Hamburg ve Çevresinde Yaşayan Vatandaşlar Depremzedeler İçin Seferber Oldular!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde, başta Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Hatay, Diyarbakır, Malatya olmak üzere 10 ili şiddetli bir şekilde etkileyen depremlerin ardından, 84 milyon vatandaşla birlikte Hamburg ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızda tek yürek olarak deprem için seferber oldular!

Haber: Ali Akdemir

İşte takdir çeken dayanışma etkinlikleri!

Ölü ve yaralı sayısının her geçen gün hızla arttığı insanın kanını donduran deprem sonrası TGH, DİTİB, AABF, CHP Hamburg Birliği, AYDER (Almanya Yozgatlılar Federasyonu), Autohaus Yaans Pinneberg, lagerhaus G ( Dessauer str 5 ), Armada düğün salonu, Çelik Verpackung, Star Tankstalle Hauptstr 20, Ararat firması, Rollbo Transport firması olmak üzere, EC Boxing kurulu başkanı Erol Ceylan, HTBB başkanı Erdal Altuntaş ve bir çok duyarlı vatandaş yardım çağrısında bulunurken kendi imkanlarını da seferber ettiler.

Bu kapsamda DİTİB’in çağrısıyla satın alınan 900 jeneratör bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıkmıştır. Dessauer str 5 adresinde bulunan lagerhaus G’nin sahibi Güven Polat’ın girişimiyle, 544 tane jeneratör, yeni kışlık ve kalın giysi, hijyenik eşya, çocuk maması, Bülent Baklavacı, Barış Şahingöz, Levent Baklavacı ve hayırsever vatandaşlar tarafından finans edilerek bölgeye gönderilmek üzere toplanmıştır.

Ayrıca AYDER (Almanya Yozgatlılar Federasyonu) ve Çelik Verpackung tarafından gönderilen yardım malzemelerinin bölgeye ulaştığı haberi bizlere gelmiştir.

DUYGULANDIRAN ÖRNEK DAYANIŞMALAR!

Türkiye’deki yaraların sarılmasına yönelik başlatılan yardım kampanyasına bir destekte Pinneberg’de yaşayan ARDIÇ Ailesinden gelmiştir. Ardıç ailesinin sahibi olduğu Autohaus Yaans firması topladığı 1 Tır yardım malzemesini Hatay’a göndererek katkı sağlıyacaktır. Toplanan yardım malzeleri Pazartesi günü TIR’la bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıkacaktır.

Hamburg Türk Toplumu (TGH ) ve Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Erdal Altuntaş’ın koordinesindeki girişim ve çabalarla depremzedeler için benzeri maddi ve malzeme yardımı için dayanışma etkinlikleri düzenlenmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir