Hamburg’da Müzik, Sinema ve Dans’lı muhteşem TSM Konseri

TRT Sanatçısı Mehmet Özkaya Akademi Korosu  ile  Hamburg Türk Sanat Musikisi Korosu’nun seçkin sazlar eşliğinde Billstedt semtindeki Stiftung Kultur Palast salonunda gerçekleştirdiği muhteşem konser,  salondakileri mest etti. Koro Şefi Sunucu/ Moderatör Elif Ergün, TSM Korosu’nun kurucusu Handan Kara’yı rahmetle anan konuşmasıyla  salondakileri duygulandırdı.

Haber: Mehmet ATAK (Gazetem.eu/ Liman) .. Fotoğraflar: Ali AKDEMİR

Yaklaşık 2 yıl süren Corona Pandemisi dönemi ile bu yıl da Türkiye’deki  6 Şubat Depremi ve son bir aydır da Cumhurbaşkanlığı ve Mİlletvekili Genel seçimleri dolayısıyla kulakları paslanan Türk Sanat Müziği hayranları, Cumartesi akşamı Hamburg’un Billstedt semtindeki Stiftung Kultur Palast salonunda düzenlenen muhteşem konserle özlemlerini büyük ölçüde giderdiler. 

“Bu benim 6. defadır Hamburg’a gelişim” diyen ve müzikseverleri Koro çalışmalarına katılmağa davet eden  TRT Sanatçısı Mehmet Özkaya’nın profesyonel bir orkestra şefi  olarak yönettiği 30  kişilik ses ve saz topluluğu.. Proğramın Sunucu/ Moderatörü Elif Ergün’ün başarılı performansına ilaveten, TSM Korosu’nun kurucusu Handan Kara için  vefa duygusunu dile getirmesi.. İcra edilen hemen hemen her parçaya salondakilerin de eşlik etmesi.. Hepsi de kendi branşında usta saz sanatçılarının zaman zaman sergiledikleri  eşsiz taksimler.. Dans gösterisi sunan çift.. Şarkılarla bağlantılı  olarak perdeye yansıtılan  Türk Sinemasının unutulmaz  filmlerinden kesitler..  İşte TSM konserinden bazı özet notlar bunlardı.

Konseri baştan sona izleyenlerden Şair-yazar Tarhan da duygularını “Proğram akışı, sahne düzeni iyi planlanmış.. Adını şarkılardan alan Yeşilçam Filmlerinin perdeye yansıtılması da çok güzel bir düşünce..Koro Şefi sakin, güler yüzlü, sabır ve yeteğiyle koroyu çok iyi çalıştırmış. Herkes tam yüreğiyle oradaydı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz”  sözleriyle dile getirdi. 

KONSERDEN DETAYLAR

Nihavent, Hicaz, Muhayyerkürdi, Uşşak ve Kürdi makamlarından parçaların yer aldığı konserin ilk bölümü, Koro tarafından seslendirilen “Kalplerden Dudaklara” parçasıyla başladı.  Solistlerden Deya Şentürk ” Senede Bir Gün” , Sevgi Alay-Murat İlkbahar düet olarak “Nasıl Geçti Habersiz”, Ayşegül Matiloğlu “Sevemez Kimse Seni”, Abdullah Özer “Dert Ortağım Benim”, Muteber Psaltou  “Her Şey Bitmiştir Artık”,  Gülenay Ören “Dışarda Bir Yaz Yağmuru”,  Hülya Baumgarten “Rüyalar Gerçek Olsa”,  Şükrüye Güner/ Zeki Güner düet olarak “Sevil Neşelen”, Esma Sonnenmacker “Aşkım Bahardı”, Abdullah Damar “Duydum ki Unutmuşsun”,  Hatice Tatar “Arım Balım Peteğim”i  seslendirdi .  “Gözleri Aşka Gülen,” adlı parça Koro olarak icra edildi.

2. Bölümde  ise KORO’nun seslendirdiği  “Oyun Bitti”,  “Memleketim” ve “Burası Muş’tur” ile Solo olarak  Koro Başkanı Elif Ergün “Seven Ne Yapmaz  ” adlı parçayı başarıyla okurken, rahmetli Handan Kara’yı da minnetle anarak alkışlandı.  Solistlerden İlknur Sancur  “Seni Andım Bu Gece “,  Orhan Çekel “Dudaklarında Arzu  ” ve Selma Önder  de “Benim Gözüm Sende ” parçalarını okurken, hayli alkış da topladılar.

Deprem için üzüntüsünü dile getiren TRT Sanatçısı Yönetmen Mehmet Özkaya,  okuduğu 4 Tango ( “Bil ki Sen”, ” Dinle Sevgili”, “Ben de Gönül” ve “Papatya Gibisin” parçaları  ile salondakileri çok eski yıllara götürdü.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı “Yeşiçam Şarkıları” adlı Dayanışma konserinde gelirin Türkiye’deki Depremzedelere yardım  için gönderileceği belirtild.

SAZLAR:
UD: Erol Arslan
KANUN: Selim Gönüldaş
KLARNET: Salih Çağlar
KEMAN: Mustafa Atilla Gündüz
KEMAN:Taylan Bozkurt
PİYANİST: Süleyman Öztürkoğlu
RİTİM: Hasan Koç
TEF: Serhan Pekönür

KADIN KORİSTLER:
Ayşegül MatiLoglu
Ayşenur Suvatlar
Bilge Sızar
Derya Şentürk
Dilek Canbek
Esma Sonnenmäcker
Gülay Bağırsakçı
Gülenay Ören
Gülsün Bozkurt
Hatice Tatar
Hayriye Köse
Hülya Baumgarten
İlknur Sancur
Muteber Psaltou
Müzehher Öz
Selma Öner
Sevgi Alay
Seyhan Tozlu
Şükriye Güner
Yurdagül Kaynakgöl

ERKEK KORİSTLER:
Abdullah Damar
Abdullah Özer
Ali Şahin
Murat İlkbahar
Mehmet Turan Çinar
Refaattin Alay
Refik Ören
Orhan Çekel
Yakup Başer
Zeki Güner

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir