Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin  Coşkulu Yeni Lokal Açılışı 

2001 yılında kurulmuş olan Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin  Schenefeld semtindeki  yeni lokal açılışı, kalabalık bir davetli grubunun iştirakiyle gerçekleşti. Dernek lokalinin açılışında  yapılan konuşmalarda, spor dernekleri arasında  yaşanan  “Sosyal medya” atışmalarına son verilmesi gerektiği vurgulandı.

Haber: Mehmet Atak (Gazetem.eu/ Liman).. Fotoğraflar: Salih Kartal

Tecrübeli Başkan Mustafa Çömlek yönetimindeki Hamburg Fenerbahçeliler Derneği,  aylardır süren hazırlıklardan sonra nihayet kendi dernek lokaline kavuştu. Hamburg ile Schleswig -Holstein eyaletleri sınırındaki Schenefeld’te gerçekleşen lokal açılışında M. Konsolos Mehmet Macit, Köln Fenerbahçeller kurucu başkanı ve Almanya Fenerbahçeliler Dernek başkanı Yakup Işıklar ile her kesimden davetlinin hazır bulunduğu açılış toplantısında söz  alan konuşmacıların ortak mesajı” Spor Dostluktur, Spor Kardeşliktir” şeklinde idi.

AÇILIŞ PROĞRAMINDA GÖZE ÇARPAN İSİMLER

 Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu ‘nun  tam kadro  olarak( Himmet Keklikçi, Mehmet Taner, Şuayip Karakuş, İrfan Gündoğan, Uğur Acun, Hasan Yılmaz, Ali Gani,  Selim Kavcıoğlu, Mahmut Çakallıoğlu,  Ahmet Koşan, Murat Yıldırım, Şenay Aydın, Meral Işıltı)  hazır bulunduğu açılış gününe katılan  isimlerden bazıları:

M. Konsolos Mehmet Macit, Köln Fenerbahçeliler Derneği kurucu Başkanı Yakup Işıklar,  Fenerbahçeliler Kurucu Başkanı Mehmet Yalçın, Hamburg’un İstanbul Fahri Konsolosu Selim Ataş,  CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan, ve önceki dönem başkanı Erol Buldak,  Başkan Yardımcısı Zenep Arslan, Yurdal Arslan,  Milletvekilleri Güngör Yılmaz ve Ali Şimşek, siyaset dünyasından Bayram İnan,  Hamburg BJK Birliği Başkanı Ertaş Akçelik ve yönetici Sümbül Tarakçılar, Trabzonsporular Derneği önceki dönem Başkanı İlhan Yılmaz,  Galatasaray camiasından Ercan Uzunpınar ve Celal Pamukoğlu,  Kuzey Almanya Beşiktaşlılar derneği başkanı Mehmet Özlü ve yönetimden Musa Özer, Beşiktaşlılar Birliği önceki dönem başkanı Lütfü Kortağ, İş dünyasından Ata Çepni, Erkan Erçin, Mahzun  Bana, Ayhan Demiral, Hüseyin Çağman,  Halis Başbuğ, Hakkı Düzel, Serdal Atıcı, Birol Seymen ve Selahattin Sis , Basın mensupları Mehmet Atak, Erdal Altuntaş, Zafer Özpolat, Hurşit Köse ve Salih Kartal, Yazar Esma Arslan, Aysel Yıldırım ve Ayşe Drebing.

BAŞKAN MUSTAFA ÇÖMLEK’TEN MESAJLAR

Başkan Yardımcısı Mehmet Taner‘in açış konuşması ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı’la başlayan proğramda konuşan Başkan Mustafa Çömlek, Hamburg’da 3 büyük camiada yaşanan Sosyal Medya polemiklerine artık son verilmesi temennisinde bulundu ve salonun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Almanya’da kurulan Fenerbahçeliler Dernekleri arasında ilk 3’te yer almanın gururunu yaşadıklarını belirten Çömlek, “Köln’den gelen  Fenerbahçe camiasının emektar ismi Yakup Işıklar’dan çok şey öğrendim” diyerek kendisine teşekkür edip, bir de plakat sundu.

YAKUP IŞIKLAR’DAN TAVSİYELER

Dernek olarak yalnız Türkiye’ye değil, yaşadığımız kentte de özellikle genç neslin camiya kazandırılması için kurslar, seminerler, geceler düzenlenmesi yoluyla faaliyetler sergilenmesi gerektiğini öneren Işıklar, “Biz kocaman bir aileyiz” dedi. 

ESKİ BAŞKAN MEHMET YALÇIN’DAN ŞAMPİYONLUK BEKLENTİSİ

Derneğin kurucu başkanı Mehmet Yalçın, bu dernek salonunun A’dan Z’ye hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ederek, “Yeni derneğimiz hepimiz için hayırlı olsun. Beklentimiz şampiyonluktur” ifadesinde bulundu.

Proğram akışı içersinde söz hakkı verlip birer plaketle onurlandırılan Erkan Erçin, Ercan Uzunpınar, Erol Buldak, Musa özer ve diğerleri, bu  kahvaltılı açılış proğramına katılmış olmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Sarı Lacivertli bu camiaya her zaman için destek vereceklerini ifade ettiler. 

M. Konsolos Mehmet Macit, kısa ama esprili konuşmasında “Buraya gelirken, bir Galatasaray taraftarı olarak biraz endişeliydim, ancak burada şahit olduğum sıcak ortam karşısında rahatladım. Güzel bir  dernek lokaline kavuşan Fenerbahçe camiasını tebrik eder, başarılar dilerim” ifadesinde bulundu.

Kapanış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Çömlek, tüm katılımcılara teşekkürlerini yineledi ve “Bu salon tüm sosyal etkinlikler için vatandaşlarımıza açık olacaktır” dedi. 

Salih Kartal’ın Fotoğrafları :

Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin  Coşkulu Yeni Lokal Açılışı ” için bir yorum

  1. İlk önce Hamburg Fenerbahçe Derneği ne yeni binası hayırlı olsun diyorum..
    Sayın Mustafa Çömlek Başkan olarak verdiği demecin anlam kazanabilmesi için sosyal medyadaki polemiklere kurumu adına kendisi son vermesi ve öncü olması gerekir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir