“Göç Yolunda Düşler” Ayakta Alkışlandı.

Hamburg’daki başarılı tiyatro grubu “Tiyatro Asmin”, “Göç Yolunda Düşler” oyunu ile seyirci karşısına çıktı.

Haber: Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)

Uzun yıllardır Hamburg’da Ferman Karayiğit yönetiminde bir çok oyunu sahneleyen Tiyatro Asmin tekrar sahne aldı. Uzun süren pandemiden sonra Şubat ayının ortalarında sahnelenmesi planlanan oyun, Türkiye’deki felaketten dolayı iki aylık gecikmeyle seyirci ile buluştu.

Wandsbek’de Stadtteilschule salonunda haftasonu iki defa oynanan eser, seyirci akınına uğradı. Her iki oyunda salon tamamen doldu. Seyirciler arasında sanat ve iş dünyasından tiyatroseverlerin  yanı sıra Milletvekilleri Güngör Yılmaz (SPD), Barış Önes (SPD) de yer aldı.

HEM GÜLDÜLER  HEM DE DUYGULANDILAR

Seyircilerin selamlanması ile oyun start aldı. Oyun seyirciyi yer yer duygu selinde sürüklerken, yer yer de kahkahaya boğdu. İki perdeden oluşan oyun 80’li yıllarda Türkiye’de yaşanan olaylar ve devamında göç edenlerin öyküleri ve Almanya’da yaşadıkları seyirciyi güldürürken hüzünlendirdi.

İŞTE TİYATRO ASMİN EKİBİ
Ferman Karayiğit tarafından yazılıp yönetilen ve sahneye koyulan  oyunda Kasım Palabıyık, Sevgi Polat, Serpil Yıldız, Cahit Balat, Ali Rıza Korkut, Gülsen Gülbeyaz, Reyhan Çam, Nuhmettin Karagül, Ferman Karayiğit, Nurcan Keskin ve enstrümanlarla Ali Temiz yer aldı.


Oyun sonunda seyircilere hitap eden Ferman Karayiğit “Büyük acımızla oynadığımız oyunda İki gün boyunca bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. ” diye konuştu.
Oyun sonunda seyirciler ile sarmaşdolaş olan oyuncular, bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir