KARA
Atatürk ve şehitleri minnet ve saygıyla andığını ve depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyrek devam ettiği sözlerinde,
TBMM açılışının 103. yıldönümünü idrak ediyoruz.  TBMM’nin kurulduğu tarih, Türk milletinin kaderini, iradesini kendi ellerine aldığı tarihtir. Bu yüzden çok önemli ve anlamlıdır. Bu sene burada güzel bir organizasyonla  sizlerle birlikte olmaktan çok memnuniyet duyuyorum.” diyerek, emeği geçenlere şükranlarını bildirdikten sonra Atatürk‘ün  unutulmaz sözü “ Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve geliştirecek olan sizlersiniz” diyerek çocuklara ve geleceğe duyduğu güveni dile getirdi.

İŞTE TGH BAHÇESİNDE 23 NİSAN BAYRAM KUTLAMASI  İÇİN  STAND AÇAN DERNEKLER

23 Nisan İnsiyatifi, Hamburg Türk Toplumu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Avrupa Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Avrupa Denizli Alaattinliler Birliği, Avrupa Türk Engelliler Derneği, Beşiktaşlılar Birliği, Fenerbahçeliler Derneği, Galatasaray Derneği, Giresun Soğukpınar Derneği, Hamburg Güvemçepni Derneği, Hamburg Türk Basın Birliği,

Hamburg Türk Veliler Birliği,  Hamburg Türk Kadınlar Kültür Derneği, Hamburg Türk Öğretmenler Derneği, Kuzey Almanya Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kültürlerarası Aileler Birliği, Hamburg Irak Türkmenler Derneği, KitFanten Çocuk Yuvası, Sivasspor ve Sivaslılar Derneği, Wedel Türk Veliler Birliği.

23 Nisan günü, cıvıl cıvıl çocukların yanında kültür ve spor derneklerinin tanıtım standları,  ziyaretçilerin bayram tadında eğlenceli bir gün geçirmesine vesile oldu. Yazımızı, eskiden ilkokul çocuklarının 23 Nisan Bayram törenlerinde okuduğu bir şiirin giriş bölümündeki şu sözlerle noktalıyoruz: “Geldi 23 Nisan, neşe doluyor insan!..”

MEHMET ATAK’IN GÖZÜYLE TGH’DAKİ 23 NİSAN

* Eğitim Ataşeliği’nin destekleri ve Hamburg Türk Toplumu “TGH” Bünyesindeki 18 dernek ile TGH’ya üye olmayan 5 Dernegin öz kaynaklarıyla Hamburg Başbakanı Tschentscher ile Başkonsolos Emine Derya Kara’nın himayelerinde gerçekleştirilen  6 saatlik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yağmurlu geçen  son bir saati hariç, güneşli bir havada kutlandı.

* Tertip Komitesinde derneklerden 20 temsilci yer aldı.

* Hazırlık ve planlama çalışmaları Ocak ayında başladı.

* TGH Bahçesinde 23 Nisan Bayramı Standları açma projesi 2019’da başladı ve Corona dönemine rastlaması nedeniyle  ara verildi.

* Bu yılki 23 Nisan kutlama etkinliğine, Hamburg Maratonu’na rağmen 5000  kişi katıldı.

* Hamburg Eyalet Başbakanı Dr. Peter Tschenscher, ABD ziyareti nedeniyle Çocuk Bayramı’na katılamadı. 

* Standlarda çocuklara verilen Ay-Yıldızlı, Atatürk resimli çeşitli hediyeleri her dernek özel olarak Türkiye’den getirtti.

* Gemiş yıllardaki kutlama etkinlikleriyle mukayase edildiğinde, bu yılki Çocuk Bayramı’nın daha ağır bastığı herkesçe görüldü.

* Etkinlik boyunca güvenlik ve sağlık tedbirlerinin alındığı TGH bahçesi, adeta bir panayır yeri görünümü ve havasındaydı.

Her köşede farklı farklı standlar ile içerikleri, kuponla satılan yeme içme standlarında kuyruklar, çocuk seslerinin alana yaydığı canlılık neşesi,  aradığın birini bulma zorluğu, genci yaşlısı, çocuklarının elinden tutan

anne baba, büyükanne ve dede, amca, dayı, teyze, hala, abla ve ağabeylerin yüzlerindeki mutluluk gülücükleri… Standlardaki basit yarışma oyunlarına katılıp hediyeler kazanan çocuklarımızın belki de ömürleri boyunca unutamayacakları o sevinç duyguları..

Sanki bu günleri görürmüşçesine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Türk Çocuklarına armağan eden  Ulu Atatürk’ün ruhu şad olsun.. Ve.. Murat Kaplan başkanlığındaki Hamburg türk Toplumu’nun tüm yönetim ekibi ile bu organizede emeği geçen diğer  Dernekler  camiasına ve de Türk-Alman resmi makamlarına teşekkürler!…



Geldi 23 Nisan, Neşe Doluyor İnsan!!!” için bir yorum

  1. Sizlerinde emeğine sağlık. Kaleminizle ve kameranızla bu güzel kutlamayı halkımıza ulaştırmışsınız.
    Saygılarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir