Giresun Soğukpınar Derneği’nden Coşkulu  Bayramlaşma

2009 yılında Hamburg’da kurulan Giresun Soğukpınar e.V derneğinin geleneksel  bayramlaşma etkinliği, Altona’ semtindeki TGH salonunda 100’ü aşkın katılımla gerçekleşti. 

Haber: Mehmet Atak (Gazetem.eu)H Fotoğraflar: Hurşit Köse (Futbol Express)

Hamburg ve çecresinde 14 yıldır faaliyetlerini sürdüren Giresun Soğukpınar Derneği, her yıl geleneksel şekle dönüşen Milli ve Dini Bayramları Kutlama etkinlikleri projelerini, Kurban Bayramı vesilesiyle üyesi oldukları Hamburg Türk Toplumu salonu ve bahçesinde  zengin yemekli ve eğlenceli bir proğramla devam ettirdiler.  Her yaştan  100’ü aşkın kişinin katıldığı tanışma, kaynaşma  ve bayramlaşma gününde gençler arasında eğlenceli oyunlar da gerçekleştirildi. TGH bahçesindeki diğer çocukların da zaman zaman bu oyunlara katılması da bu güne ayrı bir anlam kattı. 

Derneğin Başkan Yardımcıları Aşkın Melikoğlu ve Murteza Patan, yönetici  Avni Patan, Tolga  Ayhan ve diğer yöneticilerin de hazır bulunduğu Bayramlaşma toplantısı Başkan  Rakıp Ayhan‘ın açılış, selamlama ve kutlama konuşmasıyla başladı ve neşeli bir havada  devam etti. Etkinlikte gazetecilerden İbrahim Gül, Ahmet Durmuş, Kemal Doğan ve Bekir Tanrıkulu da hazır bulundu. 

KAVURMA ETLİ PİLAV VE 8 ÇEŞİT TATLI 

Giresunlu Aşçı İbrahim Medik’in hazırladığı  et suyu ve tereyağlı enfes Pilav üstü kavurma ile Tatlıcı Ender Usta‘nın ürünlerinden  Tulumba, Lokma, Halka, Hanım Göbeği, Baklava, Şekerpare, Revani ve Şam Tatlısı’ndan oluşan nefis yemek  menüsü iştahla tüketildi. Bayramlaşma toplantısı geç saatlere kadar devam etti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir