Hamburg Fenerbahçeliler’den Coşkulu Kongre

2001 yılında kurulan Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı Hannover, Kiel, Lübeck, Elmshorn, Pinneberg ve çevresinden gelen üyeler ve davetlilerin katılımı ile dernek salonunda yapıldı.

Haber: Mehmet Atak * Ali Akdemir / Fotoğraflar: Yaşar Yıldırım

23 yıldan beri faaliyet gösteren Hamburg Fenerbahçeliler Derneği’nin Genel Kurul toplantısı, 14 Nisan Pazar günü Schenefeld bölgesindeki yeni dernek salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Divan Kurulu’nda Mesut Sipahi başkanlığında Esma Arslan ve Lütfü Kortag görev aldı. Kahvaltıyı takiben başlayan seçimli Genel Kurul toplantısında sunum konuşmalarını yönetimden Mehmet Taner yaptı.

BAŞKAN MUSTAFA ÇÖMLEK FAALİYET RAPORUNU SUNDU

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurul’da ilk sözü alan Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Çömlek, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, son 2 yıl zarfında Yönetim olarak gerçekleştirilen faaliyetleri özet olarak açıkladı ve tüm emeği geçenlere ve sponsorlara teşekkür etti. Uzun yıllardır derneğin Başkanlık görevinde bulunan ve son defa Başkanlık için aday olduğunu ifade eden Mustafa Çömlek, “2 yıl sonra Türkiye’ye dönüş yapmayı düşünüyor olmam nedeniyle bu benim son seçimim olacaktır” ifadesinde bulundu.

İşte Başkan Çömlek’in sunduğu Faaliyet Raporu’ndan bazı başlıklar:

“Kahramanmaraş’a deprem yardımı.. Zaferin Rengi Sinema gösterimi.. Fenerbahçe Yönetimi ile görüşmeler.. Yeni Dernek Lokali açılışı.. Başkonsolosluk ziyareti.. Lübeck Buluşması.. Ankara Tüzük Toplantısı.. Çeşitli şehirlerde FB Dernekleri toplantılarına katılım.. Tunceli Çocuklar Üşümesin Projesi.. Edip Akbayram’la “İnanın Çocuklar” etkinliği.. 23 Nisan ve 19 Mayıs Kutlamaları.. İftar Yemeği.. Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Ligi maçlarına gidiş.. Şu anda kasamızda 6800 Euro var..”

KONUŞMACILARDAN FB MESAJLARI

Genel Kurul’da, 230 olan üye sayısının yakın zamanda daha da artacağını belirten Sunucu Mehmet Taner’in takdimi ve çağrısıyla mikrofona gelen isimlerin konuşmalarından özet bölümler ise şöyleydi:

ERKAN ERÇİN: “Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da gün geçtikçe artan Fenerbahçe sevgisi ile hepimiz gurur duyuyoruz.”

ŞENAY AYDIN GEMİCİ: “9 yaşından beri Fenerbahçeliyim. Bizi buraya Sarı Lacivert renkler çekiyor. Hem Yönetim Kurulumuz hem de sayıları artan Kadın üyelerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum”

ZEYNEP ARSLAN: Galatasaraylı eşime rağmen Fenerbahçeliyim!”

UĞUR ACUN: “Genç üyelerimizin de katılımıyla dernek olarak uçuşa geçeceğiz…”

HİMMET KEKLİKÇİ (Kurucu Üye, 2. Başkan): “Hamburg’da en başarılı derneklerden biri olarak gurur duyuyoruz. Yönetimde aday değilim.”

ALTAN DÜZEL: “Sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

ŞUAYİP KARAKUŞ: “Derneklerde görev yaparak yüzlerce binlerce insana hizmet sunmanın bilincine varmak bambaşka bir duygudur. Önümüzdeki dönemde aktif görev almama düşüncesindeyim.”

MESUT SİPAHİ (Kongre Divan Başkanı): “Salondaki Üyelerimiz ile çeşitli dernek mensupları ve medya mensuplarına teşekkür ediyorum. Gelmiş geçmiş tüm FB Kulübü Başkanları ve Yöneticilerine minnettarız. Şampiyon olmasalar bile, kulüpler daima dik durmalıdır.. Biz dostluk, sevgi ve Adalet istiyoruz..”

LÜTFÜ KORTAĞ (Hamburg BJK Onursal Başkanı): “Ben 2 sezondur Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını temenni ettim..”

MURAT COMART da, futbolun içinden gelmiş olmanın verdiği tecrübeler doğrultusunda görüş ve önerilerini dile getirdi.

YÖNETİM KURULU’NA SEÇİLEN İSİMLER

Açık oylama ile ve Liste halinde yapılan seçimde Yönetim Kurulu teşkil edilirken, kendi aralarındaki görevlendirmenin de önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda şekilleneceği belirtildi.

İşte Yönetime seçilen isimler:

Mustafa Çömlek, Mehmet Taner, Selim Kavcıoğlu, Önder Karakuş, Mahmut Çakallıoğlu, Hasan Yılmaz, Uğur Acun, Ahmet Koşan, Ali Gani, Güner Yılmaz, İrfan Gündoğan, Koray Özden, Gül Arık, Şenay Gemici, Murat Yıldırım, Tülay Cıbır, İlker Cingöz, Kamil Ok, Aykut Sarıkart, Osman Dere.

DENETLEME KURULU: Himmet Keklikçi, Şuayip Karakuş, Meral Çelik

NOTLAR:

  • Genel Kurul toplantısında Demokrat Çorumlular Platformu Başkanı Erkan Erçin ile Sivasspor ve Taraftar Derneği Başkanı Ruhi Özer, Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı Ahmet Durmuş ile birlikte toplam 7 Basın mensubu hazır bulundu. 100’ü aşkın katılım sebebiyle Basın mensupları 3 saat süreyle ayakta görev yaptı..
  • Yaklaşık 3 saat kadar süren Kongrede bazı FB derneği yöneticileri, üyeler ve emeği geçenlerin mikrofona davet edilerek yaptıkları genel konuşmalar önemli bir yer tutarken, Dernek Faaliyetleri ile kısa süren seçim maddesi sonunda dilek ve temenniler dile getirildi.
  • Salon girişindeki posterler ve fotoğraflar ile Fenerbahçe hakkında yazılan kitapların sergilendiği bölüm, salondakileri yüz yıl gerilere kadar götürdü.
  • Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç adının geçtiği her konuşmada ortaya konulan yoğun alkışlar, Başkan Ali Koç’un ne kadar sevildiğini bir işaretiydi. Aynı alkışlar, efsane futbolculardan “Mehmetçik” lakaplı Basri Dirimlili’nin adı telaffuz edildiğinde de ortaya konuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir