K. Almanya Beşiktaşlılar Derneği’nden Kahvaltılı Bayram Kutlaması

Mehmet Özlü Başkanlığında Schleswig- Holstein Eyaletindeki Uetersen’de kurulan Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği, ilk tanıtım toplantısını Armada Düğün salonunda düzenlenen kahvaltılı Bayram kutlama proğramı ile gerçekleştirdi.

Haber: Mehmet Atak (Gazetem.eu/Liman)

Hamburg ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde yaşayan Kara Kartal sevdalılarını bir araya getiren ve  Mehmet Özlü Başkanlığında Uetersen’de  kurulan   “Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği‘”,  6 Şubat depremi felaketzedeleri için toplam 26 bin Euro yardımda bulunduktan sonra, deprem nedeniyle ertelenen tanıtım toplantısını Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelen Pazar günü,  Armada Düğün Salonu‘nda düzenlenen kahvaltılı bir etkinlikle gerçekleştirdi.  150’yi aşkın kişinin iştirak ettiği kutlama proğramında sıcak-soğuk tam 40 çeşit kahvaltılık sunulması beğeni kazandı.

YÖNETİM KURULU TANITILDI

Kahvaltıyı takiben yönetimden Ali Akdemir ile  Dublaj Sanatçısı Nur Ilıcak’ın sunuculuğunda başlayan proğramda ilk olarak Kurucu Başkan Mehmet Özlü, Başkan Yardımcısı Ahmet Geyik, Sayman Bülent İreçge ve Yönetim Kurulu üyeleri Musa Özer, Hulisi Işıtan, Gökay Işıtan, Kazım Korkmaz, İlyas Bas, Yavuz Koroğlu, Kemal Kiremitçioğlu, Ali Akdemir ve Selçuk Özkaya sahneye davet edilerek, davetlilre takdim edildi.

MUAVİN KONSOLOS HAMİDE YAVUZ’DAN TEBRİK

Ocak ayından bu yana T.C. Hamburg Başkonsolosluğu  bünyesinde Muavin Konsolos olarak görev yapmakta olan Hamide Yavuz, konukları selamlayarak, aynı güne denk gelen Ramazan Bayramı  ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir arada kutlamaktan dolayı duyduğu sevinci dile getirdi.  23 Nisan 1920’de  Büyük Meclisi’nin açılmasıyla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na giden yola da değinen Hamide Yavuz, Başkan  Mehmet Özlü’nün şahsında yeni Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği’nin yönetici ve üyelerini kutlayarak, başarı dileğinde bulundu. 

BAŞKAN MEHMET ÖZLÜ’DEN VECİZ SÖZLER

Yönetim Kurulu Üyesi  Ali Akdemir, 2002 yılında kurulan  Hamburg Beşiktaşlılar Birliği’nin kurucu Başkanı Rıza Atamtürk‘ü takdim etmesi ve tüm emeği geçenlere teşekkür etmesinden sonra  depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunu takiben kısa bir konuşma yapan Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Özlü, salondaki selamlayarak, bugün yaşanan çifte Bayram için tebriklerini sundu. Sosyal sorumluluk çerçevesinde depremzedeler için yapılan 26 bin Euro tutarındaki yardım paketi hakkında bilgi verdi. Derneğin kuruluşunda emeği geçenlere ve salondaki davetlilere teşekkür eden Özlü, Beşiktaş’ın efsane Başkanı Süleyman Seba‘nın şu veciz sözüyle konuşmasını bitirdi:

“Çok sıkıntılı ve üzüntülü dönemler yaşadık ama hepsini de aştık. Lütfen birbirinizi kırmayınız!..”

KAHVALTILI BAYRAM KUTLAMASINA KATILAN BAZI İSİMLER:

İsimleri mikrofondan anons edilen bazı davetliler arasında  göze çarpan katılımcılar şunlardı:

Muavin Konsolos Hamide Yavuz, SPD Milletvekili Ali Şimşek, Avukat Talha Barut,  CHP Hamburg Birliği’nden Başkan Hulisi Işıtan ve Yardımcısı Erdoğan Bayram, Yönetimden Musa Özer, Eyüp Dolaş, Eylem Doğan, Doğan Küstül ve Hakan Demir.

Saadet Parti Hamburg Başkanı Salih Demirci ve Yardımcısı Ahmet Avcı, Selim Ataş ( Hamburg’un İstanbul Fahri Konsolosu), Şuayip Karakuş (HADD), Galtasaray Derneği yeni ve eski Başkanları Nihat Kırmızı ve Ziya Toprak, Sivaslılar Derneği Başkanı Ruhi Özer,

İşadamı Salim Yıldız, sanatçı Murat İnce, , Turan Koç (Kiel Türk İşadamları Der. Bşl.), Rıza Atamtürk (Beşiktaşlılar Kurucu Başkanı), Hüseyin Kayaturan (AKM eski Başkanı), Meral Çelik (Fenerbahçeliler Derneği), Oya Pervin Pelit ( Sinema ve dublaj), Serdal Atıcı (As Saft) ,

Medya dünyasından Mehmet Atak, Ahmet Durmuş, Ömer Polat, Zafer Özpolat, BEDO, Bekir Tanrıkulu, Hurşit Köse, Kazım Korkmaz ve Erdinç  Atay.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir