Hamburg Alevi Kültür Merkezi “Cengiz Orhan’la devam” dedi

Pandemi nedeniyle 8 aydır yapılamayan Hamburg Alevi Kültür Merkezi Genel Kurulu, Pazar günü Hit-House salonunda gerçekleştirildi ve Başkanlığa tekrar Cengiz Orhan seçildi. Divan heyetinde Ertan Çelik’in Başkan, Sibel Öztürk, Alper Doğan, Erdoğan Biçici ve Şerife Köylüce de Üye olarak yer aldıkları Genel Kurul toplantısına 309 üye katıldı.

Derleme: Mehmet ATAK

Yönetim Kurulu tarafından üyelikten çıkarılan 2 üyenin mahkemeye müracaatı ile 17.02.2019’da  yapılan Genel Kurul’un  şekil yönünden iptal edilmesinden sonra, pandemi kısıtlamaları nedeniyle ancak 14 Kasım 2021 Pazar günü yapılabilen Genel Kurul, Korona şartları göz önüne alınarak Bergedorf semtindeki Hit-House salonunda gerçekleştirildi. 

GENEL KURUL’U GEÇİCİ YÖNETCİLER ve SEÇİM KOMİSYONU HAZIRLADI
04.03.2021 tarihinde  tüm taraflarla anlaşarak , çıkarılan 2 üyenin geçici yönetici olarak Dernekler masasına bildirilip onaylatılmasını takiben, Geçici Yöneticiler Ali Ertan Toprak ve Metin Kaya’ya, Hamburg Alevi Kültür Merkezi’nin Genel Kurul toplantısını hazırlayıp gerçekleştirme aşamasında yardımcı olunması için “Alevi öğretisine uygun“ tüm taraflar ile 2 Dede Mahsuni İme ve Mustafa Mısır ile daha önceki Genel Kurulu yöneten Ertan Çelik ve Sibel Öztürk`ün katılımıyla bir komisyon kurmaları ve Aliyar Korkmaz‘ın da bürokratik işlerde yardımcı olması için fikir birliğine varıldı. Kongrede de kendilerine teşekkür edildi.

Ve.. CENGİZ ORHAN TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ 
Pazar günü yapılan Genel Kurul’da 2 Başkan adayı hizmet yarışına talip oldu.  Salondaki 309  Üyeden 301’nin oy kullandığı seçimde, üyelerin üçte ikisinin 204 çoğunluk oyu ile  başkanlığa tekrar Cengiz Orhan seçildi. Diğer Başkan adayı Ali İldem ise 93 oy aldı. 4 üye de çekimser oy kullandı. Yönetim Kurulu’na girerek çalışmak isteyen çok sayıda üyenin aday olması nedeniyle oyların tasnifi ve sayımı da hayli zaman aldı. Öte yandan, normalde 10 + 3 olan yönetim kurulu üye sayısı, Genel Kurul kararıyla 25 kişiye çıkarıldı.

Hamburg Alevi Kültür Merkezi Yönetimi şu isimlerden teşekkül etti:
Cengiz Orhan (Başkan), 
Zeynep Korkmaz (Sekreter), Ayten Akçakoca (Sayman)

Yönetim Kurulu Üyeleri: 
Ercan Değirmenci, Fatma İme, Metin Akın, Destina Üçdemir, Mustafa Keleş, Melek Sözden, Murat Tosun, Serdal İme, İsmail Özdemir, Mesude Aksoy, Şeref Arslan, Ali Dışlı, Atiye Özdemir, Ali Rıza Küçük, Sadet Kılınç, Gül Eser Keleş, Sunay Yavuz, Aydın Öztürk, Ergül Kaya, Mehmet Atmaca, Hulusi Tosun, Erkan Demirci.

DENETLEME KURULU
Diğer Başkan adayı Ali İldem’i destekleyip de Yönetim Kurulu Üyeliği için aday olmayan Keçel Dönmez, Hasan Gel ve Hüseyin Kayaturan, Denetleme Kurulu’na seçilmişlerdir.

DANIŞMA MECLİSİ
Ayrıca Danışma Meclisi’ne Ertan Çelik, Fatma Elveren, Mahsuni İme, Şemsi Demir, Musa Özer, yedek üyeliğe ise Mustafa Gültekin ve İbrahim Renkliçay seçildi.

AABF Delegeleri olarak Başkanın doğal delege olduğu on üye seçilmiştir.

BAŞKAN CENGİZ ORHAN’DAN TEŞEKKÜR ve ANLAMLI MESAJ
Tekrar Başkanlığa seçilen Cengiz Orhan, gayet olgun bir havada geçen seçimli Genel Kurul toplantısından sonra yaptığı açıklamada özetle şu ifadelerde bulundu: 

“Tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. HAKM Yeni Yönetim Kurulu ve tüm Organları Alevi Dünyamıza hayırlı ve uğurlu olsun, Birliğimizi, dirliğimizi eksik eylemesin. Çalışmalarımızda Alevileri, Türkiye’nin tüm Azınlıklarını ve Muhalefetini kucaklamayı, toplumumuza da her zaman olduğu gibi yararlı bir kurum olmayı arzuluyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir