HAMBURG GALATASARAY’DA VOLKAN VAROL DÖNEMİ!

2001 yılında kurulan Hamburg Galatasaray Derneği’nin 19 Nisan 2024 Cuma günü TGH’da gerçekleşen seçimli genel kurulunda tek başkan adayı olarak seçime katılan Volkan Varol, tüm üyelerin oylarını alarak başkan seçildi.

2015 yılından bu yana Galatasaray Hamburg Derneği’nin çeşitli yönetim kademelerinde görev yapmış olan 43 yaşındaki Volkan Varol, seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada “9 yıldır bu derneğin içindeyim ve büyük tecrübeler edindim. Bu sene o sene dedim. Beni iradeleriyle başkanlığa getiren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Gençleştirilmiş yeni yönetim ekibi arkadaşlarımla birlikte önümüzdeki dönemde çok güzel projelere imza atacağız,” ifadelerini kullanırken, salonda bulunan üyelerden alkış aldı.

Haber: Ali Akdemir Fotoğraflar: Ali Akdemir / Serkan Boyraz

Turgut Duman’ın genel kurul toplantısının açılış konuşmasını yapmasının ardından, İstiklal Marşı’yla başlayan genel kurul toplantısında, ilk olarak başkan Nihat Kırmızı söz aldı. Kırmızı, üyeleri ve basın mensuplarını selamladığı duygusal konuşmasında zaman zaman gözleri doldu. Galatasaray Hamburg Derneği’nin 8. başkanı Nihat Kırmızı, son kez kürsüye gelerek yaptığı veda konuşmasında Cumhuriyet Kupası’na katılmayan Hamburg Fenerbahçe Derneği’ni eleştirdi. “Hani sizler Atatürkçüydünüz,” diyen Kırmızı, “22 yıldır Hamburg’da Cumhuriyet Kupası organizasyonunu başarıyla yapan tek derneğiz. 100. yıl projemiz deprem dolayısıyla yapılamadı. Bizlere şampiyonluk yaşatan Galatasaray’a aşığım,” dedi.

Daha sonra Derya Tuncel, Önder Zeybek ve Durak Demir’den oluşan Divan Kurulu seçildi. Divan kurulu, toplantıda yeterli üye sayısının olup olmadığını tespit etti. 84 üyesi olan derneğin, 12’si vekalet oyuyla olmak üzere, toplamda 59 üyenin oy kullanma hakkı olduğu belirlendi. Gündem maddelerinin onaylanmasının ardından sırayla gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

FAALİYET RAPORUNU NİHAT KIRMIZI, MALİ RAPORU AYDIN AKTÜRK AÇIKLADI!

Eski başkan Nihat Kırmızı, iki yıllık faaliyetlerin özetini üyelere açıkladı. Derneğin saymanı Aydın Aktürk ise mali raporu sundu. Mali raporda, dernek hesabında bankada 4271 Euro, nakit kasada ise 3290 Euro olmak üzere toplamda 7561 Euro bulunduğunu belirtti. Aktürk ayrıca, üyelerden aidat borçları olmak üzere toplam 3305 Euro’nun derneğe gelmesi gerektiğini ifade etti. Mali rapor üzerine kısa süren belirsizliğin ardından konu açıklığa kavuştu ve ressam Hüseyin Varol, Durak Demir ve Kamuran Pelek’ten oluşan Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporu Durak Demir açıkladı. Demir, dernek gelir ve giderlerinin usulüne uygun olduğunu belirtti. Dernek üyeleri, oy birliğiyle derneğin çalışma ve mali raporlarını onaylayarak eski yönetimi akladı.

YENİ YÖNETİM KURULU TEK LİSTEYLE OLUŞTU

Genel kurul toplantısının seçimle ilgili gündem maddesinde, seçime tek başkan adayı olarak giren Volkan Varol, tüm üyelerin oyunu alarak başkanlığa seçildi ve yoğun bir alkış altında sevgi gösterileriyle tebrik edildi.

Derneğin Başkan Yardımcılıklarına Duygu Özcan, Mustafa Kahraman ve Çağdaş Melikoğlu oy birliğiyle seçildi. Aydın Aktürk, 6 red oyuna karşın, 53 üyenin oyuyla tekrar saymanlık görevine getirildi.

YENİ YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

Derneğin yeni Yönetim Kurulu Asil üyeleri şu isimlerden oluştu:

  • Sinan Bektaş (Basın-Medya Sorumlusu), Caner Suna (Sosyal Medya Sorumlusu), Gözde Varol, Serkan Boyraz, Turgut Duman, Hakan Özdemir, Avukat Ali Eryılmaz, Safiye Kırmızı.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Beyhan Acar, Ziya Toprak, Erol Acar.

DENETLEME KURULU

  • Asil Üyeler: Sedat Akgündüz, Nihat Kırmızı.
  • Yedek Üye: Ercan Uzunpınar.

YENİ BAŞKAN VOLKAN VAROL VAATLERİNİ AÇIKLADI

Tüm üyelerin oylarıyla başkanlığa seçilen Volkan Varol, herkese teşekkür ettikten sonra, önümüzdeki 2 yıllık dönemde Yönetim Kurulu olarak ele alacakları projeleri de açıkladı:

  1. Her yaştan insana hitap edecek bir dernek lokali açılması.
  2. Sportif aktiviteler düzenlenmesi.
  3. Ferdi ve aile üyeliği sistemi yoluyla üye sayısının artırılması.
  4. Kadın üye sayısının daha da artırılması ve Kadın Kolları’nın etkin hale getirilmesi.
  5. Gezi ve maç organizasyonları.
  6. Taraftar ve spor dernekleriyle dostane ilişkilerin geliştirilmesi.
  7. Avrupa çapında taraftar dernekleri ve Galatasaray Kulübü ile yakın işbirliği.

İZZET HOCA UNUTULMADI!

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde, eski başkanlar ve yöneticiler ile 9. başkan olarak Hamburg Galatasaray Derneği’nin başkanlığına seçilen Volkan Varol’a destek konuşmaları yapıldı. Ayrıca Kurucu Başkan Behçet Algan’ın önerisiyle, derneğin tüzüğünü hazırlayan ve büyük emekler veren, ancak bugün hayatta olmayan İzzet Hoca lakaplı İzzettin Özakdağ anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

GENEL KURUL’A İLİŞKİN NOTLAR

  • Galatasaray Derneği Hamburg Başkanlığı’na seçilen dinamik başkan Volkan Varol ve yeni yönetime seçilen Avukat Ali Eryılmaz, şık giyimleriyle dikkat çekti.
  • Genel kurul toplantısının girişinde Aydın Aktürk, Sinan Bektaş, teknik ekipten Mustafa Kahraman ve sosyal medya sorumlusu Caner Suna’nın genel kurul boyunca programın aksamaması için gösterdikleri çaba dikkat çekti.
  • Hamburg Galatasaray Derneği’nin genel kuruluna Hamburg Türk Basın Birliği’nin yeni başkanı Ahmet Durmuş, eski başkanlar Mehmet Atak ve Erdal Altuntaş, gazeteciler Hurşit Köse, Ali Akdemir ve Cihan Esen katıldı.
  • Genel kurulda söz alan konuşmacıların çokluğu, demokrasi ve çok seslilik açısından önemli bir ayrıntıydı.
  • Toplantıda Kurucu Başkan Behçet Algan, eski başkanlar Abdullah Akar, Ziya Toprak, Kamuran Pelek, Ercan Uzunpınar, Cahit Balat, Asım Kılıç, Derya Tuncel, Önder Zeybek, Sedat Akgündüz, Hüseyin Varol, Remziye Kılıç, Mustafa Kahraman, Çağdaş Melikoğlu, Duygu Özcan, Sinan Bektaş, Beyhan Acar, Ziya Toprak ve Hakan Özdemir konuşmacılardan bazılarıydı.
  • Genel kurulda Hamburg Galatasaray Derneği eski başkanı Nihat Kırmızı, deprem için yaptığı hizmetlerden dolayı gazeteci Erdal Altuntaş ve Galatasaray yöneticisi Sedat Akgündüz’e, “Cumhuriyetimizin 100. yılında GS derneğinin düzenlediği geleneksel Cumhuriyet Kupası futbol turnuvası organizasyonlarında her dönemde olduğu gibi ve 5 Şubat 2023 deprem felaketi için yaptığınız yardım ve katkılarınız için teşekkür ederiz” yazılı birer teşekkür plaketi takdim etti.

BEHÇET ALGAN: “CENTİLMENLİKTEN ASLA TAVİZ VERMEYİN”

Derneğin Kurucu Başkanı ve Hamburg siyaset ve spor camiasının yakından tanıdığı Behçet Algan, sosyal medyadaki tartışmalara dikkat çekerek, “Diğer derneklerle sürtüşmemenizi rica ediyorum. Onların gittiği yol asla bizim yolumuz değil. Lütfen sosyal medyada ve dışarıda, farklı renklere gönül vermiş olduğunuz arkadaşlarınızla tartışmayın ve gönül kırmayın. Unutmayalım, bizler Galatasaraylıyız,” dedi ve yeni dernek lokaliyle ilgili olarak elinden gelen her türlü desteği yeni yönetime sağlayacağını belirtti.

GENEL KURUL SONUNDA KEYİFLİ SOHBETLER

Genel kurulun sonunda, üyeler birlikte bir şeyler içerek keyifli sohbetler yaptı.

GENEL KURULDA DİKKAT ÇEKENLER

  • Derneğin eski ağır topları olarak görülen büyük abilerin bu toplantıda fazla söz ve düşünce beyan etmemeleri dikkat çekti.
  • 2001 yılında kurulan ve ilk kurucu başkanı Behçet Algan olan dernekte, Abdullah Akar, Kamuran Pelek, Ziya Toprak, Mehmet Günyar, Gürol Gür, Durak Demir ve Nihat Kırmızı, geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış isimlerdi. Yeni Başkan Volkan Varol’la birlikte toplamda 9 başkanın görev yaptığı Hamburg Galatasaray Derneği, demokrasi geleneğinin öncüsü olarak tarihe geçti.
  • Bu kongrenin önemli özelliklerinden biri, yönetim kurulunda genç ve orta yaştaki üyelerin görev almasıydı.
  • Sahneye asılan Atatürk ve Galatasaray’ın kurucu başkanı Ali Sami Yen’in resimlerinin yer aldığı dev pano, 119 yıllık Galatasaray tarihinin bir gurur abidesi olarak büyük beğeni kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir