St. Pauli ile Holstein Kiel birlikte Bundesliga’ya yükseldiler

Kuzey Almanya’da futbol rüzgarı esmeye devam ediyor. Hamburg’un sembol takımı St. Pauli 13 yıl aradan sonra Bundesliga’ya yükselirken, komşu Eyalet’in takımı Holstein Kiel ise tarihinde ilk kez Bundesliga’ya çıktı.

GAZETEM/SPOR

Foto: St. Pauli – Holstein Kiel Twitter

St. Pauli, Almanya’nın 2. Bundesliga’sında Osnabrück’ü 3-1 mağlup ederek Bundesliga’ya yükselmeyi garantiledi. Millerntor Stadı’nda gerçekleşen mücadelede ev sahibi ekip, Oladapo Afolayan’ın 7. dakikada attığı golle öne geçti ve Marcel Hartel’in 68. dakikadaki golüyle avantajını artırdı. Osnabrück’ün tek golü ise 90+1. dakikada Lars Kehl’in penaltısıyla geldi. Bu sonuçla St. Pauli, 13 yıl aradan sonra Bundesliga’ya dönmeyi başardı. Ligde 66 puana ulaşarak lider konumunu koruyan St. Pauli, üçüncü sıradaki Düsseldorf ile arasındaki farkı 6 puana çıkardı ve bir hafta öncesinden Bundesliga biletini kaptı.

Holstein Kiel ise Fortuna Düsseldorf ile Holstein Stadyumu’nda 1-1 berabere kalarak Bundesliga’ya yükselmeyi garantiledi. Bu sonuçla Holstein Kiel, ligde bir hafta öncesinden Bundesliga’ya yükselmeyi matematiksel olarak sağladı ve kulüp tarihinde ilk kez Bundesliga’da boy gösterecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir