Demokratik Kültür Derneği’nde Yeni Başkan: Şuayip Karakuş

Bülent İreçge başkanlığında faaliyet gösteren Hamburg Demokratik Kültür Derneği’nin Genel Kurul toplantısında bu sefer Başkanlık için Şuayip Karakuş seçildi. Himmet Keklikçi ise Başkan Yardımcılığına getirildi.

Haber: Mehmet Atak / Fotoğraflar: Ali Akdemir

Hulisi Işıtan’ın açılış konuşmasıyla başlayan Genel Kurul’da kongre Divan heyeti, Ali Akdemir (Başkan) ile Avukat Filiz Çapar ve Zeynep Arslan’dan oluştu. Hulisi Işıtan, eski yönetim ve mevcut üyeleri tanıtarak başladığı konuşmasında, yapılacak Gezi ve Konser etkinliklerinden elde edilecek gelirin çeşitli yardım kampanyalarına aktarılacağını ifade ederek, “Tüm üyelerimizin yeni yönetimle el ele vermesi gerekir” dedi.

24 üyenin katıldığı seçimli Genel Kurul toplantısında önceki dönem Başkanı Bülent İreçge’nin sunduğu Faaliyet Raporu 1 çekimse oya karşılık çoğunluk oylarıyla kabul edilirken, kasada 318 Euro’nun bulunduğu açıklandı. Bülent İreçge, “Hep birlikte derneğimiz için çaba harcayıp, güzel günler göreceğimize inanıyorum” sözleriyle alkış aldı.

Tek Başkan Adayı Şuayip Karakuş, oylamadan önce yaptığı konuşmada, daha önce başka derneklerde de görev aldığını ve şimdi ise Demokratik Kültür Derneği çatısı altında çalışmalara ağırlık vereceğini belirterek, “Bu tür Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alan arkadaşlarımızın aile ve işyerinde harcadıkları zamandan kalan bölümde, binler hatta milyonları ilgilendiren hayati projelere yönelik faaliyetlere de vakit ayırmaları toplumsal ve kutsal bir görevdir” dedi.

Kasa sorumlusu İlyas Baş ile diğer üyelerin açıklamaları ve tanıtım konuşmalarını takiben yapılan açıklamayla yapılan seçimlerde yeni Yönetim, Danışma ve Denetleme Kurulu şu şekilde belirlendi:

BAŞKAN: Şuayip Karakuş BAŞKAN Yrd.: Himmet Keklikçi

YÖNETİM KURULU: İlyas Baş (Sayman), Coşkun Üresin, İrfan Gündoğan, Şenay Aydın Gemici, Meral Işıltı. YEDEK ÜYE: Av. Filiz Çapar, Yalçın Dayar

DANIŞMA KURULU: Hulisi Işıtan, Bülent İreçge, Musa Özer, Oya Pervin Pelit, Lider Dalyan

DENETLEME KURULU: Enver Gemici, Şengül Usanmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir